22 juni 2013

Gaza 6 års blockad

Idag rapporterar medier att ”Två palestinier som dömts för spioneri för Israels räkning har avrättats, uppger Hamas i Gazaremsan.” Dagen 
 
Jag är ingen vän av Hamas eller dödstraff, men jag vill berätta en annan historia som nyhetspressen inte uppmärksammar.

Blockaden av Gaza som nu går in  på sitt sjunde år. UN-report

Läs tidigare "Vi som tidigare argumenterade för att Israels blockad av Gaza verkningslös och bara stärkte Hamas fick rätt. Argumentet att det hindrar införsel av tunga vapen smulades sönder när det visade sig att Hamas hade låndistansraketer som nådde så långt som till Jerusalem och Tel Aviv. Blockaden bara stärkte Hamas makt."  Gaza efter kriget  "


 

Juni 19, 2013 Den israeliska blockaden går in på sitt sjunde år, palestinier i Gaza ser inget slut i sikte på deras aldrig sinande belägenhet. Över 1,7 miljoner Gazabor fortsätter att lida under Tel-Aviv håller ett fast grepp om den kustnära enklaven, som påstås av säkerhetsskäl. 

Catrine Ashton 

SvD 
GP 

 Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

 1. Intressant att Mursi lyckats sätta press på Hamas och raketattackerna från Gaza. En Hamas-ledd styrka på 600 man har till uppgift patrullera området för att förhindra våldsanvändning. Tycker att den uppgiften har fått liten spridning. Källa internet! (skoja bara; http://www.timesofisrael.com/hamas-establishes-special-force-to-prevent-rocket-fire/?utm_source=The+Times+of+Israel+Daily+Edition&utm_campaign=9102bc1ee5-2013_06_17&utm_medium=email&utm_term=0_adb46cec92-9102bc1ee5-54486173)

  SvaraRadera
 2. Egon berättar för oss att idag rapporterar medier att ”Två palestinier som dömts för spioneri för Israels räkning har avrättats, uppger Hamas i Gazaremsan.”, men naturligtvis din källa är http://www.dagen.se/nyheter/hamas-avrattade-tva-for-spioneri/ - lakoniskt....
  Märkligt att DAGEN ger oss ingen källa eller namn på reportern.

  Medan här kan vi läsa lite mer om http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4395467,00.html samt att Reuters and Roi Kais also contributed to this report.

  ”Jag är ingen vän av Hamas eller dödstraff, men jag vill berätta en annan historia som nyhetspressen inte uppmärksammar.”

  VARFÖR enbart dystra nyheter från Gaza?
  Det finns ju ljusa glimtar och glädje som man kan rapportera om, gör det du också för omväxlingens skull.
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4395615,00.html

  SvaraRadera
 3. Enligt Egons logik borde Sverige avskaffa tullverket, eftersom det ändå smugglas in så mycket knark. Och i samma veva kan man avskaffa Polisen, för det sker ju ändå så många ouppklarade brott.

  I verkligheten är det så att bojkotten har visat sig mycket effektiv i att stoppa smugglingen av tunga vapen till Gaza. De enstaka hemmagjorda raketer som nådde Tel Aviv bevisade Hamas-terroristernas vilja och motivation att skjuta mot TA. Avsaknaden av tex Fajr 320 mm, luftvärnsraketer och artilleri bevisar bojkottens effektivitet.

  De smugglingsförsök sjövägen som Israel stoppat bevisar också bojkottens effektivitet.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
  Svar
  1. G.T., Sverige vill inte bli definierat som en land som tillämpar "blockad till sjö och land" på grund av illegala sprit smugglare, knark smugglare, människors smugglare eftersom det ändå smugglas in så mycket....

   Avsaknaden av tex terrordåd bevisat att det är bäst så som det är, utan själv installerad blockad.
   En paradis för illegala invandrare som kan leva i landet i åratal utan att bli upptäckta.

   Radera