28 juli 2012

Palestina i Olympiska spelen

De har inget eget land ännu, men de får delta i de Olympiska spelen nu i London.


  

  


Se även: Youtube-Palestine Olympic Day recognises their participation at London 2012

Tidigare: Pingstpastor välkommar Israels landslag

Läs även andra bloggares åsikter om

SvD
DN
GP
Dagen 

12 kommentarer:

 1. Hej,

  Intressant blogg. Den tänker jag kolla in ofta.

  Tittade på invigningen igår och blev besviken över den nonchalans som SvT-kommentatorerna visade vid Palestinas inmarsch på arenan. För mig var det kanske det mest intressanta med hela invigningen hur deras intåg skulle tas emot och kommenteras. Troligen ingen medveten nonchalans men däremot sorglig okunnighet om ett folks långa kamp för sitt land.

  SvaraRadera
 2. Lycka till för de enskilda palestinska tävlande!

  SvaraRadera
 3. Välkommen Hans Wåhlberg till min blogg tyvärr bortrest i 2 dagar men nu tillbaka därav att inte din kommentar blev utlagd

  SvaraRadera
 4. Jag blev faktiskt besviken på PA's "tackbrev" till os arrangörerna för de inte ordnade en tyst minut för de Israeler som mördades 1972. Om jag förstod rätt avslog arrangörerna den Israeliska förfrågan för det skulle ses som en politisk manifestation, jag kan dock inget om argumenten för eller emot så det kan jag inte kommentera.
  Däremot kändes isåfall det palestinska tackbrevet onödigt och provokativt om frågan redan var avgjord till deras "fördel". Dessutom behöver både palestinier och israeler officiellt ta avstånd från sina historiska terrorister, detta visar istället på en märklig attityd till dessa.

  SvaraRadera
 5. Mycket bisarrt att en icke-nation tillåts delta i OS.
  Beror naturligtvis på att dom 46 muslimska stater som deltar lagt in sin tyngd.
  Den palestinska "regeringen" har också haft den goda smaken att tacka OS-kommitte'n för att den inte hade en tyst minut för dom 11 israeliska idrottsmän som arabiska terrorister mördade vid München-OS 1972.
  Vilka regeringar som än kommer och går i den muslimska världen så består det massiva judehatet.

  Lennart Rose'n

  SvaraRadera
 6. Sjalvklart ar palestinierna tacksamma. Det var ju de som var ansvariga for morden. Sen nar har inte politik varit inblandat i spelen. Nej, man ville inte irritera alla de muslimska deltagande landerna.
  E. Lande

  SvaraRadera
 7. Håller med, Joakim. Men jag kan inte säga att jag är förvånad. Olympiaden utnyttjades kallt beräknande av terrorister från Svarta September i München 1972.
  Hjärnorna bakom dåden hyllas av bl.a. Abbas. Det var en del av "kampen".

  Alla vet hur OS-chefen Avery Brundage på sin tid gick Hitlers ärenden och uteslöt judiska deltagare från USA 1936. Idag utesluter man minnet av israeler som mördades vid en olympiad, vägrar hålla en tyst minut vid ceremonien.

  Judospelare från Libanon vägrade träna bredvid det israeliska laget. OS gick dem till mötes och satte upp en barriär.

  http://www.telegraph.co.uk/sport/olympics/judo/9433680/London-2012-Olympics-Lebanon-judo-team-refuse-to-train-alongside-Israel.html

  SvaraRadera
 8. Någon som sett det där påstådda tackbrevet i original? JPost anger WAFA som källa, men på deras engelskspråkiga websida finns denna nyhet överhuvudtaget inte upptagen.

  SvaraRadera
 9. Sign. LALE § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

  SvaraRadera
 10. Nytt om hedrande av terroroffer vid OS. Det gick an att vid invigningsceremonien hedra offer för terrorismen i London 2005, som inte hände vid en olympiad men väl 24 timmar efter nyheten att London skulle få OS 2012, alltså tangerade OS psov. Det gick inte an att samtidigt inkludera de israeliska terroroffren från 1972.

  http://cnsnews.com/news/article/olympics-opening-ceremony-honored-british-terror-victims-not-israelis-killed-munich

  SvaraRadera
 11. A-K Roth

  Skamligt. Sa ock nar araber/muslimer inte vill eller far varken trana eller tavla med judar eller ens kan ta dem i hand.
  Plotsligt far de "magont" eller en "vrickad" vrist.
  Eva Lande

  SvaraRadera
 12. Eva Lande, håller med. Och det skamligaste är att OS-ledare går dessa krav till mötes. En no nonsens-policy borde vara i effekt. Vill någon inte tävla under samma förhållanden som andra - låt dem åka hem.

  SvaraRadera