27 december 2013

Natt i Betlehem - Julen 2013När kvällen faller , förändras avsevärt stämningen vid Födelsekyrkan torget ... och jublet under dagen ger vika för mer intimitet och en känsla av hemtrevnad . Det är natten i Betlehem .

I basilikan nu är stängd , grottan vid altaret i krubban blir förbered av franciskanarna .


Intensiva ögonblick för dem som har bott granne med denna plats i år eller för de som , innan de högtidliga firandet på denna speciella kväll kan stanna här för en stunds tyst bön ...


Utanför , kommer torget sakta till liv ... många troende är kö för att gå till midnattsmässan i Katarinakyrkan . 1500 utfärdade biljetter utfärdades .


Allt är så fint och spännande att vi är mållös ...


Detta är Jesu plats , den plats som vi hoppas på fred för jag har sett så mycket lidande och hoppas att detta är ett litet steg mer mot fred .


Detta är första gången jag är i Betlehem på juldagen : Jag kom med flit .. Jag försökte slå två flugor i en smäll . Det är en spännande tid att vara på samma plats där Jesus föddes den dagen det hände ... Det är en konstig känsla .. Jag kan inte förklara det .. Jag vet inte vad som kommer att hända vid midnatt ... kanske det blir ännu mer känslomässigt ...


Nej jag kan inte tro det ... det är en dröm ... Jag är väldigt väldigt glad ... Kristus kom hit .. och eftersom han är född här , måste han ge oss fred här


Och höjdpunkten av kvällen i Betlehem är det midnattsmässan som börjar omedelbart efter kontoret för Read med den högtidliga sång av Ära vare Gud i höjden psalm .


Leds av den latinska patriarken av Jerusalem HB Foaud Twal , är massan concelebrated av dussintals präster .


I en kyrka packat med folk , finns det i huvudsak pilgrimer från alla delar av världen , och den latinska patriarken s predikan representerade ett speciellt samtal ...


Vi Kommer ihåg alla de tragedier för mänskligheten , inklusive de " svåra situationer i Egypten och Irak , och den syriska tragedin , " Monsignor Twal definierar en lång natt av konflikter , krig , förstörelse , rädsla , hat , rasism att världen och Mellanöstern är dränkt i.
" O barn av Betlehem , vi är trötta , " sade han i ett hjärtligt sätt .

" Men vi får aldrig ge upp  i förtvivlan - fortsätter han - eftersom Jesus frälsaren meddelar oss att freden är möjlig , att lågan av hopp , rättvisa , fred och försoning förblir tänd . Budskapet om frälsning kvar från Betlehem , och vi måste se till Betlehem . Fortfarande hoppas på " frid i Kristus " som är universella och grundar sig på rättvisa . "


" Vårt land är heligt - fortsätter han - och som sådan måste vi ha en lojal svar eftersom vår vistelse här på jorden är en gudomlig kallelse , en välsignelse , ett privilegium .

Till sist , en vädjan till " biskoparna och religiösa i Syrien som kidnappades . På denna kväll , vi ber för deras återkomst och att deras värdighet återlämnas till dem . Kom ihåg dem , o Herre , och alla flyktingar . "


Under tiden , på samma gång , en annan mer intim massa firas i grottan nära altaret av  krubban ...
... deltog den romersk- katolska troende i församlingen i Betlehem och ledning av sin pastor Abuna Nerwan Nasser .


In mot 01:00 , slutar den högtidliga firandet i Katarinakyrkan . Patriarken går in i grottan med barnet för att lägga den i den på platsen där födelsen av Guds son hände .


" Här var Jesus Kristus är född av jungfrun Maria , " säger inskriften på silverstjärna .

Och hela natten , kommer heliga massor att firas här i en oavbruten och flytta rad sånger , bön och känslor ... Detta är platsen för julen . I översättning av texten i filmen


Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar