26 oktober 2013

Betania i skuggan av muren

"Fredsförhandlingarna mellan Israeler och Palestinierna fortsätter , men har ännu inte visat några tecken på framsteg. Palestinierna, som har krävt stopp på byggandet av bosättningar som ett villkor för samtal, motvilligt återvänt till förhandlingsbordet under hård amerikansk press medan Israelerna fortsätter tillkännage nya bostättningsbyggen." ur  Aljazeera

På Västbanken går livet vidare som förut:2013-10-17 Ett av Missionaries of the Holy Land uppgifter har varit att över fyrtio år, bedriva en förskola för barn en, samlingspunkt för familjer - både kristna och muslimska - i östra Jerusalem, men i synnerhet i närheten Betania som fram till för några år sedan , var bara några minuter härifrån. Saker ändras när skiljemur mellan Israel och Palestina byggdes här, vilket gör det svårare för barn till Betania för att nå förskolan: Syster Comboni " För en viss tid för att tillåtet för av barn som kommer från andra sida av muren, genom öppnandet av en liten dörr. Men inte långt efter, var det förbjudet , vilket gör det mycket mer komplicerat att nå detta område.
May 2, 2013 Alicia Vacas is a missionary sister from Spain, but for many years now she has been living in the Holy Land. She says she's not an expert or theologian, but when it comes to some of the challenges Christians face, she does have first hand knowledge. 


Tidigare mitt besök där 2012: Betania här slutar Sidenvägen


Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen- "Israel mest omtvistat på Wikipedia" 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar