22 mars 2015

Israeliska valet11 mars 2015 Israeliska araber: En utmaning i de Israeliska valen Den katolska kyrkan har uppmanat kristna israeliska medborgare att rösta: ett samtal som skulle välkomnas, särskilt i ljuset av den Förenade arablistan som bildades i februari med målet att ge en röst till de arabiska israel presentera här i Israel.
Kommittén vände sig särskilt till de israeliska arabiska kristna samfund som representerar cirka 9 procent av arabiska israeler, 20,7 procent av den israeliska befolkningen. Fr. Emilie Shoufani, den Melkite pastor från Nasaret, begär att dessa församlingar blir mer kända och att det får erkännande i Israel. Ur texten till filmen
  
Hur gick det ? Den gemensamma arablistan vann 13 platser i Knesset (440.000 röster), vilket gör den till det tredje största partiet i Knesset. Denna framgång skickade ett tydligt budskap om att den palestinska minoriteten i Israel är berett att avstå sina många olikheter för att bilda en enad front.

" Något har förändrats i Israel för sina palestinska medborgare. Data avslöjar: valdeltagandet ökade med tio procent från förra valet och för den gemensamma arablistan, i deras hemma distrikt var det nästan en 80-procentig ökning. Ett medborgerligt engagemang är vad som skedde, men det var inte bara tur. Den gemensamma listan är full av nya ansikten med sju förstagångs Knesset medlemmar och två kvinnor, fem kommunister, två nationella demokrater, två islamister, en kristen och en israelisk-jude. " Ur Mondoweiss


Läs även andra bloggares åsikter om  

2 kommentarer:

 1. Anti-Zionist MK Hanin Zoabis släkting: "En stolt sionist Arab.".
  Muhammad Zoabi, 16, framkallar ilska hos hans berömda släkting genom att påstå att israeliska araber borde vara tacksamma för den judiska staten.

  Muhammad Zoabi, 16, en arabisk muslim från Nasaret, orsakar ilska i muslimska kretsar, och betydande glädje i judiska sådana, genom att i en unik intervju att han är en sionistisk och älskar staten Israel.

  "Jag verkligen tror att jag är en lycklig arabiska och en lycklig människa och en lycklig USA Mellanöstern [er] som jag föddes i denna lilla lilla stycke mark! ", förklarade han. Pekar på Golanhöjderna från fönstret i hans intervjuarens hem, i den israeliska samhället Massad, och konstaterade hur illa livet är bortom gränsen för syrier.

  Muhammeds entusiastiska sionism görs desto mer spännande av det faktum att han är relaterad till ökända antisionistiska MK Hanin Zoabi, av den arabisk-nationalistiska Balad partiet.

  Människor i Syrien dödas för att de vill ha frihet, sade Muhammed. men i Israel, förklarade han för intervjuaren Susan Deane Taylor-Gol, "vi lever frihet är friheten vårt liv! Ingen kan ta vår frihet ... Vi är hoppet i regionen. Jag tror att om syrierna och egyptierna, och libaneser och jordanierna och alla våra grannar vill ha ett riktigt demokratiskt liv, bör de komma till oss, och de är mer än välkomna! "

  Zoabi förklarade att det inte är lätt att vara muslim sionist.
  Han sade att "de dåliga sidor" av arabisk kultur har tagit kontroll över samhället, att han har blivit attackerad flera gånger för sina åsikter, och att vissa människor kallar honom en förrädare, eller "en Judisk."
  Han tillade med ett leende att han inte kan förstå hur människor kunde se ordet "Judisk" som en förolämpning, när judarna framkom först nyligen från en situation där de var hänsynslöst slaktade, till ett där de är "en av de smartaste och starkaste nationer i världen. "

  Muhammed förklarade att Israel borde tvinga sina arabiska medborgare att gå till armén - eller åtminstone utföra alternativa värnplikt. "Och jag är säker på att de flesta av judarna acceptera oss", tillade han, "eftersom judarna är en stor nation och de alltid acceptera andra, alltid."

  MK Hanin Zoabi (Balad) besvarade Muhammeds proisraeliska Facebook sida och video genom att säga att "staten Israel har tränat honom i lydnad. Ibland de förtryckta identifierar med förtryck eftersom han saknar stolthet och politisk medvetenhet. "

  Muhammad är oberörd av sådana uttalanden och lovar att "stå med det judiska folket till den sista dagen i mitt liv."

  I Mondoweiss framställs Hanin Zoabi som en fläckfri israelisk "palestinier".
  Enligt Mondoweiss är Balads "Zoabi is perhaps the most well-known Palestinian citizen of Israel serving in Knesset. She has held this position since 2009 and during her term in public service she has been attacked while speaking on the Knesset floor, and holds the title of the Knesset member with the longest suspension from office in Israel’s history. During election season, she was physically assaulted while speaking at a debate, along with a Jewish-Israeli spokesperson for the Joint List. Prior to entering politics Zoabi was a journalist."
  Inte ett ord om att hon stödjer terrorism i ord och handlingar, då hon gick med i [2010 Gaza] flottiljen på Mavi Marmara ".

  SvaraRadera
 2. Apropå Yousef Munayyer "I am a demographic threat."

  20% av Israels befolkning består av araber (majoriteten är muslimer), så det är inte konstigt att många israeler är oroade av att så småningom bli en minoritet i Israel.

  Däremot EU är helt oförberedda för islamiska tsunamin som så småningom skapar en EU medborgare majoritet som består av muslimer.

  Europeiska unionen har varit så besatt av den israeliska frågan genom åren att det har ignorerat sin egen demografiska kollaps.

  SvaraRadera