26 december 2009

Lyssnartips från Västbanken

citat "Falbygdsrundan sänder på söndagen 27december kl 18 – 19 intervjun med prästen Leif Dahlin.
Leif Dahlin har tjänstgjort som ekumenisk följeslagare i Betlehem och på så vis lärt känna människor och förhållanden där. Staden Betlehem ligger som de flesta vet på den ockuperade Västbanken och är numera kringskuren av murar och höga staket. Invånarna försöker så gott de kan leva ett normalt vardagsliv för att barnen, Guds gåva, inte skall ta skada av de onormala förhållandena.
Leif och hans kollegor bland de ekumeniska följeslagarna fick följa stadens invånare till den israeliska gränspostering, checkpoint, som måste passeras även om man bara skulle till det palestinska Östra Jerusalem eller till anhöriga i andra orter på Västbanken. Väntetiderna kunde emellanåt bli påfrestande för dem som hade livsavgörande behandlingar på sjukhus eller andra brådskande ärenden på andra sidan gränsposteringen.
Den senare delen av programmet består av reseberättelser av några kyrkorådsmedlemmar från Fristad som besökte Nasaret, Jerusalem och Betlehem i påskas. Studieförbundet Bilda stod för guidning och gruppens rundresa

Mitt program FalbygdsRundan sänds via webben Radio Falköping
söndag 27 DECEMBER kl 18 – 19 repris tisdag 29 DECEMBER kl 13 - 14"
slut citat Nisse Andreasson kulturredaktör

Foto Leif Dahlin från SKR-följeslagprograms bildbank

Här en reserapport av prästen Leif Dahlin. Vägspärr 300
Fler reserapporter från Betlehem

Uppdaterat 091226: Tre palestinier sköts till döds av israeliska soldater vid gränsstängslet mellan Gazaremsan och Israel på lördagen. enligtDagen

Enligt en palestinsk läkare , dödades tre palestinier i norra Gaza när de var på väg att passera över en mur för att arbeta i Israel på lördag.Källan sa vidare att en annan palestinier skadades också i incidenten. EnligtThe Palestine Telegraph
Tre av dem avrättades framför deras familjer ögon i Nablus på norra Västbanken. Enligt The Palestine Telegraph-2

Läs även andra bloggares åsikter om
DN
Dagen
Sydsvenskan-1
Sydsvenskan-2
SvD

3 kommentarer:

 1. Du borde sluta demonisera Mellanösterns enda demokrati, Israel, Egon.
  Se bara vad dina muslimska kompisar ställer till med vid ingånfarna till israel och på flygplan destinerade till USA.
  Hur du har mage att solidarisera dig med anhängare av terroristreligionen Islam övergår allt förnuft.

  SvaraRadera
 2. Grattis, läste just en ny kommentar som håller sig på temat påhopp från "Anonym" och konstaterar att din blogg tar ett poäng till.

  Den 10 januari kommer det ha gått en hel månad sen dina kritiker ens försökte med nåt annat än personangrepp.

  Snacka om kvalitetsbetyg när de inte kan hitta ett enda faktafel.

  Tack för ditt engagemang för våra kristna bröder och systrar.

  SvaraRadera
 3. Tack Joakim W för ditt försvar av min blogg, ibland blir jag så trött på dessa påhopp "Hur du har mage att solidarisera dig med anhängare av terroristreligionen Islam övergår allt förnuft." när har jag gjort det?
  Ur mina komentarsregler: § 2. – Du är välkommen med din kritik riktad mot skribenterna eller de som kommenterar under artikeln, men du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.

  SvaraRadera