26 januari 2011

The Palestine Papers -Part 2

The Palestina Papers visar att Tzipi Livni, Israels förre utrikesminister, sa det: Under flera 2008 möten med palestinska förhandlare, föreslås Livni överföra arabiska byar för att den framtida palestinska staten, och tvinga tiotusentals israeliska araber att välja mellan sitt medborgarskap och sin mark.


En och en halv miljon av Israels medborgare är palestinier, ungefär 20 procent av befolkningen. Dock insisterar Israel fortfarande att kalla landet en "judisk stat". Och Palestinska Papers avslöja den mänskliga pris som de var villiga att göra det till verklighet. Al Jazeeras Barnaby Phillips rapporter från Baqah al Gharbiyyeh, Israel.


Hur det vara palestinier med israeliskt medborgarskap, i läsa här:
Hur är det att vara palestinsk kristen med israeliskt medborgarskap? Citat ”Han berättade att många kristna emigrerar. Hans egna hans söner och barnbarn bor nu i USA, det är svårt för israeliska palestinier att få kvalificerade jobb i Israel” slut citat Nasaret-2 

Citat” Varje gång jag skall resa ut från Israel har jag samma erfarenhet, att palestinier oavsett om de är israeliska medborgare, eller har pass från det ockuperade Palestina får vi gå igenom en särskild rigorös säkerhetskontroll. Säkerhet är viktig för oss alla, men det är fel när en grupp människor systematiskt förnedras i en sådan process. ” slut citat.Ben Gurion Airport 

Varför motsätter de sig då bli Palestinska medborgare, svaret Citat ”Men ekonomin var inte den enda anledningen till varför Baqa al-Gharbiyya invånare sade att de föredrar Israel till Palestina. Flera beskrev Västbanken som en polisstat, och sade att det - trots den diskriminering de utsätts - de föredrar den politiska friheten i Israel ” slut citat ur Expelling Israel's Arab population? 

Detta är ett försök att etniskt rensa Israel från de "oönskade palestinierna, "att beröva människor i en stat sitt medborgarskap på grund av sin etnicitet, tycker jag det inte är värdigt en demokrati.

Att beröva någon sitt medborgarskap är ett brott mot FN-stadgan
Artikel 15-Medborgarskap
1.Envar har rätt till en nationalitet.
2. Ingen må godtyckligt berövas sin nationalitet eller förmenas rätten att ändra nationalitet.
Förenta Nationen - FN


Läs även andra bloggares åsikter om
Vårt Land 

Dagen
GP

12 kommentarer:

 1. Om det är någon nation som skall anklagas för att beröva palaraberna deras medborgarskap så är det Jordanien som i allt raskare takt tar ifrån Västbankens araber deras pass.

  Jag efterlyser däremot fakta och argument från Egon som stöder att Israel systematiskt berövar israeliska araber deras medborgarskap som han påstår Israel gör för att etniskt rensa landet från araber.

  Bo Rööser

  SvaraRadera
 2. Jag påstår inte att"Israel systematiskt berövar israeliska araber deras medborgarskap, det var citat ett förslag " Under flera 2008 möten med palestinska förhandlare, föreslås Livni överföra arabiska byar för att den framtida palestinska staten, och tvinga tiotusentals israeliska araber att välja mellan sitt medborgarskap och sin mark." det jag tycker är uppseendeväckande att man överhuvud kommer på tanken

  SvaraRadera
 3. Israelisk "demokrati" när den är som bäst!

  SvaraRadera
 4. Men för Jordanien är det mer än ett förslag att ta ifrån Västbanksaraberna deras medborgarskap, Egon.
  Men det har du symptomatiskt inget att säga om.

  Bo Rööser

  SvaraRadera
 5. Javisst Bo Rööser:

  “Jordanien har på senare år återkallat tusentals palestiniers medborgarskap i kungadömet. Det uppger människorättsorganisationen Human Rights Watch i en ny rapport som riktar hård kritik mot de jordanska myndigheternas agerande. “Citat urUppmana .nu

  Dokument Lifos 15282

  SvaraRadera
 6. BR

  "Om det är någon nation som skall anklagas för att beröva palaraberna deras medborgarskap så är det Jordanien som i allt raskare takt tar ifrån Västbankens araber deras pass."

  Men det är inte en demokrati, BR!
  Var annorstädes har palestinierna fått medborgarskap?!Ingen vill ha dem, vilket är tragiskt. De bokstavligen sparkades ut från Kuwait eftersom de ansågs som förrädare.I Israel har de fått medborgarskap. Det här med en swop, utbyte, av byar på den gröna linjen låter som gammal skåpmat. Arabiska byar skulle komma på den framtida palestinska statens sida och bli palestinska medborgare, inte bli statslösa. Men som vi vet föredrar de att förbli i Israel.
  Eva Lande

  SvaraRadera
 7. Egon

  "En och en halv miljon av Israels medborgare är palestinier, ungefär 20 procent av befolkningen. Dock insisterar Israel fortfarande att kalla landet en "judisk stat"."

  Men det är en erkänd judisk stat!
  Undrar hur många procent som krävs för att inte behöva "insistera".
  Angående "kvalificerade jobb" så är det svårt överallt. De som kan emigrerar naturligtvis och de som får ett jobb i dagens USA har en himla tur med den arbetslösheten som rår där.
  Överallt måste vi gå igenom en rigorös säkerhetskontroll när vi ska flyga. Vi "förnedras" genom att gå igenom ännu en maskin där vi kan ses som om vi vore näcka! Om någon grupp känner sig utpekad så kan vi svaret. Jag säger, vad som helst så att vi ALLA kommer fram levande!
  "Berövning" av medborgarskap? Jag blev själv berövat mitt svenska för några år sen därför jag hade fått ett andra i ett annat land. Det är olika avtal mellan olika länder.
  Eva Lande

  SvaraRadera
 8. Till Eva Lande, jag hinner inte bemöta allt du skriver, du skriver citat”Var annorstädes har palestinierna fått medborgarskap?!Ingen vill ha dem, vilket är tragiskt. De bokstavligen sparkades ut från Kuwait eftersom de ansågs som förrädare. I Israel har de fått medborgarskap. “ slut citat .
  - Är det för mycket begärt att den nya staten Israel gav sina tidigare medborgare som fick bli kvar där medborgarskap? Jämför med Amerikas indianer är det för mycket att de får bli amerikanska medborgare?
  Du som nu är bosatt i USA och blivit medborgare där kan knappast gråta över att du blivit av med ditt svenska? Det är ett fritt val?
  Citat” De flesta beduiner vill inte tvingas ihop i "townships" som de israe­liska myndigheterna erbjuder. Där de lever i sina illegala byar får de ingenting av staten. Grundläggande infrastruktur saknas: skolor för barnen, sjukvård, avlopp, sophämtning och elförsörjning. Men det är ofta deras förfäders hembygd, bebodd av generationer av beduiner långt innan en modern judisk stat i Palestina var påtänkt. “ slut citat ur DN

  SvaraRadera
 9. "En och en halv miljon av Israels medborgare är palestinier, ungefär 20 procent av befolkningen. Dock insisterar Israel fortfarande att kalla landet en "judisk stat"."
  Läs vad min kristne palestinske vän i Nasareth med Israeliskt medborgarskap tycker Förbjuden historia

  SvaraRadera
 10. Egon

  "Läs vad min kristne palestinske vän i Nasareth med Israeliskt medborgarskap tycker"
  Jag hinner inte med att läsa allt du skriver.
  Men om de kristna i Israel har det så svårt, hur kan det komma sig att de flyttar in i landet och att den kristna befolkningen ökar där medan den minskar i de omgivande länderna?
  Eva Lande

  SvaraRadera
 11. Egon

  "- Är det för mycket begärt att den nya staten Israel gav sina tidigare medborgare som fick bli kvar där medborgarskap"
  Nej, men medborgarskap är ett privilegium som palestinierna inte fått i arabländerna förutom Jordanien där de har börjat förlora det. Alltså ett brott mot FN stadgan.
  Jag blev berövad mitt svenska medborgarskap!Inget fritt val alls. Men antagligen så klagade andra svenskar och Sverige ändrade på sig och gav det tillbaka.
  Beduiner? Jag har druckit te i ett beduintält. Väldigt primitivt. En hel del har gjorts och görs för dem. Lite svårt med folk som flyttar på sig liksom romerna i Europa. Man försöker få deras flickor att utbilda sig i stället för att giftas bort vid 16 års ålder och börja en barnkull på ofta 10 stycken. AV dessa blir det en hel del svårt sjuka eftersom det pågår en massa inavel. Deras antal fördubblas ung. vart 14e år.
  Eva Lande

  SvaraRadera
 12. Till Eva Lande:Citat"
  Jag hinner inte med att läsa allt du skriver.

  Men om de kristna i Israel har det så svårt, hur kan det komma sig att de flyttar in i landet och att den kristna befolkningen ökar där medan den minskar i de omgivande länderna?" Slut citat Eva Lande.

  Då tycker jag du skall lugna ner ditt kommentarsskrivande och även läsa vad jag ha skrivit innan du bemöter mej. Man kan bevisa det mesta med statestik. Citat”Kristna utgör ca 2 procent av landets medborgare, eller 153.000 människor av de 7,5 miljoner invånare, enligt siffror som släpptes i veckan av Statistiska centralbyrån inför juldagen på lördagen.
  Enligt de siffror 80,4% av de kristna i Israel är araber och resten är invandrare som anlänt under "lagen om återvändande", eftersom de hade judiska släktingar. The majority of those in the second category of Christians arrived during the large waves of aliya from the former Soviet Union. Majoriteten av dem i den andra kategorin av kristna kom under de stora vågorna Aliya från det forna Sovjetunionen. Slut citat ur Come And See

  SvaraRadera