27 februari 2010

Konferens om Gaza

Folkrätten och respekten för mänskliga rättigheter negligeras grovt i många konflikter i världen. Den 1 mars ordnar Diakonia och andra organisationer en folkrättskonferens i Stockholm. Kom och ta del av fördjupning om folkrätten, Goldstonekommissionen och en politisk debatt med riksdagens partier. läs mer: Diakonia

Inbjudan och Program

Desperation i Gaza se TV4 Play fredag 8 jan 2010Tidningen Dagen skriver om konferensen 2010-02-26 "Israel nekas medverkan på seminarium om Gaza" Läs artikel här i Dagen

Israel avvisade att samarbeta med Richard J. Goldstone under hans utredningen, jag tycker det är förmätet att nu gnälla över att man inte får vara med på denna konferens.

Sveriges Radios intervju med Richard J. Goldstone

När Broderskapsrörelsen, Immanuelskyrkan, Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (Jipf), Kristna Fredsrörelsen, Missionsförbundet, Palestinagrupperna i Sverige, Palestinska föreningen i Stockholm, Studieförbundet Bilda anordnade en minneskonsert "Glöm inte Gaza - Fackeltåg och minneskonsert 27 december" Minneskonsert för Gaza

En fråga till Dagen: Varför uppmärksammade Dagen inte denna solidaritesmanifestation? ( Av Gazas befolkning är idag ca 2500 kristna fördelade på katoliker, ortodoxa och några baptister/evangelikala.)

Ty jag är Herren, som älskar rättvisa och hatar plundring och brott. Jag är trofast och skall löna dem, sluta ett evigt förbund med dem. Deras barn skall aktas bland folken, deras ättlingar bland alla folkslag. Alla som ser dem skall märka att de är ett släkte som Herren välsignat. Ur Jesaja bok 61:8-9

Vi som tror att internationell rätt, mänskliga rättigheter och alla människors lika värde är konferensen viktigt, Richard J. Goldstones rapport får inte bara läggas till handlingarna.

Jag har skrivit om Gaza tidigare:

Människor i Gaza

En Katt från Gaza

Hör Gazakrigets offer

Goldstonerapporten om Gaza

Läs även andra bloggares åsikter om


SvD

4 kommentarer:

 1. Israels ambassad har verkligen ett helt korrupt perspektiv.
  Har inte Hamas och Israels regering fått tillräcklig uppmärksamhet ?

  Amnesty och Diakonia höll seminarium om Burma (bland annat) 2009, skulle Burmas Armé och Gerillan garanterats en plats i panelen också ?

  Tycker det är bra med ett ynka sammanhang där fokus är på de civila och vad de fått utstå, utan att nödvändigtvis de anklagade parterna Hamas och Israel återigen tar all uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 2. Jag har alltid undrat över hur israelerna kan vara så onda att de dödar barn fullt avsiktligt? Jag har aldrig fått något bra svar på det.
  Erik J

  SvaraRadera
 3. Att bjuda in antisemiter som Hamasideologen Azzam Tamini för dialog går bra för Palmecentret och Broderskapsrörelsen
  http://www.expressen.se/debatt/1.605279

  men att bjuda in representanter för demokratin Israel till möte går inte.
  Den s.k. kristna vänstern närmar sig mer och mer antisemitisk nazism.
  Den här bloggen är en antisemitisk megafon.
  Tur att den felaktiga Goldstonerapporten kommer att begravas.
  Om inte annat så i Säkerhetsrådet.

  Bodil

  SvaraRadera
 4. Bodil verkar missa att arrangörerna är tydliga med varken Hamas eller Isarel är inbjudna som föreläsare.

  Att kalla det Antisemitism är inget annat än att förlöjliga och trivialisera verklig antisemitism.

  SvaraRadera