13 mars 2014

Christ at the Checkpoint 2014

Just nu har den 3:e konferensen startats.

Så här skriver den engelske kyrkoherden Stephen Sizer om konferensen: ”Jag ser verkligen fram emot att delta i Christ at the Checkpoint konferens i Betlehem i mars. Som värd är Bethlehem Bible College och samlar troende från hela världen för att njuta av gemenskap med sina judiska och palestinska bröder och systrar. 

Christ at the Checkpoint är ett vittnesmål för att rättvisa, fred och försoning är inte ömsesidigt ute-slutande. Christ at the Checkpoint har sina rötter i en kärlek till och lust att tjäna Jesus, bygger på en fast biblisk grund och ger påtagliga bevis på äkta praktisk andlighet. 

Christ at the Checkpoint 2014 Konferens Uppdrag: att utmana evangelikaler att ta ansvar för att lösa de konflikter i Israel-Palestina genom att samarbeta med Jesu undervisning om Guds rike." i översättning  Läs mer i Stephen Sizer 

Länk till Christ at the Checkpoint 2014


10 mar 2014 Short film by Porter Speakman, Jr for the 2014 Christ at the Checkpoint Conference held in Bethlehem 


25 feb 2014 Alex Awad är lärare vid i Bethlehem Bible College och pastor i en baptistförsamling i Östra Jerusalem. Jag träffade honom okt. 2008 

Intressant få veta om några kristna ledare från Sverige deltar i konferensen:
Tidigare ”Vi skulle önska att varje utländsk besökare i Betlehem åtminstone stannade ett dygn här och sov över på något pales-tinskt hotell eller i ett gästhem eller i en familj så att de får möta palestinier och lyssna till deras berättelser och handla i deras affärer. ” Ur Möt människorna 

Läs även " Att Jerusalem är så medvetna och bekymrade av " Christ at the Checkpoint"   bör uppmuntrande nyheter till evangelikala kristna runt om i världen. Israels regering finner dem "en oerhört viktig målgrupp," och målet med konferensen är helt klart att driva in en kil mellan kristna och staten Israel. Kristna runt om i världen ska fortsätta att lyssna på regeringens uppmaning att distansera sig från det farliga och politiskt motiverad propaganda av " Christ at the Checkpoint"  Ur Israel Today-Israeli Gov't: Christ at the Checkpoint is Problematic


Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen
Dagen-2 

3 kommentarer:

 1. Det är oerhört spännande att israels regering på högsta nivå är bekymrade för att evangeliska kristna träffas, läser Bibeln, sjunger, ber och upplever verkligheten för de palestinska kristna tillsammans.
  Om allt är så bra för de kristna som Israel och ockupationsvännerna utomlands hävdar så borde det ju inte finnas någonting alls för Israel att frukta, ändå är konferensen enligt dem ett nationellt hot.
  Sen blir det ännu mer intressant, Isarel säger "“The attempt to use religious motifs in order to mobilize political propaganda and agitate the feelings of the faithful through the manipulation of religion and politics is an unacceptable and shameful act. Using religion for the purpose of incitement in the service of political interests stains the person who does it with a stain of indelible infamy.”

  Detta är ju en programförklaring vad de kristna sionisterna alltid gjort med stöd, applådet och benäget bistånd från Israels regering och utrikesdepartement. I Sverige besöker Israels ambassadör livets ord varje år. Nu är det helt plötsligt fel att med religionen som grund driva politisk propaganda etc.... Här går ju dubbelmoralen över till att av ara direkt löjlig.

  SvaraRadera
 2. Håller med dej, vi får se om några sk. "kristna Israelvänner " i Sverige är bekymrade för att evangeliska kristna träffas, läser Bibeln, sjunger, ber och upplever verkligheten för de palestinska kristna tillsammans.

  SvaraRadera
 3. "Kristen opinion" lär nog spy galla om ersättningsteologi, i vanlig ordning...

  SvaraRadera