10 november 2013

Israel river kyrkans hus2013-11-06 Jerusalem - Rivningen av ett hus som ägs av det latinska patriarkatet och som en palestinsk familj bodde i av IDF är en " akt av vandalism " som är mot israelisk lag och internationell rätt , sade den latinska patriarken av Jerusalem. Den 5 november besökte besökte ärkebiskop Fouad Twal tillsammans med en liten delegation , platsen , som ligger inte långt från korsningen mellan Betlehem och Jerusalem .

Enligt vad patriarkatet har meddelat  är egendomen på 6 dunum ( motsvarande sex tusen kvadratmeter ) med en byggnad som fanns före bildandet av staten Israel ( 1948 ) . Israeliska flygfoton dokumentera förekomsten av huset redan innan den östra delen av staden ockuperades av israeliska trupper 1967 .

Enligt hyresgästerna - en palestinsk familj på 14 personer som hade bott där i ungefär tjugo år – blev huset jämnat med marken den 28 oktober utan förvarning .

" Vi ställdes inför fullbordat faktum , " sade patriarken . Det är , enligt honom , det första fallet av förstörelse av egendom som tillhörde kyrkan . " Det är ett tecken på att situationen blir värre vilket inte hjälper fredsprocessen alls , " betonar ärkebiskop Twal


Foto: EB 2012 mars det rivna hus ligger i detta området, ev kan det var huset på bilden.

Ingen kommentar från det israeliska inrikesministeriet eller från Jerusalem stadsfullmäktige . Patriarken advokat , Mazen Qupty , har aviserat rättsliga åtgärder mot de israeliska myndigheterna :
" Vi kommer att bygga upp huset och vi förbehåller oss rätten att undersöka möjligheten att begära ersättning " Enligt Qupty , förstörelsen av detta enda hus med en arabisk familj mellan Gilo och Har Homa ( två av de nya judiska stadsdelar , eller bosättningar nybyggda strax norr om Betlehem ) - Var inte var en tillfällighet ".

Advokaten medger att det hade varit en stämningsansökan mot invånarna i byggnaden i fråga under 2011 . Den israeliska domstolen kommit fram till att det var en olaglig byggnad och beställde dess rivning den 26 november 2011.

Enligt uppgifter från FN: s kontor för samordning av humanitära frågor (OCHA ) , har 91 bostäder rivits i Jerusalem i början av året till 30 oktober och 265 människor har blivit hemlösa . Under samma period förra året , har 64 bostäder revs och 71 personer evakuerades .
Läs här Originaltexten " Latin Patriarchate Pledges to Rebuild House Demolished by Israel"

Min kommentar: Under månaden har EU uttalat sig ” EU på torsdagen sade att de "beklagar" Israels beslut att bygga nya bosättningar i östra Jerusalem, som erinrar om att bosättningarna är olagliga enligt internationell rätt. ” ur  Down.com  och i Aljazeera News 

Att använda ordet ”beklaga” visar bara på deras undfallenhet, bosättningsbyggandet måste få ett pris:: Trading away peace


 Läs även andra bloggares åsikter om

SvD "Liebermans återkomst godkänd "

SvD " Israel backar från bosättarplaner "

Dagen- "Israelisk soldat höggs ihjäl på buss"

Dagen "Mellanösterns kristna behöver vår hjälp"
SvD 

1 kommentar:

  1. Tänk om man åtminstone kunde känna sig förvånad.....huset är alltså äldre än staten Israel, ligger på ockuperad mark och invånarna är skyddade individer enligt Genevekonventionen. Men lag och domstolsväsende som bara skyddar befolkning med rätt etnicitet är ett kännetecken på ett apartheid system.

    SvaraRadera