16 september 2018

Augusta Victoria Hospital


Canadian Lutheran World Relief (CLWR) Published on Nov 10, 2010

 President Donald Trump skär drastiskt ned det amerikanska biståndet till palestinierna.

Ärkebiskop Antje Jackelén och förre ärkebiskopen Anders Wejryd vädjar till Margot Wallström om hjälp till ett palestinskt sjukhus.

Världsförbundet driver sedan 1950 Augusta Victoria-sjukhuset, ett sjukhus som bedriver kvalificerad vård för palestinier, inklusive invånare i Gaza. Svenska kyrkan har ända sedan dess gett stöd till verksamheten vid Augusta Victoria-sjukhuset. Liksom vid de andra sjukhusen hotas nu verksamheten av de amerikanska nedskärningarna se  Brev till utrikesministern angående Augusta Victoria-sjukhuset 

Augusta-Victoria sjukhuset finns i östra Jerusalem och drivs av Lutherska världsförbundet. Svenska kyrkan har sedan 1950-talet stött sjukhuset vars patienter kommer från hela Palestina, inklusive Gaza och Västbanken. Dagen "Ärkebiskopen ber Margot Wallström om hjälp"

Israeler borde inte fira Trump-administrationens beslut att skära ned stöd till palestinierna. Det är en radikaliserande gåva till terrorister – och en tickande bomb för Israels säkerhet”, skriver Peter Lerner, överstelöjtnant i reserven och tidigare israelisk armétalesman i 25 år, i ett debattinlägg i tidningen Haaretz." Ur Dagen "USA stoppar miljoner till palestinskt bistånd "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar