8 februari 2011

Be för Egyptens folk-del 2

Hundratals muslimska och kristna demonstrerade förenades i bön i Kairos Tahrir Square på söndagen, sammanhållna händer mot regimen president Hosni Mubarak. Det ger hopp för att både Egyptens kristna och muslimer kan leva tillsammans .

Jag fortsätter att be att Egypten utvecklas till en multikulturell demokrati där både Egyptens kristna och muslimer kan leva sida vid sida i ett demokratiskt Egypten.

Citat" Den interreligiösa Gruppen höll offentlig bön för dem som har dödats under upproret i Kairo. Christians formed a protective barrier around their Muslim countrymen as they prayed - a favor the Muslims later returned. Kristna bildade en skyddande barriär runt sina muslimska landsmän när de bad - en förmån muslimerna återvände senare.
”I Jesu namn och Muhammed, vi förenar våra led," pastor Ihab al-Kharat berättade för publiken i sin predikan. "Vi kommer att hålla protestera tills tyranniet faller, sade han.
Muslimer höll upp Koranen och kristna höll upp ett kors som de skanderade "en hand." Some of the Några av de troende bröt ihop och grät som gruppen sjöng. "  Vi försöker att berätta för hela världen att Egypten är ett folk", sade en kristen demonstrant. Det finns inga kristna eller muslimer är vi alla enade mot denna diktator - för att bli av med honom.
" ur CBNLäs även: SR- Kristna och muslimska demonstranter sida vid sida 

Be för Egyptens folk

PT- Vackra handlingar i tuff situation
Amnesty har sammankallat till ett upprop riktat till Egyptens vicepresident Omar SuleimanLäs och skriv på uppropet här:

Läs även andra bloggares åsikter om egypten Islam
Dagen-1
SvD
Dagen 

Dagen-2
Dagen-4

4 kommentarer:

 1. Yes, Yes, Yes....han kanske packar väskan och drar !!!!Exit Mubarak !!

  (Torsdag 17.22), om nån timme kan ju allt vara annorlunda....

  SvaraRadera
 2. Jag hörde en intervju på NPR igår dmed en koptisk kristen ledare från ett kloster i Egypten. Församlingen bad för och hyllade de döda kristna i attackerna mot katolska och koptiska kristna kring årsslutet. Rakt ut talade ledaren om hotet från Muslimska Brödraskapet och rädslan att det kunde gå som i Iran. Ganska likt israelernas rädsla. De koptiska sitter inte säkert och är rädda för kaos och stora omvälvningar. Vem vet hur det kan gå???

  SvaraRadera
 3. Yes, yes, yes. Nu har vi kanske chansen att få se Muslimska Brödraskapet ta makten i Egypten.
  /Bo Rööser

  SvaraRadera