17 mars 2014

Födelsekyrkan får takrenovering-3

Jag har tidigare berättat om renoveringen av födelsekyrkan Födelsekyrkan får takrenovering-2 
Här en ny lägesrapport 2014-02-21




Ett bidrag på en halv miljon dollar har kommit in för att finansiera restaurering av Födelsekyrkan i Betlehem. Den som fördelar medlen är the Pontifical Mission for Palestine som den 20 februari , tecknat ett avtal med den palestinska myndigheten som kommer att ansvara för arbetet .

Sami El -Yousef Regionchef för the Pontifical Mission for Palestine and Israel

" Med tanke på de miljontals pilgrimer och turister som passerar genom kyrkan på årsbasis , jag tror att vi har en skyldighet att säkra kyrkan under arbetet , och för det andra för att göra det till en värdig plats för bön , och det är viktigt med tanke på dess historiska betydelse . " Donationen från denna kyrkliga organisation , grundad av Pius XII år 1949 för att hjälpa den palestinska befolkningen , kommer ett par månader innan påven Francis besök i Betlehem .

Det påbörjades under september månad , förnärvarande pågår en unik strukturell renovering och syftar till att hjälpa till att återställa taket , och ersätta de trettioåtta fönster i den övre delen av kyrkan och renovera rörsystemet för regnvatten .

Femton italienska experter , tillsammans med arabiska hantverkare arbetar för att föra denna fas av projektet till slutet av september 2014 " Under konstruktionsfasen, var dokumenten för utmaningen beredd enligt UNESCO och ICOMOS riktlinjer . Som vi alla vet , är det en historisk plats och vi kan inte ändra något .

Vi har just ersatt de mest skadade delarna och även dessa utbyten måste göras med stor omsorg , med hjälp av gamlat trä , som kommer från Italien . " Ett arbete som på uppdrag av den palestinska myndigheten och genomföras i samförstånd med de tre kristna samfund som finns i basilika : vårdnaden om det heliga landet , den grekisk-ortodoxa och armenierna .

 Ziyad AL – Bandak Pres . Restaurering kommittén , Födelsekyrkan " Samarbetet är mer än utmärkt . De samarbetar med oss mycket bra . De öppnar kyrkan för oss i timmar , fram till midnatt och framåt , så att de hantverkare att arbeta under goda förhållanden , när det inte finns några turister eller pilgrimer i kyrkan .

Och de hittar också lösningar på alla problem att tillåter oss att gå vidare så snabbt som möjligt med återställningsprocessen " Säkra på att snabbt slutföra den första fasen av restaureringen , har de redan börjat tänka på framtiden : en allmän restaureringsprojekt för Födelsekyrkan som kunde bli av om medlen skjuts till, under fyra till sex år . Ur text till filmen

Dagen
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar