11 januari 2011

Ohelig allians

Citat” Medan resten av världen i allt skarpare ordalag kritiserar Israels enligt internationell rätt illegala bosättningsbyggande på ockuperad palestinsk mark, har den israeliska bosättarrörelsen fått stöd från nytt och aningen oväntat håll. I vad många kallar en ohelig allians har Europas högerpopulistiska och islamkritiska partier och de israeliska bosättarna funnit varandra. En grupp ledande män från europeiska högernationella partier var nyligen på solidaritetsbesök i bosättningar på den ockuperade Västbanken och hyllade efteråt Israel som ett bålverk mot radikal islam. Med på resan var bland andra ledarna för de högerpopulistiska partierna i Österrike, Belgien och Tyskland och Sverigedemokraternas internationelle sekreterare Kent Ekeroth. Reportage av Agneta Ramberg." Slut citat läs här och lyssna SR-Europeisk höger stöder israeliska bosättare


Just kopplingen mellan Sd och deras oreserverade stöd för ”Judiska Staten Israel.” lockar många kristna. Här ett av många exempel Citat” Jag kommer att rösta på (SD) som nu är det enda partiet i Sverige som vill lämna det odemokratiska Sovjet Unionen Nr 2 = EU, och som tydligt står upp för den Judiska Staten Israel. " JIMMY Tidningen Dagens fråga - Tänker du rösta i EU-valet?

Efter valet var det vanligt med kommentarer där kristna visar sympati för Sd.
Sign Anders skriver citat ” Jag är själv uppvuxen inom pingst, aktiv i rörelsen, tidigare aktiv inom Kd. För mig är Sd idag ett tydligt kristet val, för rättvisa och kristna värderingar.” slut citat. Tidningen Dagens -ledarblogg

Ett annat exempel: 19 september 2010 skrev jag citat ” Med förfäran kan man nu läsa att Erevna en kristen blogg och tankesmedja, upplåtit sin blogg till Kent Ekeroth, som är internationell sekreterare för Serigedemokraterna att vara gästkrönikör.” Läs mer: Främlingsfientlighet berör oss alla

Att europeiska högernationella partier känner samhörighet Avigsidor Lieberman ultranationalistiska parti kan jag förstå. Men Israel behöver inte sådana vänner, att vi som nu kritiserar Israels ockupationspolitik betyder inte att vi övergivit de fredsälskade israelerna som kämpar för en rättvis fred och med sina palestinska grannar.

Uppsala Missionskyrka
Är en kyrka som verkligen tar ansvar att att förstå och lära och som har det ett omfattande studieprogram som många kristna i den staden borde ta del av:
Teologi & Livsfrågor vt 2011 och Internationellt


Läs även andra bloggares åsikter om

9 kommentarer:

 1. Om oheliga allianser: Shiptogazarörelsen i allians med islamistiska IHH med band till Hamas och Al-Qaida och med BBP, den senare fascistisk, även den terroristisk.(Fredrik Malm m.fl., m.fl., m.fl) Om man ska döma folk borde man väl själv ha på fötterna?

  Jag håller med att med såna vänner behöver Israel inga fiender. Men de behöver absolut inte s.k. vänner som sidar politiskt med Hamas under krig. Och med vänner som ger oreserverat stöd till palestinska våldsinriktade grupper behöver palestinier inga fiender. De är ju de som lider mest av brist på fred.

  Kanske många svenskar är trötta på svenska extremvänsterns hatiska retorik mot Israel?

  Anna K. Roth

  SvaraRadera
 2. Ja nu gäller det samtliga när ni kommenterar här: Jag vill ha för och efternamn § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

  SvaraRadera
 3. Så vad hände med mitt inlägg där jag gav mitt namn och du även har min väletablerade signatur med initialer? Jag antar att du inte gillade vad jag skrev om svenskars oheliga allians i politiserade företag tillsammans med IHH, BBP, jihadister och antisemiter? Bjälken i båda sidors öga?

  Anna K. Roth

  SvaraRadera
 4. § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

  Jag vill veta vem jag för en dialog med, därför tycker jag inte att det är för mycket begärt att ni skriver in för och efternamn. Det har inte att göra med om ni framför kritik eller inte. Detta gäller nu även ni som tidigare godkändes med en signatur, eftersom det skall vara lika för alla och nya läsare tror att det är fritt fram med endast en signatur.

  SvaraRadera
 5. Vart går namnuppgifterna på din blogg då,Egon?
  Om de går till Mossad kan jag leva med det men Palestinagrupperna och al Shabaab?
  Men det struntar väl du i kan jag tro

  /BO Rööser

  SvaraRadera
 6. "Vart går namnuppgifterna på din blogg då,Egon?" Jag för inte uppgifterna vidare, om någon annan "skannar av bloggosfären" kan vi bara spekulera i.
  Det har genom åren visat sig att sig att anonyma kommentatorer missbrukar friheten och skriver kränkande och hatiska kommentarer. Jag vill att man skall föra en dialog med respekt för varandra som man gör i ett offentligt samtal där man kan se varandra i ögonen och vet vem man samtalar med.
  Som jag skriver i kommentars-reglerna: " Om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn."

  SvaraRadera
 7. I själva verket undrar jag om inte Egons krav på fullständig identitet på de som kommenterar här, till skillnad på från mindre extrema bloggar, bottnar i att Egon är angelägen om att motståndarna till Egons islamistiska sympatier skall isentifiera sig själva för att utgöra mål för extremister.
  /Bo Rööser

  SvaraRadera
 8. Jag har åsikter och vågar stå för dem med mitt namn, initialer A-K Roth eller Anna K. Roth. Du kan ta bort K och acceptera Anna Roth om du vill.

  SvaraRadera