1 februari 2012

Shalom Inshallah.


 Judar, kristna och muslimer sida vid sida

Studieförbundet Bilda har gett ut ny bok: "Shalom Inshallah."  Judar, kristna och muslimer sida vid sida". Boken erbjuder möten med människor i Israel och de palestinska områdena. Genom bilder och personliga porträtt ger boken röst åt judar, kristna och muslimer som aktivt vill utveckla olika sätt att leva tillsammans i vardagen under mer värdiga former än vad situationen egentligen inbjuder till.

Nu har även jag läst "Shalom Inshallah” Boken ger personliga porträtt av judar, kristna och muslimer som aktivt vill verka för en fredlig samlevnad i det heliga landet.

För mej var det ibland som att återse gamla vänner tex. Read Abusalhia som jag träffade 2008 i   Taybeh

Och att få läsa mer om den kristna fredsaktivisten Jean Zaru , konstnären Faten Nastas och få ett personligt porträtt på Safa' Abu Assab som leder Diakionias barnboksprojekt. Det värmer i mitt hjärta att få läsa mer om detta bokprojekt.

Även den fd. IDF Officeren Yehuda Shaul och hans Breaking the silence alla som jag tidigare skrivit om i min blogg.

Mer om Boken kan man läsa här Studieförbundet Bilda


Citat" I nyhetsrapporteringen framstår Israel och de palestinska områdena som en varböld fylld av hat. Palestinier hatar judar, judiska bosättare hatar palestinier, palestinier i Hamas hatar palestinier i Fatah ... kommer det någonsin att bryta den spiral av hat som tycks snurra allt fortare.

Den som läser "Shalom Inshallah" märker snart att det kanske finns hopp för en ljus framtid även i denna region. Genom bilder och personliga porträtt ges röst åt judar, kristna och muslimer som lever i Israel och de palestinska områdena. Det är människor som aktivt vill utveckla olika sätt att leva tillsammans i vardagen under mer värdiga former än vad situationen egentligen inbjuder till." slut citat ur bokrecension  i  DN-Det finns hopp även för Israel och Palestina


Boken är ett verkligt praktverk. Det är en gedigen bok den väger 1,7 Kg , 208 sidor 100 bildsidor mått 300 x 240 mm. Fylld med vackra foton. Kan med fördel ges som gåva till en god vän som fyller år.

Läs även andra bloggares åsikter om
VårtLand-Muslimtopp har som mål å drepe jøder
Dagen-Familjen Machlouf lever ett liv i ständig rädsla

Tidningen Dagen om fotografen : "Han har dokumenterat krig, konflikter, fattigdom och sjukdom. Israeliska stjärnfotografen Ziv Koren är, säger han själv, fotojournalist med specialiteten att berätta om människor i utsatta situationer. - Här kan man som fotograf verkligen göra skillnad." Dagen


1 kommentar:

  1. Det kommer att anordnas ett längre seminarium kring boken o främst de kristna på plats. Sista anmälan 20/2, Mer info finns här: http://www.bilda.nu/Global/Bilda%20-%20huvudsida/Kalendarium%20huvudsida%20-%20bilder,%20dokument%20m%20m/Kalendarium%20Bilda%20Sydöst/inbjudan_Shalom%20Inshallah.pdf

    SvaraRadera