6 juni 2013

Enough is enough

Den 2 juni hölls en demonstration och samlade omkring 250 personer på Raoul Wallenbergs torg.

"Nu är det dags att återigen träffas och visa vår kärlek till Israel och samtidigt tala om och protestera mot ökad antisemitism och antisionism i Sverige. Det blir glädje blandat med allvar och vi hoppas att många kommer och delar denna dag med oss! Am Yisrael Chai!"  Ur Israelism.se


Visst det är fritt fram att demonstrera för Israel, men blanda inte ihop Israelkritik och antisemitism.
Ni gör judar bosatta i Sverige en otjänst.

Och så här skriver journalisten Göran Rosenberg ” Än en gång leker därmed Israel med elden. Än en gång har skiljelinjen mellan antisemitism och Israelkritik suddats ut för kortsiktiga politiska syften. Än en gång har minnet av Auschwitz missbrukats och förringats.” ur Kolumn DN 2009-10-07Israels mjuka makt -Göran Rosenberg

Alla judar i Sverige ställer inte upp på att ge Israel sitt oreserverade stöd läs tidigare “Hur förhåller sig den svenska judiska minoriteten till Israel? Det är utgångspunkten i Anders Carlbergs nya bok När lojaliteten prövas - Om Israel och svensk-judisk identitet. Tidigare var han ordförande för den judiska församlingen i Göteborg nu vill han utifrån sina egna erfarenheter och värderingar resonera kring lojaliteten med staten Israel. “ Ur Israel och svenska judars lojalitet 

Och organisationen  Judar för israelisk-palestinsk fred


Vad jag kan se är det bara tidningen Världenidag ( står Livets Ord nära )   som uppmärksammat evenemanget. 

En av talarna på Raoul Wallenbergs torg var Siewert Öholm,
”Kritik täckmantel för antisemitism"

”– Det är dags att uppdatera begreppet antisemitism till modernt språk och kalla det vad det verkligen är, nämligen judehat, menar Siewert Öholm, som i helgen deltog vid Israelmanifestationen "Enough is enough" i Stockholm. Ur Värdenidag

Jag tycker judar bosatta i Sverige borde förstå vilken agenda egentligen Siewert Öholm har:
”De kristna sionisternas syn på judarna som ett redskap för Kristi återkomst, iden att Judar inte hör hemma någon annanstans än i Israel och motståndet mot att Israel skall sluta fredavtal retar många Judar som ser kristen sionism som instrumentalisering av det judiska folket och en typ av antisemitism.” ur Kristen sionism 

Läs här :  Talen på demonstationen

Igår var det 46 år sen ”Under sex dagar erövrade den israeliska armén Västbanken från Jordanien, Golanhöjderna från Syrien samt Gazaremsan och hela Sinaihalvön från Egypten. Till skillnad från Suezkrisen, där den israeliska ockupationen av Sinaihalvön varade några månader, ledde sexdagarskriget till en långvarig ockupation. ” ur Wikipedia- Sexdagarskriget 
 
Ännu efter 46 år består ockupationen av Gaza , Västbanken och Golanhöjden. De svenska judar som arrangerade ”Enough is enough” borde liksom S. Daniel Abraham som är jude och amerikan istället för ge sitt oreserverade stöd börja tänka “Om Israel inte når en 2-stats uppgörelse med palestinierna mycket snart, så en dag - troligen förr snarare än senare - kommer den judiska staten som vi känner att upphöra att existera. Och det kommer att vara vårt fel ( jag säger "vår" som en jude, men inte som en israel, betyder ingenting mer för mig än Israels överlevnad). ur Kommer Israel att överleva ?

Läs även andra bloggares åsikter om

32 kommentarer:

 1. Det är jättebra att folk tar ställning mot antisemitism.

  Folk är också i sin fulla frihet att demonstrera för Israels väl, vilket jag gärna skulle delta i. Eller demonstrera till stöd för Israels nuvarande politik, vilket jag inte skulle delta i.

  Men att blanda ihop begreppen har redan visat sig vara totalt förödande för kampen mot antisemitismen.
  Här känns det som man faktiskt kan tänka sig att permanent underminera och skada arbetet mot antisemitismen för att möjligtvis vinna kortsiktiga fördelar för Israels nuvarande politik.

  SvaraRadera
 2. Intressant bloggpost! Nu väntar vi bara på att det finns någon som vågar diskutera saken. Men jag anar att de berörda inte vågar (i vanlig ordning).

  SvaraRadera
 3. Egon, vänligen definiera vad du menar med ”Ni gör judar bosatta i Sverige en otjänst.”, för att vara noggrann vad är ”.. judar bosatta i Sverige ..”?

  SvaraRadera
 4. Jerry vad är ”.. judar bosatta i Sverige ..”?

  Vad har du svårt att förstå?

  SvaraRadera
 5. Egon, jag tolkar din formulering ”.. judar bosatta i Sverige ..” att dessa individer är inte äkta svenskar som monsieur Egon!

  Alltså herr Egon är bosatt i Sverige och tillhör den kristna församlingen.

  Vänligen upplys mig om din definition är kompatibel med min tolkning.

  SvaraRadera
 6. Jerry : Judar bosatta i Sverige ( med svensk medborgarskap) är lika mycket svenskar som jag är. Visst de har har religion som kommer från Mellanöstern, men det har även jag :)
  Citat” I dag menar Soran Ismail dock att svenskheten måste särskiljas från etniciteten.
  – Svensk blir man när man får sitt pass, men folk klarar inte av att skilja mellan etnicitet och nationalitet. Jag är lika mycket svensk som någon annan, fast jag är kurd. Att ifrågasätta att en kurd kan vara svensk är som att fråga: Hur kan du ha bord när du har stolar? Hur kan du vara både pappa och innebandyspelare?” ur DN

  SvaraRadera
 7. OK, jag borde egentligen hålla mig för god att svara dig, men nu har du gått över gränsen.
  .... Kom inte med struntprat om ”Judar bosatta i Sverige ( med svensk medborgarskap) är lika mycket svenskar som jag är.”........
  Du har inte heller någon som helst koll på vilken etnicitet folk på denna bloggen har.
  De flesta Judar som bor i Sverige har både medborgarskap och är infödda sen många generationer. Många är dessutom inte det minsta religiösa eller tillhör andra religioner, även om man har en judisk etnicitet nånstans.
  Och då är det en självklarhet att man inte bara känner sig svensk, man ÄR svensk (precis som Egon eller vem som helst annars)!
  Du har uppenbarligen uppfattningen att du kan slänga ur dig påståenden om hur judar är, hur de tänker, att de inte är svenskar utan bara medborgare, eller att judar dödade Jesus etc,etc.....utan att det är Antisemitiskt. Sluta med det !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. DU har koll på vilken etnicitet folk på denna bloggen har, för mig det är ovesäntlig.

   "Sluta med det !!", ja javisst jag skall sluta så du kan ostört fortsätta med blabla, blabla, blabla...

   In your dreams Joakim, så lätt blir det inte!

   Radera
 8. Milde tid Jerry, nu blev det riktigt rörigt......

  SvaraRadera
 9. Egon, eftersom signaturen Jerry inte verkar förstå problemet med hans uttalanden om judar så vill jag anmärka på inlägget 23:52 till dig som redaktör.
  Att kalla det struntprat att Svenska judar skulle vara "lika svenska" som en "infödd" svensk är både okunnigt och kränkande gentemot svenska Judar. Eftersom författaren tydligen inte kan tänka sig att ändra eller ta bort denna mening så borde inlägget tas bort.

  SvaraRadera
 10. Till Joakim: Nu är kommentaren borttagen "Eftersom författaren tydligen inte kan tänka sig att ändra eller ta bort denna mening så borde inlägget tas bort"

  SvaraRadera
 11. Eftersom DU Joakim anser att ”signaturen Jerry inte verkar förstå problemet med hans uttalanden om judar så vill jag anmärka på inlägget 23:52 till dig som redaktör.”

  Joakim Wohlfeil, vänligen förklara för mig vad har du för konkreta meriter, förutom uttalandet ”Att kalla det struntprat att Svenska judar skulle vara "lika svenska" som en "infödd" svensk är både okunnigt och kränkande gentemot svenska Judar.”, som GARANTERAR att du är verkligen en väktare mot antisemitism och kan hävda att JAG är både okunnigt och kränkande gentemot svenska Judar?

  Jag har ”Yad Vashem” som bekräftar hjälpen för judar, har du det också?

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst jag är till hälften anonym (av säkerhets skäl), förhoppningsvis till den nivån att man kan googla utan att hitta något.

   Det kan man minnsamt kostatera att du är inte det minsta anonym med sådana referenser; "Diakonia driver vad man kallar ett ”ekumeniskt följeslagarprogram i Palestina och Israel”, vars uttalade mål är att ”begränsa ockupationens brutalitet” och att ”stoppa den olagliga ockupationen av Palestina”. Men gruppen strävar däremot inte efter att få ett stopp på terrorismen, som är själva orsaken till ockupationen och våldet. Trots det vidlyftiga talet i Diakonias policydokument, har rörelsen inte en enda gång setts ledsaga barn i Sderot.

   Men så handlar det ju om judiska barn.

   Det är till denna organisation som kristna i Sverige donerar miljoner. Och det är till denna organisation som Israel ger obehindrad rätt att verka inom sitt suveräna territorium.[...]

   Diakonias besatthet med den judiska staten — samtidigt som människorättsfrågor i de 23 arabstaterna förbigås med tystnad — väcker den uppenbara frågan om huruvida dess kristna donatorer i Sverige verkligen är medvetna om hur deras surt förvärvade pengar används.

   För om det är någonting som Diakonia inte gör med ett så flagrant fördomsfullt ställningstagande , så är det att bidra till lugn och ömsesidig respekt i Mellanöstern."
   Källan: FiM.

   Smickrande referenser...

   Yad Vashem har ingenting att göra med min Avatar!

   Min avatar beskriver en som är i "blåsten", och du bekräftat själv att "Milde tid Jerry, nu blev det riktigt rörigt......".

   Jag tycker att det skall bli riktigt rörigt, för då kommer fram ting som vissa klämmer fram innan de tänkt före efter - sedan kommer bortförklaringar.

   Det förvånar mig inte alls att enligt dig "inlägget 23:52" måste bort - snacka om hur mycket det påminner om det praktiska Taqqiyya.

   Radera
 13. Jerry, du är en anonym signatur på nätet så jag har ingen som helst möjlighet att varken bekräfta eller dementera nåt som gäller dig.

  Jag har heller inte den minsta skyldighet att garantera (???) nåt gentemot din signatur

  Däremot kan jag konstatera att inlägg som gjorts med din signatur innehållit både klassiska antisemitiska myter och uttalanden som kan ses som kränkande mot judar.

  Jag är inte anonym så du kan lätt hitta referenser till exempelvis arbete som sakkunnig på exempelvis frågor om analys och att bekämpa antisemitism, rasism, främlingsfientlighet.

  Jag fattar inte kopplingen mellan Yad Vashem och en gubbe med väska i ett träd.....????

  SvaraRadera
 14. Jerry Joakim W kommer ngg ge dej svar men din fråga varför inte "inte det ekumeniskt följeslagarprogram en enda gång setts ledsaga barn i Sderot." vill jag ge dej redan nu svar Citat” Karin Hallin menar att följe­slagares närvaro i till exempel den israeliska byn Sderot, som efterfrågas ibland, inte skulle göra någon skillnad.
  – Vi får ibland frågan om vi inte borde vara i Sderot, som ofta utsätts för raketbeskjutning från Gaza. Men en närvaro där skulle inte ha någon som helst skyddande effekt för befolkningen, säger Karin Hallin.
  Minst en vecka ägnar följeslagarna åt att resa runt i Israel, där de bland annat träffar studenter, besöker Förintelsemuséet och reser till en kibbutz. Dessutom besöker de Sderot och talar med invånare där.” Ur Världenidag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egon, som vanligt kommer ni med detaljerna som just nu är inkorrekta "till exempel den israeliska byn Sderot".
   Sderot är en stad i Negevöknen som var/är terroriserad från Gaza remsan.

   "– Vi får ibland frågan om vi inte borde vara i Sderot, som ofta utsätts för raketbeskjutning från Gaza. Men en närvaro där skulle inte ha någon som helst skyddande effekt för befolkningen, säger Karin Hallin.", och javisst har hon rätt.

   På Västbanken känner ni er trygga med all media bevakning som mer än gärna kan dokumentera hur de och ni samt araberna blir trakasserade av dumma IDF soldayer eller gränspoliser.

   Medan Sderot befolkningen ogärna vill bli nyhetsstoft efter att staden "välkomnar" nya ftedsduvor från Gaza, så araberna på Västbanken mer än gärna utnyttjar median för att visa hur israeliska soldater passar på att göra livet jobbigare för araberna som dessutom har er som vittnar hur hemskt det är att leva under ockupation med murar som delvis hindrar terrordåd och samtidigt får fredliga palestinier att känna av Israels försök att skydda sig från militanta palestinier.

   "– Vi får ibland frågan om vi inte borde vara i Sderot, som ofta utsätts för raketbeskjutning från Gaza. Men en närvaro där skulle inte ha någon som helst skyddande effekt för befolkningen, säger Karin Hallin."

   Skydda Sderots befolkning kan ni INTE göra utan att sätta era egna liv i flivsfara - https://www.youtube.com/watch?v=ygb6VrW8WZw&feature=youtube_gdata_player

   Minst en vecka ägnar turistande "följeslagarna" åt att resa runt i Israel...

   "Dessutom besöker de Sderot och talar med invånare där.", vad har de sagt till dig/er?

   Men det är ju säkrare med att "– Vi står på båda sidor om gränsövergången och för statistik över passeringstiderna, som kan bli långa, säger Thord-Ove Thordson, som varit med om att arbetare och skolbarn fått vänta en timme på att kunna ta sig vidare till Jerusalem".

   Man kan vara följeslagare om det är minimal risk att dödas på kuppen.

   Ni befinner er i krigszon, och det betyder att risken att dö på kuppen är ingen sensation.

   Radera
 15. Jerry du får självklart vara anonym, men då kan du ju inte hänvisa till några slags personliga referenser av det enkla skälet att ingen vet vem du är.

  jag får tacka för dina seriösa inlägg, kul att du som säger dig ha bott i Israel och Mellanöstern inte ser några "risker" att använda FiM-bloggen som källa för sina kunskaper. jag hoppas du nu´vågar står för de citat du använder.

  1.
  Självklart skulle man kunna ha följeslagare i Sderot (eller kanske på bussar etc.. i Israel), MEN endast den dagen Israel tillåter och efterfrågar det. Man har fått frågan men menar sig ha kapacitet att skydda sin egen befolkning. Och att använda utländska aktivister för att skydda israeleiska civila skulle ge ett felaktigt intryck av statens egen kapacitet. Alltså inte i linje med Israels säkerhetspolitiska doktrin.

  2.
  Visst, om FiM-bloggen säger det så. Hur var det nu, Diakonia säger inget om MR i andra arabländer.... ??? Du står alltså för den bedömningen till 100%, bra att veta...

  Jerry, din signatur påstår sig ha levt i mellanöstern, varit på neve shalom, bott i israel....

  Ändå lyckades du inte med en tanke ifrågasätta varför det inte finns internationella följeslagare i Sderot. Du säger dig ha levt i Israel men vet inte ens deras grundläggande synsätt på säkerhetsfrågor och hur Israel själva vill uppfattas utåt....

  2. Du står bakom påstående att Diakonia inte är engagerade i MR i andra arabländer.
  Du såg inga som helst fel i att citera detta, dubbelkollade du, funderade du nåt över villkoren för oppositionella och MR aktivister i olka länder ? kan det finnas skäl att jobba på olika sätt i olika länder ? Gagnar det arabiska MR-kämpas att ses som stödda av "väst" etc.. ???

  Bästa signatur Jerry, om du är den du utger dig vara så hade du själv sett fallgroparna i FiM artiklen.
  Har du levt i Israel hade du nog inte behövt fundera på varför man inte har internationella följeslagare i Sderot eller för den delen Telaviv etc...

  Nu är det svårt att veta om du är den utger dig för att vara. Du kan inte grundläggande fakta om Israel och verkar lika förvirrad kring arabvärlden.
  Sorry med det duger inte !!!!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För kännedom, när du var cirka tio år gammal var jag redan en 'finne i reven' för den israeliska staten.

   Inget vänskapligt land (då) med Israel, ville tro mig att Israel tillämpar diskriminering mot icke judar.

   Jag lyckades till slut övertyga FN organet för mänskliga rättigheter i Genève att gräva djupt.
   Det hjälpte att avtäcka diskrimineringen. Idag heter det ju whistleblower, och detta gör tryggad liv en omöjlighet.

   Sedan var alla på mig (diplomatiska kåren, Radio Vaticana m fl.) alla för egen vinnings skull naturligtvis.

   Jag är för gammal för katt och råtta leken, men mig tystar INGEN!

   Jag saknar inte erfarenhet att vara en fine i reven praktisktaget lika länge som du har existerat.

   Jag kan om jag vill komma in landet utan att israelerna vet om det, men jag leker inte med elden.

   Radera
 16. Du Jerry din kritik " Egon, som vanligt kommer ni med detaljerna som just nu är inkorrekta "till exempel den israeliska byn Sderot".

  Med din kritik av detaljer i texten vill du påskina att SKR:s följeslagareprogram inte vet någonting av verkligheten, men läs ett varv till, texten är ju skriven av Värdenidag. Och nog vet deltagarna i följeslagarprogrammet storleken på Sderot läs:

  Sofie Henell
  Sofia Hammarström

  SvaraRadera
 17. Joakim, jag har inte tvingat någon att acceptera personliga referenser.
  Jag förstår dig fulkomligt i din tveksamhet att inte lita på mig, och det fullkomligt egal för mig om du litar på mig eller inte.

  Som bekant saknas det inte kommentatorer som framträder med hela identiteten och ändå sågas som OPÅLITLIGA av den svenska vänstern eller andra som har i sitt intresse att misskreditera dessa kommentatorers förmåga att trampa på mångas tå.

  Angående ”1.”, israelerna behöver inte utländska följeslagare – endast utländska vittnen om terrorn som bedrivs mot CIVILISTER i staden Sderot.
  Det är ytterst få utlänningar som video dokumenterar dessa 15 sekunder som befolkningen har på sig efter att attacklarmet hörs!

  När en idiotisk officer ger sig på aktivister på Västbanken så kan vi välja och vraka på oerhört stor urval av videos av allehanda media representanter som egentligen är där för att ge aktivisterna mod att bli provokativa.

  2. Jag bodde i Israel tillräcklig länge för att kunna spy pga. diskrimineringen mot Goym som enbart kunde hebreiska men inte yiddish.
  Tror du mig inte så det är egal för mig, men det var inte egalt för FN flyktingsprogrammet som med en FN statslös dokument skickat mig till ditt neutrala land….

  3. FiM-bloggen kan stå för sina påståenden, däremot jag har ingenstans nämnt något stöd för FiM.
  Jag bara poängterade hur FiM värdesätter Diakonia.

  ”Nu är det svårt att veta om du är den utger dig för att vara.” sorry att göra dig besviken i den frågan.

  Du duger inte för mig med dina officiella meriter, men det vet du redan.

  SvaraRadera
 18. Återigen så låter du munnen gå ¨Jerry”, och med det även passar på att hacka på dem som vågar stå med sitt eget namn. Bra fegt att sparka lite på EAPPI, du vet väl att Israel själva har valt att tacka nej till tjänsterna. Jag har ju som du vet själv varit följeslagare, blir ju lite kul det här med tryckt avstånd, var ju i Hebron och det var ju inte direkt bekvämt. Bland de israeler som fanns där hade vi inget att hämta, vi fick inte ens närma oss dem, de fick dock kasta hur mycket sten de ville.

  De tillfällen jag kunde tas för arab innebar hela tiden en enorm risk för mig. Mitt enda skydd var mitt pass i en av världens mest otrevliga städer, skulle följa ett israeliskt barn när som, likaså har jag inga problem med att stå upp mot antisemitism, rasism, nazism o annan totalitär skit. Jag har fått bajs på min dörr, hatbrev, hotad med stryk, kallad: sionist, bög, kommunist, arab, invandrare etc men ändå inte ger upp.

  Men du sitter här och gömmer dig bakom skärm och nick. Och jag vart följeslagare för jag behövde en semester... :)

  Ps, har alltid problem att komma in i Israel... Kan du hjälpa mig slinka in nästa gång...

  SvaraRadera
 19. Markus Haile, de ”israeler” i Hebron är samma sort fundamentalister som redan på sextiotalet börjat ”rensa” israel från alla Goym.

  Personligen avskyr jag dessa individer som pest.
  De har inte en gnutta respekt för folk som är annat än jude, dessutom betraktar dessa nidingar araberna som om araberna var inte människor,

  Denna drägg är stöttepelare för israels nuvarande höger regering!

  Att ni inte fick närma är dem är ett ”normalt beteende” för dessa ”utvalda av Hashem”,
  Att de kastar stenar bevisar bara att de inte behöver oroa sig för påföljder från IDF.

  Att värderas som en arab i israel innebär alltid en risk.

  Dessvärre förstår jag inte vad du syftar på med ”Mitt enda skydd var mitt pass i en av världens mest otrevliga städer,”?
  Rätta mig om jag har fel, du beskriver att ”Jag har fått bajs på min dörr, hatbrev, hotad med stryk, kallad: sionist, bög, kommunist, arab, invandrare”, är du hemmahörande där?

  Tydligen blandar du för mycket när du påstår att du kallades av judar att vara sionist.

  Jag sjappade landet på sjuttiotalet efter lång period av upprepande trakasserier på arbetsplatsen/grannfolk.

  På inrikesministeriet (mysrad hapnim) lyckades jag träffa faktiskt en ortodox jude som bröt mot reglerna och ordnat ett israeliskt pass(!) för mig.
  Dagen efter har mina vänner (israeler) bjudit mig på resan ur landet.

  Jag har aldrig trott att efter trakasserier för att vara judeälskare i DDR skulle vi utsättas i Israel (som mottagit mot oss med öppna armar, inklusive Yad Vashem diplom) för en diskriminering.

  Jag att tycker om israelerna och tycker inte att de har förtjänat den förakt som många hyser mot dem på grund av dessa bosättare som skall frälsa Eretz Yisrael.

  Tycker att ditt ”Ps, har alltid problem att komma in i Israel... Kan du hjälpa mig slinka in nästa gång...” är förolämpande.
  Det fattas inte korrumperade judar som hjälper om du betalar, men det vet du ingenting om – eller….

  SvaraRadera
 20. Markus Haile14 juni 2013 14:03

  ”Tydligen blandar du för mycket när du påstår att du kallades av judar att vara sionist. ”

  Ja då har du fattat mig fel, vad jag ovan beskriver är mycket lite Hebron, självfallet avser detta mitt antirasisitiska arbete i Sverige.Man vart ju kallad en del i Hebron även och så skall jag ta det i beaktningen får jag lägga till nazist även på listan men det är något man enbart kan bli kallad för där.

  ”Tycker att ditt ”Ps, har alltid problem att komma in i Israel... Kan du hjälpa mig slinka in nästa gång...” är förolämpande.
  Det fattas inte korrumperade judar som hjälper om du betalar, men det vet du ingenting om – eller…. ”

  Jag har även fler pass än ett (fast med min look är inte det till min fördel), men egentligen är inte Israel ett land man skall behöva ”slinka” in i vilket gör det hela ännu värre, skulle nog säga att ditt ovan är mer förolämpande, förvånad att AK inte har sagt något än för det skulle hon ha gjort om andra här sagt samma sak. Korrumperade judar... Vad du avser är israeler sen om dessa är judar eller muslimer är sekundärt, så som du lägger fram det låter som att du menar att judar skulle vara mer korrumperade än någon annan och detta är förolämpande om något.

  Menar du här ovan att du är en israelisk flykting? Och därför inte kan stå för vem du är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marcus, hur kommer det sig att du har mer pass än ett? Svensk och...

   Egentligen ville jag endast poängtera att om man har rätta kontakter i Israel så det är inget problem att ”slinka” in.

   Du skriver att du är "förvånad att AK inte har sagt något än för det skulle hon ha gjort om andra här sagt samma sak.", jag tror att AK är medväten om att jag har inte uttryckt det för att nedvärdera judarna som iförsig tyder på att hon förmodligen själv är en judina?

   Att säga korrumperade israeler, då innefattar det beduiner, druzer, judar, kristna och arabiska invånare i landet..., i detta fall handlade det om just israeliska judar.

   Du säkert är medvetna om att det finns israeliska brottslingar som säljer vapen till militanta araber utan att blinka.

   Korruptionen finns överallt även Sverige är välsignat med korruptionen, senast i media beskrivna fall handlade det om korrupta tjänstemännen som ordnade permanent uppehållstillstånd för sin mor....

   Jag var inte en israelisk flykting av det enkla skälet att jag hade inte israelisk medborgarskap!

   Faktum är att jag själv var inte medveten om det - jag hade "Teudat Zehut" med stämpel intigande om att jag har röstat i valet och det kan bara medborgare göra!

   Nu förstår du varför jag skrev om den ortodoxa judiska tjänstemannen på inrikesministeriet (mysrad hapnim) som bröt mot reglerna och ordna det var ju ett bra ett israeliskt pass(!) för mig.

   Självaste (illegala) användning av passet är ett brott.

   Lägg till detta mina anklagelser mot israeliska statens diskriminering mot kristna, var det för mycket att ske utan straff.

   I schweiziska Zürich förlorade jag "min" pass och befann mig i ny status = STATSLÖS.

   Att döma av ID numret på FNs Statlös dokumentet (50) som jag fick i Genève var det inte så uttbrett då att ha statslös status.
   "Och därför inte kan stå för vem du är?", korrekt.

   Jag har/hade inflytelserika vänner i Israel som kan betala dyrt för hjälpen.

   Radera
 21. Jerry, jag har faktiskt inte uppfattat nån enda som försöker tysta dig.
  Däremot är det nog flera som reagerar på att det ofta blir rätt rörigt.
  Självklart har jag respekt för en situation om du lever under hot, det har även jag och min familj gjort, vissa tider med polisövervakning.
  Men jag har ändå alltid valt att vara offentlig då man annars inte tas på allvar i den offentliga debatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte konstigt att att det ofta blir rätt rörigt, men vad kan man göra när jag själv tycker det också?
   Stroke är ett gissel som jag kan inte rå på - till och med i min vardag.

   Radera
  2. Joakim jag har faktiskt inte menat att nån försöker tysta mig på bloggen.

   Tidigare var jag tolk för myndigheterna (som extraknäck), men har slutat med detta av säkerhets grunder.
   Tänka sig att hotas till livet enbarrt för att vägra att fuska vid körkorts teoriprov, eller liknande situationer.

   Har du reflekterat över att dagens tolkar är av samma nationalitet som den de tolkar åt?

   När jag svarar på var jag har lärt mig arabiskan så får jag ett direkt mothugg: alkalab alyahudi (jävla jude).

   Radera
 22. Men snälla jerry, om du har ett sånt problem så är det ursäktat, detkan man inte rå för själv.
  Men försök isåfall att inte vara så arg och misstolka från din sida heller.
  Om du hänvisar till FiM-bloggen så tar du faktiskt ställning för deras analys, om du inte uttryckligen säger att du lyfter dem som ett dåligt exempel. Med din bakgrund så tror jag faktiskt du skulle insett hur dum artikeln var om du inte haft så bråttom att hitta nåt att klämma till mig med.
  FiM-bloggen skrivs av personer som sitter i Göteborg, och är precis lika blåögda angående Israel som andra kan vara om den palestinska sidan. Du har antagligen en förmåga att analysera uttalanden om båda sidor om du bara tar dig tid.

  Du blir jättearg när jag påpekar att det du skriver om judar kan tolkas antisemitiskt, men om du nu inte menar så är det inte bra att nån reagerar innan det sprids på "fel" sätt (som ofta händer på WEB'en) ? Du behöver ju inte ta allt som ett påhopp, man kan ju säga "Sorry, tänkte inte på att det också kunde uppfattas på det sättet...."

  SvaraRadera
 23. Markus Haile15 juni 2013 16:20

  Jerry,

  Dina inlägg är många gånger väldigt röriga men när du förklarar det som du gör har jag iaf inga problem att ha överseende med det, då skall jag anstränga mig hårdare istället att försöka att förstå vad du skriver.

  ”Marcus, hur kommer det sig att du har mer pass än ett? Svensk och... ”
  Det är inte så flash som det låter, jag har dubbla bakgrunder, men mitt utseende reflekteras inte i nån av dem så oavsett vilket pass jag visar upp blir jag alltid ifrågasatt. Med det andra passet kommer jag ändå inte så långt då man med detta behöver visa till så gott som vaje land. Vilket land detta rör sig om borde du ganska lätt kunna lista ut.

  Finns brottslingar överallt, Israel är inte mindre förskonat än nåt annat land, men man måste fortfarande tänka på hur man uttrycker sig. ”Att säga korrumperade israeler, då innefattar det beduiner, druzer, judar, kristna och arabiska invånare i landet..., i detta fall handlade det om just israeliska judar. ” Men du skrev enbart judar och då är det större än Israel, en vanlig fördom är även att dessa skulle vara korrupta och då får man tänka på hur man uttrycker sig. I grunden var det även oväsentligt om de var judar eller inte, hade räckt med korrupta israeler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Markus chabyby, om du bara visste att jag hade problem med mitt utseende när jag levde i Israel.
   Ofta hände det att när jag presenterades för nya människor då kunde det låta så: "Fyfan, du ser ju ut som en jävla Goy!"

   Här måste jag påpeka att jag är faktiskt en tysk, inte en gotlänning som många av märklig anledning tror.

   Radera
 24. Markus Haile15 juni 2013 23:28

  Israel upplevde ändå jag som ganska öppet så länge man inte såg arabisk ut, och på vissa ställen var det ingen som brydde sig om det heller. Men en arabisk look på fel ställe kunde innebära problem, jag hade det inte så lätt i Hebron nej, i Jerusalem kunde man inte stå still allt för länge. Haifa, no body gave a rats ass....

  SvaraRadera