17 maj 2010

De förtjänar att få ett svar

I Tidningen Dagens ledarblogg skriver Birger Thuresson om ett ”Sammanhållet evangelium”
Citat” Det handlade om ett sammanhållet evangelium. Kyrkans uppdrag är att möta världens hunger efter andlighet och social rättvisa i ett sammanhang. Det är inte två paket. Det är ett. Det är evangelium. Tron ska göra skillnad i det personliga livet, och i världen. Om evangeliet inte är ett glädjebud för de fattiga, då är det inte det evangelium Jesus predikade. Och praktiserade." Slut citat läs mer här: Dagens ledarblogg

Min fråga är vad ger tidningen Dagens ledarblogg för svar till de kristna i Palestina citat” Men det riktar sig också till oss hemma i Sverige och övriga kristna i världen. När jag frågar Nidal Abu Zuluf, ansvarig för kampanjverksamheten hos YMCA i Beit Sahour, vilket huvudbudskapet är till oss säger han: Läs och begrunda! Vilket är ert svar? Vi förtjänar att få veta! De förtjänar att få veta
Där är tex. Lars Ohly tydlig citat ”Däremot är det viktigt för mig att visa att Vänsterpartiets syn på Mellanöstern utgår från den självklara uppfattningen att människor har rätten att bo i det som tidigare var Palestina och måste kunna göra det på jämlika villkor "slut citat Lars Ohly

Vad ger vi kristna för svar till den kristne palestiniern Metri Ghneim ( 2:66 in i filmen)

AlJazeeraEnglish — 15 maj, 2010 — Palestinians across the world are marking on Saturday the 62nd anniversary of Nakba, which means catastrophe.

In 1948, hundreds of thousands of Palestinians were displaced and many became refugees due to the formation of the state of Israel.

Mass gatherings commemorating the day of "catastrophe" in the West Bank and Gaza displayed a rare instance of unity between various political factions.

Al Jazeera's Nour Odeh reports from Beit Jala, a town in the West Bank.


Christ at the Checkpoint

"Den enda demokratin i Mellanöstern" har talat


Läs även andra bloggares åsikter om


Dagen

2 kommentarer:

  1. "Rätten att bo i det som tidigare var Palestina" och att de måste kunna göra det på jämlika villkor", säger Ohly om (v)s syn. Hm, talar han om palestinska mandaten? Han verkar inte kunna eller vilja specifiera vilka delar av det forna Palestine han syftar på, det brittiska det franska, det brittiska sedan Jordanien avstyckades specifikt till araber, judar äga ej tillträde. Som det är bor ju alla i området i nagon del av det som kallades Palestine. Men någon vidare jämlikhet för alla hittar man nog bara i Israel. Så låt Ohly knacka på i Libanon, Jordanien, hos Hamas regim i Gaza och berätta om jämlikhet, sprida sitt budskap.

    A-K Roth

    SvaraRadera
  2. Du A-K Roth Du försöker hela tiden märka ord och missförstå.
    Jag tolkar det som rätten att få bo i på det ockuperade Västbanken och Gaza, men fråga honom själv om det är så viktigt för dej.

    SvaraRadera