18 januari 2015

Pilgrimer med medkänslaDen universella kyrkans oro för vårt heliga land är berömvärd. Syftet med delegationen är att informera världen och kyrkan om vår situation.

När ni återvänder hem, kommer vi att be er att berätta om vad de har upplevt och sett här i det Heliga Landet.  Så säger den katolska biskopen Fouad Twal av Jerusalem , om besöket 10-15 januari av biskopar från Europa, Nordamerika och södra Afrika.

Deras möte som hölls  gav särskild uppmärksamhet åt situationen för de mest utsatta kristna, i  besök av solidaritet i Gaza, Hebron, Betlehem, Cremisandalen , Jerusalem och Sderot.

Biskop William Kenney England och Wales säger "Vi tänker på femte evangeliet, som är det heliga landet: vi kan inte vara lärjungar till Jesus utan kunskap om detta land och dess historia i dag. Här har vi sett de levande stenarna "

Avslutningsfirandet ägde rum på det latinska patriarkatet i Jerusalem, där biskoparna sände ut ett dubbelt budskap till politiker: att de kan vara kreativa och ha nya metoder för att bygga broar och inte murar, och till alla kristna: att de kan be för judar, kristna och muslimer i detta land som vi kallar helig. Ur delar av texten till filmen i översättning


Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

 1. Zionist tour for Muslim-Americans sparks anger in Palestine
  Published yesterday (updated) 19/01/2015 15:03

  General view over Jerusalem, with the Dome of the Rock in the
  foreground. (MaanImages/Alex Shams)

  By Alex Shams

  BETHLEHEM (Ma'an) -- An all-expenses paid trip to Israel organized for Muslim-American leaders by a Duke University-based imam has set off howls of protest in the United States and left Palestinians shaking their heads in disbelief.
  http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=754587

  SvaraRadera