18 maj 2011

Sami Awad fredsbyggare

Sami Awad är kristen palestinier son till Bishara Awad ( som jag tidigare skrev om Bygg broar inte murar )och hans farbror är Alex Awad

Sami Awad följer i sin släkts tradition, att arbeta för fred och försoning i det heliga landet.( Sami Awads farfar dödades av en krypskytt 1948 i Jerusalem )

Sami Awad Executive Director of Holy Land Trust

Sami holds a Masters Degree in International Relations, specializing in Peace and Conflict Resolution from the American University in Washington D.C. and an undergraduate degree in Political Science from the University of Kansas. During his time in the US, Mr. Awad kept very close links with his native homeland, Palestine, and always intended to return to Palestine to play his part in building and developing the Palestinian community.

Genom ett engagemang för principerna om ickevåld, Holy Land Trust syftar till att stärka och ge det palestinska samhället i att utveckla andlig, pragmatiska och strategiska tillvägagångssätt som gör det möjligt att stå emot alla former av förtryck och bygga en framtid som gör det heliga landet en global modell och pelare av förståelse, respekt, rättvisa, jämlikhet och fredlig samexistens.


Fox News 13 maj 2011 Sami Awad interview on Spirited Debate with Lauren Green, May 13.



Se även : Little Town Of Bethlehem: Official Film Trailer
Sami, Ahmad, Yonatan kommer från helt olika bakgrunder i ett land med ändlösa krig. Men mot alla odds, inklusive vissa inom sina israeliska och palestinska samhällen, har de möjlighet att finna en gemensam grund. De går en väg av ickevåld kämpar i takt med Martin Luther King och Mahatma Gandhi. För dem mod finns inte med att ta till vapen, men att ställa dem en gång för alla och sträcker ut en i fred.
Featuring: Sami Awad, Ahmad Al'Azzeh, Yonatan Shapira.




Official Film Trailer


Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen ledarblogg 
Dagen

6 kommentarer:

  1. Joakim Wohlfeil18 maj 2011 kl. 23:19

    Lite imponerad att FOX tar in Sami, det måste röra till verkligheten för många av deras tittare.

    SvaraRadera
  2. Tittar du ofta på FOX, Joakim? Nån gång kan det finnas intressanta program där också även jag personligen oftast hoppar över FOX när jag kanalsurfar. Du tror deras tittare är mer våldsälskande än andra?

    Undrar om SVT har tagit in något program om Sami, Bishara eller Alex Awad?

    Anna Roth

    SvaraRadera
  3. Joakim Wohlfeil20 maj 2011 kl. 00:33

    Men AK, du underskattar mig..... Du anar inte hur många timmar jag tillbringat framför FOX-media. Jag kan allt om Family Guy, väck mig mitt i natten så kan jag dessutom sjunga sången..... visst ger det lite FOX-points ;-)

    SvaraRadera
  4. Bo Rööser din kommentar godkänns ej.

    § 2. – Du är välkommen med din kritik riktad mot skribenterna eller de som kommenterar under artikeln, men du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.

    Låt bli att ge nedsättande värdeomdöme om andra

    SvaraRadera
  5. Jerry och Ak Roth

    §1. –Håll er till ämnet!
    i detta blogginlägg berörs inte alls Richard Kemp

    SvaraRadera
  6. §1. –Håll er till ämnet!
    i detta blogginlägg berörs inte alls Richard Kemp ( gäller även Joakim W)

    SvaraRadera