5 april 2010

Ögonen i Gaza-2

På långfredagen läste jag äntligen boken "Ögonen i Gaza" jag brukar inte gråta så ofta men jag gjorde det när jag läste vissa delar av boken.

För människor med empati och de som är intresserad av Israel/Palestina-konflikten är den ett måste. Deras vittnesmål är starka, de två norska läkarna Erik Fosse och Mads Gilbert hade tur som kunde bli insläppta till Gaza via Egyptiska gränsen.Utlänska journalister som var i Israel blev utestängda från att komma in till Gaza. Israel försöker nu tysta alla möten med människor i de ockuperade områderna. Det är sanningen som är farlig.

Tidningen Dagen skriver 2010-04-04 citat "För första gången på nästan två år släppte Israel på söndagen in lastbilar med kläder och skor till Gaza". En talesman för den palestinska gränsbevakningen sade att fem lastbilar fyllda med skor och fem med kläder tilläts köra in i det avspärrade området."slut citat Dagen

5 lastbilar med kläder och skor! I Gaza bor 1,5 miljoner människor! Hur många av Dagen-journalisterna har läst boken?

Läs även Joakim Wohlfeil Vad fruktar Israel mer än militanta palestinier?Läs även andra bloggares åsikter om
2 kommentarer:

 1. Gazas finansminister vägrade först ta emot leveranserna av kläder som donerats av Egypten och PA. Palestine Today var redo att sända 5 lastbilar per dag men Hamasregeringen begärde 30-50 bilar per dag.
  Det är hela sanningen som är farlig!
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Ulrika för står inte vad du menar
  ur kommentarsreglerna: § 2. – du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.
  § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

  SvaraRadera