1 september 2010

Fredsuppgörelse hotas

Redan innan fredsförhandlingarna har startats försöker man skjuta dem i sank.
Citat” Enligt Hamas väpnade gren var dödsskjutningen ett första angrepp mot fredsförhandlingarna som startar i Washington på torsdag. Hamas hyllade dådet som "en rimlig reaktion på Israels ockupation" och ser palestiniernas president Mahmud Abbas som en svikare, eftersom denne vill förhandla med israelerna om fred.” slut citat läs mer här SvD

Men även andra religiösa extremister kommer säkert försöka sabotera en rättvis fredsuppgörelse läs om citat ”Bland annat har en av landets ledande rabbiner uttalat önskemålet att alla palestinier skall förgöras.” här Rabiner och fred

Det finns även kristna som motverkar en fredsuppgörelse i Israel/Palestina. Se filmen "Kan Amerika överleva kritiken av Israel?", Pastor Hagee talar om Guds särskilda förbund med Israel och i domen kommer att falla på någon nation som går emot henne. 23 augusti, 2010


Vissa amerikanska evangeliska kristna har bildat en allians med Israel. De uttolkar bibliska profetitior att Västbanken att måste förbli i israeliska händer, och de motsätter sig varje lösning med två stater. De stöder konservativa israeliska politiker att motsätta sig all delning av Jerusalem. BILL MOYERS JOURNAL

Läs min inställning: Välsigna Israel?
Läs även Fredsamtal

Läs även andra bloggares åsikter omDagen
DN
GP

6 kommentarer:

 1. Jag såg tidigare en "interview" på tv4 med vad jag tror var en Hamasledare, han sa iaf att morden var en respons på bosättarnas brott och att det inte har med fredsförhandlingarna att göra.

  Det är synd att det finns folk som är emot fred, vid det här laget borde väl båda sidor (och alla andra) önska fred mer än allt annat.

  SvaraRadera
 2. På http://www.skp.se/blogg/2010/09/01/fred-i-mellanostern/comment-page-1/#comment-7910 hittar du en bra kommentar;
  "Lisa skrev ...
  @Astrid
  Det går inte att ta bort Israel från kartan, eller tycker du att man ska göra det? Du förespråkar tvångsförflyttning av ett folk för att deras förfäder gavs rätt att bosätta en land enligt de internationella riktlinjer som gällde då? (oavsett vad man tycker om dessa)

  För det andra tycker jag att du ska komma ner hit och titta lite istället (jag bor i Ramallah och jobbar för en organisation som förespråkar judisk-arabiskt samarbete på arabiska och hebreiska), i Gaza öppnades precis ett nytt köpcentrum. Det dom lider av är PST (post-traumatic stress) från den osäkra situationen, men det gäller i Israel också, om än till en annan grad.

  Således, hur ska vi angripa problemet? Genom att få båda sidor att inse att de är där, och kommer där att förbi, eftersom någon annan väg inte är möjlig. Israelerna är födda i Israel, hur kan du tvinga bort dom?? Det är som att ge Svergie tillbaka till samerna, dom var faktiskt här först.. Var ska vi då ta vägen?

  Vägen är en tvåstatslösning, och Hamas-terror hjälper inte. Det gör inte vad du kallar ”statsterror” heller, och det måste angripas inifrån, från den israeliska befolkningen! Men det kommer dom inte att göra förrän dom känner sig säkra med sitt land. Och du, tittar man på de senaste krigen kan man lätt förstå varför Israel känner sig säkra på sin sak…

  Poängen är att det inte är så svart/vitt som du försöker framställa det, kom gärna ner och se för dig själv!
  Gör om, gör rätt.
  /Ramallah girl

  Här ser åsikten om Hamas av en palestinier;
  http://www.youtube.com/watch?v=mFNbIUiMFAs

  SvaraRadera
 3. Till Jerry, det blir liksom förvirrande att kopiera in andras kommentarer från andra bloggar.
  Kommentera själv vad jag skriver här

  SvaraRadera
 4. Det är ju en tvåstatslösning som kan vara den framkomliga vägen - för tillfället. Det är vad Palestinska myndigheten vill, USA vill, EU vill, FN vill, Ryssland vill, starka krafter i Israel vill - också nu vad det verkar Nethanyahu även om han svävat något på målet tills nu. Hamas eller delar av Hamas vill inte liksom delar av det israeliska regeingsunderlaget med rötter hos folkrättsstridiga bosättarna på Västbanken.
  Att det innebär eftergifter för alla är en självklarhet. Därför bör - tycker jag - alla och envar att, förutom att kritisera dem man inte sympatiserar mest med, söka påverka dem man känner mest sympati för att "släppa till" för att få en fred baserad på ömsesidig rättvisa, sanning, säkerhet och försoning. I två fungerande stater. Och då tror jag att Israel i dagsläget behöver släppa till mest av vad de tagit.

  SvaraRadera
 5. Du tycker att det blir liksom förvirrande att kopiera in andras kommentarer från andra bloggar....(?)

  Min fråga till dig är;
  föredrar du då att jag formulerar samma åsikt med min namntekning...?

  Faktumet att jag påpekar dessa kommentarer har att göra med att jag instämmer med vederbörandes kommentar...

  SvaraRadera
 6. Du Jerry §1. –Håll dej till ämnet!
  Du kopierade en kommentar från en bloggartikel som var citat"Ett utdrag ur Nizar Qabbanis dikt som han skrev efter det att Israeliska soldater gått in i hans hem och dödat hans hustru."

  Min artikel handlar om citat"Redan innan fredsförhandlingarna har startats försöker man skjuta dem i sank. "

  SvaraRadera