3 oktober 2012

Pricetag- på Franciskaner kloster i Jerusalem


Vandaler har sprayat anti-kristna graffiti på ytterdörren av ett Franciskaner kloster i Jerusalem, enligt kyrkans anställda. Fotografier publiceras på nätet visade blå graffiti nedsättande om Jesus på klostret Saint Francis på Sions berg.
Även  på dörren var ordet "price tag"sprutmålas. Judiska bosättare och extremister har utfört så kallade "price tag" attacker i vedergällning för israeliska regeringens rivning av bosättningar som inte är sanktionerade av de ockuperande myndigheterna.

"Forces of hat" 
Israelisk polis talesman Micky Rosenfeld sade att attacken mot klostret skedde under de tidiga timmarna av tisdag morgon. ( 2 October 2012 ) "Vi undersöker händelsen", sade han till nyhetsbyrån AFP.
Graffiti, som nam kunde lästa stod  "Jesus, son av en hora ,och  pricetag ", hade redan tagits bort i mitten av förmiddagen, rapporterade AFP.

Förra månaden, satte vandaler eld på dörren till Trappist klostret i staden Latroun väster om Jerusalem, i en annan uppenbar "price tag". attack. Då fördömde kristna ledare i det heliga landet attacken av vad de kallade "krafter av hat" och frågade: "Vad är det som händer i det israeliska samhället idag som tillåter kristna att bli syndabockar och utsatta för dessa våldshandlingar" Den israeliska regeringen fördömde också dåden som en "brottslig handling" och lovade att de ansvariga skulle vara "straffas hårt".

Texten översatt från BBC-News

Intressant även läsa om hur de tänker de som ligger bakom dessa " price tag"-attacker.
Läs här:  Price-tag tactics of West Bank Jewish settlers

Tidigare:Israel misslyckas stoppa attackerna på kristna

 Foto  från:  The Telegraph


Läs även andra bloggares åsikter om   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar