7 december 2010

Erkänn ett Palestina

Citat” Argentina följde Brasiliens exempel på måndagen och sade sig erkänna Palestina som en "fri och självständig" stat. Israel kallade beslutet "beklagligt"
Utrikesminister Hector Timerman sade i Buenos Aires att president Cristina Kirchner i brev till palestiniernas ledare Mahmud Abbas hade sagt att hennes regering erkänner Palestina "inom de gränser som fastlagts 1967".Samtidigt meddelade Uruguay att man ämnar erkänna Palestina som stat nästa år.”citat ur GP

Jag tycker det är ett bra initiativ, att bryta dödläget som uppstått. Av USA:s fredsförsök blev ju ingenting eftersom de inte vågar ställa krav på Israel. Se Israel och USA och Abbas och Byggstopp

Säker kommer nu protesterna mot ett erkännande av en Palestinsk stat. Argumenten är kända.
Citat” Det har i modern tid inte funnits en palestinsk stat” ur Jag tar ställning för Israel av Stanley Sjöberg, frikyrkopastor

Jag vill bara påminna läsarna om att igår 6 december firade finländarna sin 93:e självständighetsdag.

Det var första gången i modern historisk tid det bildades en självständig stat som heter Finland. Statsbildningar är inget "hugget i sten" en gång för alla.  Missunnar någon Finlands folk en egen stat? Varför missunna Palestinierna en egen stat? Varför motarbetar nu Israel nu en Palestinsk stat? Jag missunnar inte Israelerna en egen stat.

History of Palestine

Stanley Sjöbergs ståndpunkt är bara att beklaga han borde se filmen"With God On Our Side takes a look at the theology of Christian Zionism


Bild:  Finlands statsvapen ur   Wikipedia

Läs även andra bloggares åsikter om

SvD
Dagen
DN
VårtLand

6 kommentarer:

 1. Jag tycker också att det börjar bli dags att erkänna staten Palestina inom det som kallas 1967 års gränser. Hoppas att Sverige kan gå i ledningen för detta när det gäller europeiska länder.

  Men så en annan sak: Den 3 dec skrevs här ett blogginlägg kopplat till boken Bibeln och arkeologerna. Jag höll då på med den och nu är den färdigläst och kommenterad på min egen blogg.
  http://stigstrombergsson.blogg.se/2010/december/bara-12-bra.html

  SvaraRadera
 2. Bäste Stig tack för kommentar, Jag såg nu på morgonen att du faktiskt läst boken " Bibeln och Arkeologin" det har inte jag men lyssnat på radion om bokens innehåll, hoppas jag inte dragitfel slutsatser av innehållet.

  SvaraRadera
 3. En fars värdig latinamerikanska vildhjärnor att erkänna en stat som inte ens finns och vars gränser enligt UNSCR 242 skulle avgöras genom förhandlingar.
  Jag har iofs inget emot ett Israel med gränser från 1967, men då efter 6-dagarskriget.
  /BR

  SvaraRadera
 4. Jag tycker nog att du i ditt blogginlägg om boken träffade ganska rätt. Furuhagens olika påpekanden om andras medvetna eller omedvetna feltolkningar av arkeologiska fakta eller övertolkningar av texter är både bra och rellevanta. Det som "drar ned" hans bok i mina ögon är att jag uppfattar att han själv gör sig skyldig till samma typ av misstag som dem han kritiserar - och inte problematiserar kring den saken.
  Att boken tagit fem år att skriva kan enligt min mening mest bero på att han sysslat med den "på sidan om", rentav "med armbågen".
  Halvbra bok, alltså.

  SvaraRadera
 5. Till Bo Rööser, Dina invektiv för att beskriva Argentina,Brasiliens och Uruguays beslut är väntat. Läste även att man använde sig av invektivet "Bananrepublik".

  SvaraRadera
 6. Citat” Argentina följde Brasiliens exempel på måndagen och sade sig erkänna Palestina som en "fri och självständig" stat. Israel kallade beslutet "beklagligt"

  Varför är det beklagligt? Trodde att konflikten handlade om att palestinier inte ville erkänna Israel? (som för övrigt står på stulen palestinsk mark). Det verkar som att det egentligen är tvärtom.

  SvaraRadera