12 april 2014

Straffa Palestinierna-2

Israel förbereder en rad sanktioner om förhandlingar mellan Israel om palestinierna kommer att helt kollapsa och palestinierna vänder sig till FN: s institutioner, rapporterade den israeliska nyhetssajten WALLA. Den sanktionspaket inkluderar dra tillbaka de palestinska ledarna och tjänstemännens VIP-kort i den palestinska myndigheten, att konfiskera de skatter som ska gå till den palestinska myndigheten för att kompensera skyldigheter med oljebolagen, att försena genomförandet av ekonomiska projekt i de palestinska områdena och begränsa rörligheten av ledande palestinska affärsmän som arbetar i offentliga ekonomi projekt. Ur PNN News

Vad är det palestinierna gjort om föranleder denna ekonomiska blockad? ( En västanfläkt mot EU:s krav att märka bosättarvaror, som föranledde en sådan indignerad debatt Sv Kyrkan ”Agera mot ockupationen av Palestina” )


 Här en rapport hur den palestinska ekonomin  kommer att drabbas. 


Apr 8, 2014 The Occupied West Bank relies on foreign aid and tax collected by Israel on its behalf. But Israel has withheld tax money before and there are fears that, in the current climate of failing talks, that it could do it again. A recent World Bank report put the cost of the Israeli occupation at $3.4bn each year. Palestinians say they could be economically sustainable if they had open borders and full access to their land and water resources. Al Jazeera's Stefanie Dekker reports from Hebron. 

* "Palestina svarade med att ­an­söka om att skriva under 15 ­internationella avtal, bland annat Genèvekonventionerna. Dessa är särskilt viktiga eftersom de reglerar just krigets ­lagar och bland annat förbjuder kolonisation av ockuperat land.
 Israel hävdar att de inte ­gäller på Västbanken och Gaza eftersom Palestina inte är en erkänd stat. Men i går meddelade Schweiz att ”staten Palestina” har undertecknat Genève­konventionerna."  Ur Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen 

5 kommentarer:

 1. Har Egon möjlighet att visa källan som hävdar att ”staten Palestina” har undertecknat Genève­konventionerna.", för det har Anders Lindberg inte lyckats än.

  SvaraRadera
 2. Bäste Jerry jag har inte tillgång till orginalhandlingen för tillfället :) Men nöjer du dej med " FN har accepterat den palestinske presidenten Mahmoud Abbas 'begäran att gå med flera FN-organ.
  FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon accepterade ansökningarna för att gå med 13 internationella konventioner, och informerade alla 193 medlemsländer som de gjordes i "i vederbörlig ordning." ur Aljazeera

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer du med "Ur Aftonbladet" så skall du verifiera att ".. i går meddelade Schweiz att ”staten Palestina” har undertecknat Genève­konventionerna.", annars gör du bort dig TOTALT!

   Det handlar ju om undertecknandet av Genèvekonventionerna, INTE att "FN har accepterat den palestinske presidenten Mahmoud Abbas 'begäran att gå med flera FN-organ."

   Har du tagit kurs på äkta rapportering hos rt.com?

   Radera
  2. Är du nöjd nu Jerry, kan du inte söka rätt på någonting själv? Palestinas ansökan om att ansluta sig till Genèvekonventionerna har godtagits och de andra medlemsländerna har informerats, en talesman för den schweiziska utrikesdepartementet bekräftade på fredagen. Begäran formellt registrerats på torsdagen.

   Swissinfo.ch and agencies

   Radera
  3. Palestinas ansökan om att ansluta sig till Genèvekonventionerna har ingen betydelse för en eventuell (osannolik) fred mellan araberna och judarna. Ja jag vet att du vägrar att inse detta.

   Jag påpekat för dig flera gånger tidigare att mordet på Yitzhak Rabin har även eliminerat chansen för fred eller en fredlig lösning.
   Araberna har har gjort samma, när dem mördade Anwar al-Sadat den 6 oktober 1981 i Kairo på grund av att han den 19 november 1977 var i Israel och fick tala till knesset.

   Det är inte enbart min åsikt, även Raphaël Dreï analysen säger samma.
   Men det vet du ju redan efter SVT programmet;
   http://www.svtplay.se/video/1963735/avsnitt-4-kriget-om-minnena-fran-1945-till-idag.♡

   Apropå Ella Habiba Shohat (15:54') berättelse i samma program om DDT besprutning vid ankomsten, kan jag berätta att Svenska staten behandlade oss på Bulltofta flygplats LIKADANT - och det på 70-talet!

   Säkert du betraktar det som en OFF TOPIC anmärkning, men idag vet du vad som hänt med Ukrainska Krimhalvön....

   Jag är inte nöjd om det blir ingen lösning i konflikten, men jag är realist och lever inte i en värld som är upplagt efter mina önskemål - du med hjälp av Jesus har en orealistiskt dröm.
   Fortsätt att att drömma, kanske kommer Jesus och hjälper dig som den judiska Messias hjälper judarna och inte att förglömma muslimernas Mehdi = Den försvunne 12:e imamen som ser till att världen skall bestå enbart av muhammedaner som lever i Kalifatet som återuppstår vid hans återkomst.

   Radera