20 maj 2011

Menachem Daum i Lifta

Jag har tidigare skrivit om den palestinska byn Lifta Mitt besök I Lifta

Menachem Daum är en överlevande från förintelsen och en dokumentärfilmare. Han är till yrket åldringsforskare bosatt i New York. Menachem Daum i wikipedia

Han har även besökt byn Lifta ” Jag kan ha en familjelänk till Lifta. Min farbror, Meyer Yosef, en medlem av Betar sionistiska ungdom, lämnade Polen för Palestina 1937. Han gick med i Lehi milisen, även känd som Sternligan. Han var min hjälte. Medan resten av min familj var offer under Förintelsen, var han en kämpe för det judiska folket. ” Se hans film från Lifta och de intervjuer han gör där hans slutord ” Jag har gjort många resor till Israel, men detta var första gången han någonsin talat med palestinska araber. De hade alla klagomål, sade han, men ingen uttryckte hat mot honom trots att han är en jude. De vill leva i fred, sa de till Menachem . Muslimer, judar och kristna tillsammans som de brukade förr." citat ur filmenAtt beröva ett folk dess historia -4

Welcome to Lifta Society

SKR: Jerusalem, maj 2008 Erik Persson "Minnen från Lifta"

Läs även andra bloggares åsikter om    

VårtLand    DN

2 kommentarer:

 1. Hamas är intresserad av fred....

  Hamas (araber) hatar judar, och det är inte på grund av att de har ”ockuperat” det så kallade Palestina; http://vimeo.com/16779150, därför tillämpar de följande pedagogik för barn; http://youtu.be/eTGbP55HGi8!

  Du kan säga vad du vill om följande länk men faktum är att "propaganda" videon beskriver mer än väl israels dilemma med 1967 års gränser.
  http://youtu.be/ytWmPqY8TE0

  SvaraRadera
 2. Jerry §1. –Håll dej till ämnet!
  I detta blogginlägg berörs inte alls Hamas utan handlar om en amerikans jude som förstår palestiniernas lidande när de blev fördrivna 1948.

  SvaraRadera