13 september 2015

Brandattentat mot kyrka-3


 
Israeliska tjänstemän, som besökte den brända historiska kristna kyrkan för brödundret (The Church of the Multiplication) , har beslutat att angreppet "inte var en terroristattack.

Att avvisa brandattentatet på den kristna kyrkan i Galiléen som en terroristhandling innebär att den israeliska regeringen har ingen skyldighet att betala någon ersättning, eftersom Israel betalar endast ersättning till offer för attacker som anser som terrorism.

Beslutet från Skatteverket ignorerar även uttalanden från ledande israeliska tjänstemän , inklusive premiärminister Benjamin Netanyahu och försvarsminister Moshe Ya'alon, som båda betecknat det som en terroristattack. Israel har gripit och anklagat tre israeliska judiska extremister, som tros vara ansvarig för attacken, och för att skriva rasistiska graffiti säger, "Avgudadyrkare kommer kastas ut"

Kyrkan lämnat in en begäran om ersättning för skador, men deras vädjan nekades." Times of Israel "citerade Amir Cohen, en skattemyndighet tjänsteman, sade att han inte var övertygad om attacken mot kyrkan politiskt motiverade . Cohen sade, "de anklagelser som riktas mot de tre israeliska misstänkta uppger att deras attack genom en religiös motivering" och "baserades på religiöst hat av kristna."

Mot bakgrund av dessa "fynd" och uttalanden, befriar Skatteverket sig själv från något ekonomiskt ansvar, som lagen kräver bara staten att betala ersättning till offer för krig och terrorism.
De sade angriparna tror att utvisningen av kristna är ett budord, eftersom de anser att de är "avgudadyrkare."

Kristna tjänstemän manade Israels president Reuven Rivlin, som besökte den brända historiska kyrkan innan hans besök till Vatikanen en vecka gå, för att lösa frågan. Rivlin kontakt att israeliska regeringen sekreterarens kontor, som enligt den israeliska papper, sa att det skulle "hitta en lösning."




Läs även andra bloggares åsikter om  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar