18 april 2012

Område C på Västbanken


 Jag var en av deltagarna i konferensen "Kom och Se"  Nu fortsätter jag berätta om vår resa.

Taybeh ligger i område C  den upptar 60 % av Västbankens yta , står under fullständig israelisk kontroll. Runt byn finns som runt många andra palestinska byar olivträd en viktig inkomstkälla för deras ägare. I februari kultiverar man jorden runt träden och i oktober skördar man oliverna. Då kommer oftast hela släkten och hjälper till.Vår guide berättade att numera behövs internationell närvaro för att palestinierna skall våga sig ut på sina ägor. De riskerar att bli angripna av aggressiva bosättare. IDF har skyldighet att även skydda palestinierna

Citat" Under de senaste två tisdagar, har jag följt med Rabbiner för mänskliga rättigheter på en  resa som tar med israeliska och utländska volontärer för att hjälpa palestinierna att skörda sina oliver. Olivskörden  är bara några veckor lång,  mycket arbete. Det kan också vara farligt. Många av de palestinska olivlundar på Västbanken är nu i skuggan av judiska bosättningar som har byggts på torra kullarna med utsikt över klippiga sluttningar . Radikala bosättare (som inte är alla  bosättare är  viktigt att notera) ser böndernas skörd - på böndernas egen mark - och  kastar stenar eller värre." ur  Rabbis for Human Rights

Citat"Plötsligt står de där på vägen nedanför vårt hus. Fyra unga män. En av dem har ett automatvapen på ryggen. Jag vänder mig mot Rashed som står och plockar oliver tillsammans med hela sin familj. De är knäpptysta och stirrar ner i marken samtidigt som defortsätter att plocka sina oliver nästan mekaniskt. Rasheds yngsta dotter Selma är bara fyra år, men även hon vet precis hur hon ska agera när bosättarna kommer ner till byn. Inga hastiga rörelser. Gör aldrig någonting som kan provocera dem. Automatvapnet hänger över den unga pojkens axel som om det vore en ryggsäck. Tystnaden gör nästan ont".slut citat  ur  Sveriges Kristna Råd-Övervakad dygnet runtCitat "Civila ska behandlas som skyddade personer (artikel 4 GK IV och artikel 47 GK IV). De ska respekteras för deras person, ära, familjerättigheter, tro och religionsutövning samt seder och bruk. De ska behandlas humant och inte utsättas för diskriminering (artikel 27 GK IV)" ur . Diakonia -Om internationell rätt


Citat" Det av Israel kontrollerade C-området utgör drygt 60 procent av Västbanken. All bebyggelse inom område C kräver godkännande från den israeliska Civila Administrationen som är en myndighet under det israeliska försvarsministeriet. I praktiken tillåter de israeliska myndigheterna endast palestinsk bebyggelse inom områden som har en detaljplan från den Civila Administrationen. Dessa planer täcker mindre än 1 procent av C-området och en stor andel av den marken är redan bebyggd." Läs mer i    Västbankens ABC 

49 kommentarer:

 1. Till Robin Whitehead din kommentar att en viss folkgrupp citat" har inget där att göra utan kan flytta till Jordanien" slut citat Godkännes ej.

  § 7. – På denna blogg får Du inte försvara brott mot mänskliga rättigheter, bortförklara folkmord, förneka massakrer eller etnisk rensning! I sådana fall kan du totalt stängas av från bloggen.

  SvaraRadera
 2. Enligt Osloavtalet undertecknat av Arafat skall Israel kontrollera område C. Då kan Israel behandla området enligt eget gottfinnande.

  SvaraRadera
 3. En makt som kontrollerar ett område som inte lagligen tillhör den makten kan inte som Robin Whitehead påstår behandla det efter eget gottfinnade. Den kontrollerande makten har att följa intenationella konventioner, resolutioner i FN osv. Trodde RW visste det.

  SvaraRadera
 4. RW visar hur meningslöst det är att ens svara trollen, kunskspsnivån är så låg att debatten helt mister sin relevans.
  Att en stat skulle kunna behandla ett område "......enligt eget gottfinnande....." gäller ju inte ens erkänt territorium eller befolkning.
  En stat får aldrig derivea från de grundläggande mänskliga rättifheterna, och när det gäller folkrätten finns överhuvudtaget ingen möjlighet att derivera. Bosättarnas och IDF's policy i Jordan dalen bryter dessutom både mot Oslo samt israels HD utlåtande från juni 2004 om militär nödvändighet. Jag är inte lika snäll som Stig, jag tror det bara finns 2 förklaringar. Antingen vet RW detta men skriver dumheter för han saknar argument, eller så är RW kunskapsnivå så låg att han inte ens har en rudimentär kunskap om ämnet. I båda fall blir det helt meningslöst att diskutera.

  SvaraRadera
 5. Osloavtalet som undertecknats av Arafat ger Israel kontrollen över Area C. Period.
  Därmed avgör också Israel vilken lagstiftning som skall gälla, militär eller civil, vad som kan tillåtas av demonstrationer, stenkastning och vad som enligt israelisk lagstiftning, militär eller civil ska kallas terrorism eller anstiftan till terrorism.
  Detta skrev således Yasser Arafat under på och det kommer att gälla tills ett ev, fredsavtal underskrivits.
  Att det är nödvändigt visas av alla de arresteringar av terrorister som Israel företagit i Area C.

  Robin Whitehead

  Robin Whitehead

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Osloavtalet som undertecknats av Arafat ger Israel kontrollen över Area C. Period." Jag vet inte om pappret om Osloavtalet som "undertecknats" av egyptiern Arafat är ett avtal......

   Arafat Signed Oslo Accords As Trojan Horse - http://youtu.be/wD_KQMJqPeA

   Yasser Arafat denounces the Oslo accords - http://youtu.be/yDj7bg0lN44

   Radera
 6. En gissning är att såväl Egon Berglund som Joakim Wohlfeil vid sin nästa resa till det heliga landet kommer att utfrågas och konfronteras med de resplaner som de uppgav vid föregående besök och hur resorna i verkligheten företogs.

  Robin Whitehead

  SvaraRadera
 7. Hur kommer det sig att de flesta frikyrkliga tycks vara så blinda för Israeliska övergepp?

  SvaraRadera
 8. Välkommen Pierre Gilly till min blogg. På din fråga kan jag svara att flesta frikyrkliga har "snöat in " på en bibeltolkning som kallas kristen sionisn läs mer i Kristen sionism Religiös teologi eller politisk ideologi?

  SvaraRadera
 9. "Robin Whitehead" som sann Israelvän borde du väl istället hälsa med glädje att fler personer (Joakim och Egon inkluderade) reser till ditt så älskade Israel och kommer hem med en positiv bild till landet. Varför försöker du istället motverka resor dit, det verkar lite inkonsekvent.

  SvaraRadera
 10. Jerry din kommentar om att vissa folkgrupper använder använder sig tillåten lögn godkännes ej.

  § 10 - Ditt inlägg måste vara fritt från hets och hot mot folkgrupp, förnedring eller kränkning av etniska grupper genom t.ex. grundlösa attacker på gruppernas kultur, traditioner och religioner. DMB tillåter självklart ifrågasättanden av de ovan-nämnda kategorierna.

  SvaraRadera
 11. Min kommentar har ingenting att göra med hets och hot mot folkgrupp, förnedring eller kränkning av etniska grupper genom t.ex. grundlösa attacker på gruppernas kultur, traditioner och religioner.

  Min kommentar är baserad på FAKTA so hämtas ur http://www.yaqoobi.de/rechtsfragen/Taqiye.html

  Jag har nämt araber aftersom svaret gällde pågående av egyptien Arafat som har använt sig av Taqiye, han var ju ingen iranier eller kines...

  SvaraRadera
 12. Jerry om man läs i Wikipedia betyder Taqqiyya, al-taqiyaa (förställning), är en praxis inom shiitisk islam där anhängare kan dölja sin tro när de känner att de är under hot, förföljelse eller tvång.

  Du påstår att muslmer som grupp ljuger när de passar dom är kränkande. Byt ut muslim mot jude hur känns det?

  SvaraRadera
 13. Noterar att signaturen "Jerry" påstår att "Jesus mördades av judar". Detta är en klassisk antisemitiska myt som inte borde stå kvar, den är dessutom historiskt fel (romerska soldater både torterade och kortaste), och teologiskt fel (bibelns poäng är att hela mänskligheten och inte individer dödade Jesus, därmed också tog med sig hela mänsklighetens synd, och därmed öppnade en väg till frälsning för alla)

  Så denna gamla antisemitiska myt kränker både judar o kristna

  SvaraRadera
 14. Joakim W Tack för upplysningen om Citat"att signaturen "Jerry" påstår att "Jesus mördades av judar"

  Kommentaren är nu borttagen

  SvaraRadera
 15. Till Jerry. §1. –Håll dej till ämnet!
  Jag avbryter nu kommentarerna om vem som mördasde Jesus, det kommer alldeles för långt ifrån "Område C på Västbanken".

  SvaraRadera
 16. Angående mordet på Jesus, framför allt borde det väl vara preskriberat idag.

  SvaraRadera
 17. Per O: Hur bedömer man vilka som är "de fanatiska israelerna" på Västbanken? Vilka individer det är som ska rensas bort etniskt? Det finns en lång tradition av utrensningar av oönskade från Västbanken. Gillar?

  SvaraRadera
 18. Enligt Oslo har Israel fullständig kontroll över area C till förhandlad fred. Men några tiotusental araber har rätt att bo där ftersom de gjorde det före Oslo. Varför har inga judar rätt att bo i area A, B, speciellt som araberna aldrig någonsin uppfyllt löftena som krävdes för att de skulle få kontrollen där, d.v.s. absolut stopp på terror och hatpropaganda? Enbart under mars var där 228 terrorattacker från araberna mot judar, och det har fortsatt år ut och år in. Hur länge ska Israel vänta på de löftena? För några dagar sen var det en ren krigsattack mot judar nära Hebron.
  EU hjälper araberna inom C att bryta mot reglerna och expandera, de skulle inte få för sej att hjälpa judar att bo inom A, B, varför denna rasism?

  SvaraRadera
 19. Det är ju självklart att en antisemitisk tidning väljer att undgå det faktum att Israel har fullständig rätt till Area C enligt osloavtalet. Detta betyder också att de "bosättningar" som Israel håller på att bygga inte alls strider mot genèvekonventionen.

  Och för alla er okunniga vill jag påpeka att Jesus både fängslades, dömdes och korsfästes av romare. Jesus rättegång hölls på natten, vilket aldrig förekom hos judarna. De som krävde Jesu död var mutade judar.

  Rebecca Johansson

  SvaraRadera
 20. Välkommen till min blogg Rebecca Johansson, ditt påstående att DN är citat"en antisemitisk tidning " säger allt om din inställning vad som är antisemitiskt

  Citat" Än en gång leker därmed Israel med elden. Än en gång har skiljelinjen mellan antisemitism och Israelkritik suddats ut för kortsiktiga politiska syften.Än en gång har minnet av Auschwitz missbrukats och förringats. Om Richard Goldstone kan kallas en fiende till staten Israel och judarna, vad finns då kvar att kalla Förintelseförnekarna i Uppsala?
  Vad finns då kvar att ropa när vargen kommer? slut citat läs hela artikel här Göran Rosenberg Israels mjuka makt

  Du skriver Israel har fullständig rätt till Area C enligt Olsoavtalet. Men avtalet var bara en temporär konstruktion

  Citat "I och med Osloavtalet – ett interimsavtal mellan Israel och PLO avsett att leda till en permanent lösning – blev Västbanken indelat i tre områden under olika jurisdiktion. Sedan dess är Västbanken uppdelat i vad som kallas A, B och C-områden där de palestinska och israeliska myndigheterna har olika mycket kontroll. Tanken var att mer och mer av ansvar och befogenheter skulle överföras till den palestinska myndigheten.[2] Så har dock inte skett och i och med att ingen permanent lösning av konflikten har nåtts är interims situationen fortfarande den rådande." ur Västbankens ABC

  SvaraRadera
 21. ...och till vinnare i tävlingen "vem vet minst" koras HaNavi heHadash som även får ett hedersomnämnande för sin oförmåga att läsa tidigare inlägg i debatten. Att ha territoriell kontroll innefattar varken rätten att bryta mot grundläggande mänskliga rättigheter eller folkrätten. Dessutom gäller inom Israel högsta domstolens utslag från 1968 och 2004 om militär nödvändighet.
  Men man får väl se det som positivt att Sverigedemokraternas röster i debatten håller en konstant nivå på kunskap o logik.

  När det gäller Per O, så uppfattar jag det som djupt stötande att påstå att någon som helst "etnisk utrensning" borde få ske oavsett mot vem. Etnisk rensning är definierat som ett brott mot mänskligheten och kommentaren är olämplig då den kan tolkas som uppmaning till brott.

  Jag tycker även det är stötande med Rebecka J. som utvattnar begreppet antisemitism och kallar Bonnierägda DN för antisemitisk. Det påminner om Israeliska högerextremas gnäll på den i deras tycke alltför liberala diasporan. Men tack till Egon för bra svar med Rosenbergs varnande ord.

  SvaraRadera
 22. Och varför ska inte judarna bo i den judiska staten, då?

  I sådana fall har man helt i onödan fördrivit ca 700 000 palestinier…

  SvaraRadera
 23. Per O jag tog bort din kommentar, jag var tveksam till den från första början men Joakim W har rätt det: " stötande att påstå att någon som helst "etnisk utrensning"

  SvaraRadera
 24. Joakim

  "...så uppfattar jag det som djupt stötande att påstå att någon som helst "etnisk utrensning" borde få ske oavsett mot vem. Etnisk rensning är definierat som ett brott mot mänskligheten..."
  Alltsa fordomer du den "etniska utrensningen" som agt rum i arablanderna dar judarna tvingats ut. Och aven den "utrensning" som utlovats av Abbas & CO i ett framtida Palestina, Israel inkluderat?
  E.Lande

  SvaraRadera
 25. Egon, avtalet som innehåller Israels kontroll på Area C var en temporär konstruktion, men med villkor du väljer att utelämnade: Mina egna ord, tills dess att Palestinska Myndigheten hade tillfredsställt de krav som ställdes på dem? Vilka är nu de viktiga kraven på det palestinska styret och har de tillfredsställts? Det har att göra med terrorism och annat våld mot oskyldiga och PMs ansvar att stoppa det. I stället kom fasansfulla attacker eller hur?

  Angående Rebeccas inlägg, det finns ju tidningar och inte minst kultursidor, som för fram antisemitiska stereotyper, vilket inte nödvändigtvis betyder att skribenterna är antisemiter men som av somliga kan ses som så. Som en skribent skrivit, de gamla judeschablonerna kastades på soptippen efter WWII men det betyder inte att de är uppbrända. De plockas upp ibland och används i nya tappningar, som, måste det sägas, många är för okänsliga för att fatta.

  [Skulle det däremot ha handlat om Aftonbladet och dess otaliga antisemitiska utfall ...]

  Å andra sidan finns det folk som anklagar andra för att dra "antisemitkortet" så fort någon påpekar antisemitiska yttringar. Göran Rosenberg har själv skrivit om sina erfarenheter om judeförakt, bl.a. nämnt en episod med Jan Myrdahl. Varje fall måste ses individuellt.

  Jag upplever att det i somliga kretsar ses som hemskare att påpeka uttryck för judeförakt än de föraktfulla skriverierna själva. Det finns en hel del skrivet i ämnet men intresset för nyansering inom ämnet här torde vara noll.

  SvaraRadera
 26. Egon: Det är stötande att se från Guardian den falska anklagelsen att 700000 araber skulle ha fördrivits av judar. Den anklagelsen ska kastas på sophögen. Det fanns fall av fördrivning men det var inte policy. Det är en falsk och illvillig anklagelse som demoniserar ett folk. Them words be fightin' words, Vaktaren. Shame, shame, shame. :)

  Joakim, bra att du opponerade dig mot det stötande inlägget. Mig lyssnar ingen på ju. Där är vi överens. Kommer något tal om fördrivningar av minoriteter från Israel skulle jag säga samma.

  Joakim, samtidigt låt oss för allt i världen inte komma dithän att folk mobbas från att rapportera antisemitiska yttringar och tecken där de klart manifesterar sig. Göran Rosenberg har ju även noterat antisemitiska yttringar inom vänstern.

  E.Lande, ingen vill tala om de utrensningar av judar från ett framtida Palestina som utlovas av somliga företrädare för PM. Mallen finns i hur Jordanien behandlade arabernas "kusiner". Jag har tagit upp det gång efter gång med det ignoreras. Alas, jag är en olyssnad till, föraktad, mobbad, eländig minoritet här på bloggen och får bara foga mig. Woe is me! :)

  SvaraRadera
 27. Till Ak Roth: Javisst skall jag ta Guardian i örat siffran är fel citat” Hans dokumentation som säger att åren 1947-1949 förstördes 531 byar, 11 stadsdelar och att omkring 750 000 palestinier fördrevs. Massflykten drevs fram av massakrer, våldtäkter, summariska avrättningar. ” ur Den Palestinskaflykting katastrofen.

  SvaraRadera
 28. Roth & Egon
  Ajaj, nu skrev jag ju cirka 700 000, men antalet var inte poängen utan logiken i resonemanget.

  Att Roth väljer att ägna sig åt trams och att totalt ignorera resonemanget är inte heller så direkt chockerande...

  Men om nu inte 750 000 palestinier fördrevs - varför har dom inte åkt hem sedan länge?
  Hem till husen i nuvarande Israel...

  SvaraRadera
 29. A-k Roth, du har rätt att det är stötande att se från Guardian den falska anklagelsen att 700000 araber skulle ha FÖRDRIVITS av judar.

  Speciellt när man hör vad dessa araber själva har att berätta om fördrivningen, http://www.youtube.com/watch?v=1THQ94yF1Ng&feature=youtube_gdata_player.

  SvaraRadera
 30. Oj så låg retorik Jerry , man har rätt att fly undan befarade strider, men man har också rätt att återvända till sina hem efter striderna upphört. Det är detta dessa flyktingar förvägrats , det är då det uppstår en etnisk rensning och det var Israel som förvägrade dem den rätten. Det var de som försökte men de vart skjutna.

  SvaraRadera
 31. Till Guardian "Ajaj, nu skrev jag ju cirka 700 000, men antalet var inte poängen utan logiken i resonemanget."

  Förstå mej rätt jag ironiserade med AK Roth, du har helt rätt antalet är inte poängen.

  SvaraRadera
 32. Besöker jag den kristna bloggen ”Dessa mina minsta bröder” då utgår jag att det handla om Egons palestinska minsta bröder – kristna palestinska araber.

  Med tiden när jag läser kommentarer i din blogg och ser hur kommentarer blir borttagna eftersom dessa inte passar dina kommentarers regler (paragrafer..) då ser jag djupare i din skenheliga korståg.

  Jag anklagades av Joakim Wohlfeil att som resulterade att en av mina kommentarer raderades enligt § 10.
  Skenheliga Joakim Wohlfeil har kategoriserat min kommentar som antisemitisk – ” Detta är en klassisk antisemitiska myt som inte borde stå kvar,”!
  Har Joakim Wohlfeil gjort något för judarna för att anse sig själv vara en väktare mot antisemitism?
  Jag tvivlar att han har bidragit med att skydda EN svensk jude mot trakasserierna som dem är utsatta huvudsakligen i Malmö!
  Jag tvivlar eftersom då skulle han själv bli hotad av den malmöitiska arabisk palestinska befolkningen att börja med.

  Vidare kan jag läsa i hans kommentar ”Så denna gamla antisemitiska myt kränker både judar o kristna” – vad gjorde Joakim Wohlfeil för att anse sig vara en auktoritet som kan avgöra vad är en antisemitiskt uttalande eller handling?

  Du Egon ger intryck att du inte kan tänka själv och rätar dig efter ANDRAS åsikter – saknar du egna?
  Läser jag din blogg så har jag en känsla att kristna arabiska palestinier ÄR en MAJORITET av dem arabiska palestinier som du skall hjälpa eftersom du skriver ju om ”Israels förtryck av de palestinska kristna”.

  Du skall visa din solidaritet med dessa förtryckta palestinska kristna med dina resor till Västbanken för att delta i konferensen "Kom och Se".
  BEGAREN HAR RUNIT ÖVER, nu har jag fått nog av dessa skenheliga egenrättfärdiga inlägg.

  Alla belästa individer känner till orättvisor som araber och judar tillämpar mott varandra – ingen av dem är bättre än den andre!

  De är ju ”inne” att peka ut Israel eller judar som den diaboliska enheten som enbart vill förinta andra som är inte judar…

  Du förkastar A-K Roth kommentar till ditt inlägg "Område C på Västbanken":
  ”Egon: Det är stötande att se från Guardian den falska anklagelsen att 700000 araber skulle ha fördrivits av judar. Den anklagelsen ska kastas på sophögen.”
  DU ”skall jag ta Guardian i örat siffran är fel citat” Hans dokumentation som säger att åren 1947-1949 förstördes 531 byar, 11 stadsdelar och att omkring 750 000 palestinier fördrevs.”
  Vad gör Guardian till en auktoritet som kan avgöra huruvida vem gjorde vad och varför?

  Guardian vänder sig till A-K Roth och dig med ”antalet var inte poängen utan logiken i resonemanget.”
  Vidare skriver han ”Att Roth väljer att ägna sig åt trams och att totalt ignorera resonemanget är inte heller så direkt chockerande...
  Men om nu inte 750 000 palestinier fördrevs - varför har dom inte åkt hem sedan länge?
  Hem till husen i nuvarande Israel...”

  Frågan är VARFÖR han inte framställer förklaringen till att dessa palestinska araber inte kan återvända?

  Jag avslutar med din reaktion på http://www.youtube.com/watch?v=1THQ94yF1Ng&feature=youtube_gdata_player.;

  ”Oj så låg retorik Jerry”, är det inte påhopp…
  Du skriver ju om att ”man har rätt att fly undan befarade strider” och ingen kan ifrågasätta argumentet, vi bevittnar just nu flyende syrier som slaktas av ”slaktaren från Damaskus”.
  Bland de flyende från Syrien finns även palestinska araber som INTE stöder Assads regim, även om Hamas gör det.

  Nu undrar jag vilken paragraf du lär tillämpa för att stoppa min anklagelse att din blogg inte är annat än ett försök i guds namn egenrättfärdiga ditt korståg mot judar (§ 6.?) – observera, jag kategoriserar inte bloggen som antisemitisk.

  Bloggen är anti-israelisk!

  SvaraRadera
 33. Normalt sett gitter jag inte ens bry mig om trollen på internet. men "jerry" är så roande att jag inte kan låta bli.

  Jerry Skriver "......Vidare kan jag läsa i hans kommentar ”Så denna gamla antisemitiska myt kränker både judar o kristna” – vad gjorde Joakim Wohlfeil för att anse sig vara en auktoritet som kan avgöra vad är en antisemitiskt uttalande eller handling?........"

  Ja du jerry.... ärligt talat spelar det ingen roll vad jag själv anser..men ett hyfsat starkt argument att andra tillskriver mig viss auktoritet på att avgöra detta skulle kunna vara att jag jobbat sakkunnig i regeringskanslierna på bland annat strategier mot antisemitism (under både S och Borgerliga regeringar), samt att jag fortfarande inbjuds till expertuppdrag kring detta.

  Besvarar det frågan ?? (som sagt Jerry, det blir oftast bättre om man kollar fakta innan man gör bort sig ;-)


  Jerry bekymrar sig även om jag skulle råka ut hot om jag tog ställning i dessa frågor...man får tacka för omtanken men du är lite sent ute...Som utpekad ZOG-medlem (vilket Jerry säkert inte ens vet vad det är) har jag blivit hotad, slagen och fått leva med beskydd från personer inom den svenska nazirörelsen. Hoppas det får Jerry att må bättre och känna sig glad och nöjd.

  SvaraRadera
 34. Dessutom, jag upprepar om det inte gick in i huvudet på Jerry.

  JA, påståendet att "judarna dödade Jesus" är en klassisk antisemitisk myt som använts för att rättfärdiga trakasserier och förföljelse mot judar under historien.

  Myten är dessutom varken historiskt korrekt, eller teologiskt korrekt enligt klassisk kristen lära.

  Det var helt korrekt av redaktören att radera denna del av Jerry´s inlägg !!!!!

  Over and out !!

  SvaraRadera
 35. Jerry, nu får du styra upp dina inlägg!
  Rörigt, skränigt ologiskt okunnigt…

  Du har inget mer vettigt än publicera meningslösa propagadavideos från organisationer som Palestinian media watch?

  När jag ser videon så ställer jag mig en enda fråga;
  Har du någon kunskap om vad den internationella lagstiftningen säger om ägande och personlig egendom, eller struntar du i det?

  SvaraRadera
 36. Nu ar det jag som blir road nar jag ser hur Jerry ar ute i verkligt blasvader:-) Jag sopar dock inte honom under mattan eller forlojligar honom som Joakim och Guardian, vilka gor det enkelt for sig. Killen ser, enligt mig, klart i flera amnen vilka jag inte gar in pa. Dock tycker jag att det gar over gransen da det insinueras att Jerry skulle ha nazistsympatier.
  E. Lande

  SvaraRadera
 37. Till Jerry ,§1. –Håll dej till ämnet! Nu har Joakim W svarat på din fråga, jag tycker inte Ilmar Reepalu har med denna bloggpost att göra. Berätra istället vem du är.

  SvaraRadera
 38. E. Lande, som du ser har jag en Avatar som säger allt.

  Jag är vän att vara i blåsväder, det tyder på att jag lyckats att ifrågasätta deras argument.

  Däremot till skillnad av Joakim Wohlfeil som "Normalt sett gitter jag inte ens bry mig om trollen på internet. men "jerry" är så roande att jag inte kan låta bli." , kan jag låta bli att reagera på Guardians försök att forlojliga mig.
  Guardians perspektiv är kända för mig, han figurerat i många anti israeliska blogg.

  Man måste som du skrev provocera fram en aggressiv reaktion på visa ämnen för att komma åt individens rätta åsikter.

  Enbart så får man sminklös sanning, och då lönar det sig att framstå som "okunnig" i ögonen på bland annat kunniga Joakim.

  SvaraRadera
 39. Guardian,

  Det skulle vara bra om du skrev en bloggpost om Ingmar Karlssons nyutkomna bok. Jag antar du tänker läsa den.

  SvaraRadera
 40. Bra förslag Guardian , boken är nu beställd

  SvaraRadera
 41. Guardian & Egon

  Las ocksa Svante Lundgrens utmarkta artikel om boken i SvD:

  http://www.svd.se/kultur/understrecket/kunnig-men-ensidig-kritik-av-sionismen_7109261.svd

  E. Lande

  SvaraRadera
 42. Och läs Kennerh Hermeles recension i Sydsvenskan:

  http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/bocker/bokrecensioner/bakom-en-mur-av-morker

  SvaraRadera
 43. Vilken härlig illustration på olika arbetsmetoder.
  Egon och Guardian uppmanar varandra att läsa en bok och bilda sig en egen uppfattning.

  "ELande" och A-K letar upp recensioner som passar åsikter de redan har och skickar länkarna. Men har inte någon som helst egen tanke, och har troligtvis inte ens tänkt att läsa boken innan de tycker.

  (jag träffade en person som varit på seminariet på UI där bokens hårdaste kritiker efter en ansenlig stund med talarmikrofonen fick medge att hon inte läst boken )

  ;-)

  SvaraRadera
 44. Hmmm...Enda problemet är att jag inte uppmanat någon - däremot har en anonym uppmanat mig att läsa boken.

  Annars är Joakims iaktagelse talande... :)

  SvaraRadera
 45. Joakim

  "Egon och Guardian uppmanar varandra att läsa en bok..."
  Helt ratt.
  "...och bilda sig en egen uppfattning."
  Var laste du det?
  A-K och jag uppmanar bada att ocksa lasa recensionerna fran 2
  olika personer som kanske har last boken:-)Det ena utesluter inte det andra.

  E. Lande

  SvaraRadera
 46. Tack för ett bra inlägg! Tycker det är tråkigt att så många kristna idag verkar stödja det Israel gör. Man kan gilla det som land, men stödja deras politiska övergrepp tror jag inte är något som Gud menade att man skulle. Tycker också det är konstigt att folk inte inser att Israel är ett LAND, Hamas är en terroristorganisation. Alltså så ska inte Israel göra dom sakerna dom gör. Men ändå så är det som att Israel har fri rätt på allt...

  SvaraRadera
 47. Hannah

  "Hamas är en terroristorganisation. Alltså så ska inte Israel göra dom sakerna dom gör." Uppriktigt sagt, Hannah, vet du vad Hamas star for och vad de "gor"? Jag tvivlar pa det for i sa fall skulle du inte skriva sa.
  Men ändå så är det som att Israel har fri rätt på allt..."
  Sager vem? Inget land har ratt i eller till allt. Inte ens Svrige:-)
  E. Lande

  SvaraRadera
 48. Joakim, jag bidrog med en recension som kunde hjälpa vid bokläsandet. Brukar du inte läsa recensioner om böcker i olika ämnen innan du köper dem.

  Vet du vad du håller på med, Joakim? Sära och söndra, vi och ni...

  SvaraRadera