7 november 2013

Danny Ayalon får svar

Jag har tidigare skrivit om Youtubefilmen * ” The Truth About the West Bank ” där Israels vice utrikesminister Danny Ayalon förklarar den historiska fakta om den israelisk-palestinska konflikten.

Den är en del av ett medialt krig. Nu kan jag presentera en kul film där två palestinska unga kvinnor som bemöter hans påhitt på engelska, en sevärd film


 

Nov 6, 2013 Israel's Deputy Minister of Foreign Affairs Danny Ayalon in a video titled "Israel Palestinian Conflict: The Truth About the West Bank" told lies and FALSE historical facts relating to the Israeli Palestinian conflict. Here 2 courageous Palestinian ladies responding with facts to all the lies he told in the video.

 Se även: Israel and Palestine, an animated introduction


* Palestina och folkrätten 

 Läs även andra bloggares åsikter om

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig kritik som träffar Danny Boy mitt i solar plexus. Uppgörelsen med sionisternas koloniala tänkande är en pedagogisk fullträff!

  SvaraRadera
 2. För alla som brukar umgås ofta med palestinier skrattar man väldigt igenkännande.
  Extremely palestinian sense of humor, and attitude !!

  Himla synd att palestinierna inte har samma resurser som Israeliska MFA att göra propagandafilmer, det skulle både bli roligare och mer sanningsenliga.

  SvaraRadera
 3. Genier, vet inte vad jag skall säga...

  /M

  Ps Tack Jocke för senast

  SvaraRadera
 4. Det där med humor är viktigt. Men också lite knepigt. Jag håller med Amos Oz när han säger att bristen på humor är det som förenar alla fundamentalister. Jag tror vi alla har träffat på den typen.
  Men ändå, det finns ändå en viss skillnad i maktförhållandet som gör att vissa har lättare att skratta åt världens elände än andra. Med andra ord, det är lätt att hålla sig från komik när man får sitt hem rivet eller då man tvingas stå i checkpoints i väntat på att få sälja sin arbetskraft för en spottstyver. Med detta sagt hoppas jag ändå att fler palestinierna når ut med sin vassa humor. Även det vapnet behövs mot ockupationsmakten.

  SvaraRadera
 5. Det där med humor är viktigt.
  www.youtube.com/watch?v=S4dHFLjr5lA&feature=youtube_gdata_player

  SvaraRadera
 6. Here you have a respond to the two arab Palestinian responding with fiktiv facts to all the history facts.
  http://youtu.be/5jjOOpEvMHA
  //Wilhelm

  SvaraRadera
 7. Hej Wilhelm von Bromberg här kommer palestiniernas svar The REAL truth about Palestine in response to Danny Ayalon

  Min egen kommentar: Jag vill bara påminna läsarna om att igår 6 december firade finländarna sin 93:e självständighetsdag. Det var första gången i modern historisk tid det bildades en självständig stat som heter Finland. Statsbildningar är inget "hugget i sten" en gång för alla.  Missunnar någon Finlands folk en egen stat? Varför missunna Palestinierna en egen stat? Varför motarbetar nu Israel nu en Palestinsk stat? Jag missunnar inte Israelerna en egen stat. ” ur Erkänn ett Palestina

  Vad utgör då en ”äkta” nationell identitet? Ja, lustigt nog är Newt Gingrichs eget folk ett av de bästa exemplen på ett ”påhittat” folk. USA har bara existerat som nation sedan 1776. Det består av alla möjliga folkslag. Ändå påstår man sig vara ett folk som heter ”amerikaner”. Amerikaner ett påhittat folk

  SvaraRadera