14 maj 2010

Diakonia i Gaza

Diakonia blir ofta beskyllda för ensidighet i Israel/Palestina konflikten, se länk nedan. citat 3

Men som kristen biståndsorganisation är de konsekventa att stå upp för folkrätt och alla folks lika värde. Citat” Det är tydligt att Hamas har förlorat sin legitimitet bland folket i Gaza genom sitt bruk av censur, våld mot sin egen befolkning, rättsosäkerhet och korruption. Samtidigt har blockaden mot Gaza blivit Hamas sista räddning då folket lägger skulden på omvärlden för blockaden och inte minst är den Hamas standardsvar på all kritik. Blockaden innebär också att Hamas genom sin kontroll över smugglingen blir rikare och rikare för varje dag.

Ett vanligt men bittert skämt på gatan i Gaza är numera: ”Vilka är de enda två frågor där Israel och Hamas är eniga? Svar: Båda hatar Golstone, men älskar blockaden”. Joakim Wohlfeil, policy officer, Diakonia
Slut citat läs hela artikeln här Hamas kulturella insikter och dess konsekvenserGraffiti leder till diskussioner om minskad isolering och hopp

Diakonia bedriver bistånd i många av jordens länder,
Ungdomsklubb i Kongo vill lära ut rättigheter och skyldigheter men bara i Palestina blir deras bistånd ifrågasatt.

Läs även: Hopp för Palestinas barn

Diakonia ger hop för Palestina

Människor i Gaza

Bild från Diakonia

Läs även andra bloggares åsikter omDagen

3 kommentarer:

 1. Bertil Sörenson29 maj 2011 kl. 17:50

  Jag fårstår inte hur man kan tycka det är ok att Hamas gör affär av blockaden? Jag trodde de ville Gazaborna väl? Nej, de är makt/penninggalna som alla andra diktatoriska rörelser. De förtrycker Gazas invånare med religiösa lagar som få har bett om. Hamas bygger inte upp Gazas infrastruktur, de gynnar inte företagandet, utan bedriver ett krig mot Israel. Läs deras stadgar på svenska på nätet. De mesta förnödenheter som inporteras till Gaza kommer från Israel. Diakonia har spårat ur i sin blindhet,det är mycket tragiskt.
  Bertil Sörenson

  SvaraRadera
 2. Bertil Sörensen, har du svårt med läsförståelsen? Du skriver "Diakonia har spårat ur i sin blindhet,det är mycket tragiskt." Diakonia stöder inte Hamas.

  SvaraRadera
 3. Diakonia stöder inte Hamas.
  Hamas är belåtna att Diakonia hjälper invånarna i Gaza.

  Invånarna lär inte protestera på Hamas för bristande ansvar ffrån den styrande "Maffian" som enbart stödder sina anhängare!

  Uppmärksamt kanaliseras till fiendens hårda hand....

  SvaraRadera