16 januari 2013

En muslim går i kyrkan


Publicerad den 8 jan 2013 Muslim Imam Goes to Church - Watch What Happens 

Under 25 januarirevolutionen 2011 öppnade Kasr el Dobarah Presbyterian Church i Kairo sina dörrar för att behandla sårade och tog omsorg om människor på Tahrirtorget, oavsett om de var muslimer eller kristna. Bredvid den kyrkan fanns en moské som gjorde samma sak.

7 Januari när man firar juldagen i Egypten, gick Imamen från moskén i Tahrir Square och många från hans moské till kyrkan för att besöka och för att fira jul med de kristna i Egypten.

En fin gest som visar att kristna och muslimer kan leva tillsammans.


Tidigare: ” Jag beder att Egypten inte väljer den vägen utan utvecklas till en multikulturell demokrati där både Egyptens kristna och muslimer kan leva sida vid sida.” Be för Egyptens folk 

”Palestinske ledaren Mahmud Abbas var närvarande vid midnattsmässan ur Betlehem Julen 2012

Läs även andra bloggares åsikter om egypten Islam
Dagen- "Maria Küchen: Muslimerna är inga fiender" 

22 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Svar till Jerry " är du redan trött på de kristna araber på Västbanken?"

  Nej det är jag inte kommer att fortsätta skriva om dem, men jag gjorde en "utflykt" till grannlandet eftersom mycket som nu händer där påverkar Israel, Gaza och Västbanken.
  Ville med filmen visa ett exempel på att kristna och muslimer kan leva tillsammans. Inte som du med dina översända exempel på motsatsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Jerry du säger "Kort sagt jag tolkar att du hävdar att kristna och muslimer kan leva tillsammans, men inte judar och muslimer."

  TA OCH LÄS

  Citat” Judar, kristna och muslimer sida vid sida". Boken erbjuder möten med människor i Israel och de palestinska områdena. Genom bilder och personliga porträtt ger boken röst åt judar, kristna och muslimer som aktivt vill utveckla olika sätt att leva tillsammans i vardagen under mer värdiga former än vad situationen egentligen inbjuder till.” Judar, kristna och muslimer sida vid sida

  SvaraRadera
 4. Jerry

  "...allt är sammanknutet"

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151227959352689&set=a.350931762688.151625.19459912688&type=1

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Du Jerry du skickar till mej på e-post alla möjliga filmer hur muslimer framställer andra trosutövare i dålig dager jag är inte intresserad att lägga ut sådana filmer. Jag vill visa på de positiva exemplen hos alla religioner där man verkar för fred och försoning.
  Din agenda ”vi befinner oss mitt i ett religionskrig” köper jag inte det är en kamp om land se filmen Interview with Bishop Younan

  Att att många västerländska kristna gör till en religiöst krig ( kristen sionism ) är bara att beklaga.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Egon

  "...det är en kamp om land..."

  Visst, men det går inte att frånse närvaron av 3 stora religioner, varav en inte har tolerans för de två andra.

  SvaraRadera
 10. Jerry "vad har hänt med österländska kristna (rysk ortodoxa, grekisk ortodoxa kyrkorna)?" Vad är problemet med dem ? De har inte glömt bort sina trossyskon i det heliga landet. Gästkrönika: Jerusalems Ortodoxa kristna -Del 1

  SvaraRadera
 11. till Jerry "Jag kritiserar negativa sidan hos alla religioner där man verkar för hat – dessa sidor MÅSTE fördömas!"

  Det har du frihet att göra men det är inte min agenda, gör det hos någon annan blogg eller starta en egen.

  SvaraRadera
 12. Jerry din länk till åtalet mot Richard Williamson har inget med min artikel att göra §1. –Håll dej till ämnet!

  SvaraRadera
 13. Hmmm, man kanske skulle behöva höja lite på nivån om man diskuterar religioners roll i Konflikt.
  Den anonyme signaturen Jerry verkar hävda att konflikten på Nordirland är religiös, intressant. Har jobbar mycket med den frågan ochmed folk på plats. De som bor där brukar direkt påpeka att uppfattningen om deras situation som en religiös konflikt är den mest irriterade okunskapen från de som inte satt sig in i frågan.
  Detfinns definitivt religiösa konflikter, och det finns andra konflikter där religionen spelar större eller mindre roll. Men Jerry´s lista verkar snarast tyda på brist på förståelse för detta. Intressant med påpekade om österländska kyrkor då en av Egon´s flitigare gästbloggare och ofta sedd gäst i kommentarsfälten debattörer just är ortodox.

  SvaraRadera
 14. Tycker det är en bra och intressant bloggning. Religionen används för att förvärra konflikten men det är inte den som är utgångspunkt.
  Snarast är de religiösa extremisterna förvånasvärt ointresserade av sin tro när det kommer till kritan. Kolla bara på fixeringen på "underlivsteologi" från både kristna, judiska och muslimska fundamentalister, eller hur man slåss för politisk och värdslig makt.
  Flera av mina djupt troende judiska vänner i Israel brukar just påpekaatt det inte spelar nån roll vilken flagga som hänger över en helgedom när man skall be i den, och det är oceaner av skillnad mellan dem och den rasistiska bosättarmobben i exempelvis Hebron.

  SvaraRadera
 15. Joakim: "...Flera av mina djupt troende judiska vänner i Israel brukar just påpekaatt det inte spelar nån roll vilken flagga som hänger över en helgedom när man skall be i den..."

  Bara det att när det hängde en jordansk flagga över delar av Jerusalem och de delar av det heliga landet de döpte om till Västbanken, då gick det inte alls att be vid judiska helgedomar där. Det gick inte för judar att bo eller besöka ens. De fördrevs eller mördades.

  "...och det är oceaner av skillnad mellan dem och den rasistiska bosättarmobben i exempelvis Hebron..."

  Ja, det är skillnad mellan dem och folk i Hebron på båda sidor som ägnar sig åt rasistiskt mobbagerande, nu sernast en mobb på ett 50-tal stenkastande unga män. Heder åt alla i konfliktområden som inte använder sin religion till att såra och värre. Och heder åt alla kristna som ser människan på båda sidor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 16. Jerry

  Din video visar godhjärtade muslimer och jag är säker på att de finns. Tyvärr överröstas de dagligen av hat mot judar från överfyllda hjärtan och överhettade hjärnor.
  Ang "fredagsfolk" och "kristendomens undergång" så har ledare i den syriska oppositonen utlovat att de ska ta hand om Israel när de väl är färdiga med Assad och de syriska kristna.

  SvaraRadera
 17. Jerry du vet att jag stöder en 2-statslösning ett Israel enligt de sk. 1967 års gränser med lika rättigheter för de innevånare som nu bor där och en Palestinsk stat. Varför jag ger röst åt S. Daniel Abraham, beror på att han visar vad som kommer hända om israeliska politiker annekterar Västbanken.

  Detta är mitt svar på dina långa monologer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 18. Du Jerry jag är inte intresserad av att lägga ut en massa länkar med exempel på hat , nu får du ge dej..

  SvaraRadera