28 juni 2014

Är vi alla terrorister

Jun. 27, 2014 "Hundratals israeliska arabiska demonstranter drabbade samman polis på fredagen vid infarten till Umm al-Fahm, Israels största arabiska stad, under en "Day of Rage" demonstration mot IDF operationen på Västbanken.

Demonstranterna samlades också för att stödja säkerhetsfångar och andra fångar, som avslutade sin hungerstrejk i veckan (evenemanget anordnades innan strejken avblåstes). "  Ur Haaretz 

Medlem i Knesset Mohammad Barakeh deltog i protesterna och en medlem av the High Committee of Israeli Arabs Raja Aghbariya.

"Aghbariya sade till Ynet, "Denna protest är mot administrativt frihetsberövande och mot angrepp på Västbanken som inleddes efter kidnappningen av tre tonåringar. Vad händer på Västbanken är fruktansvärt och leder till krig. Vi kräver ett slut på alla Dessa omotiverade åtgärder av IDF. " 

Hundratals palestinierna på Västbanken har gripits och flera har dödats som en del av verksamheten, även om det huvudsakliga målet med IDF har varit att hitta och återställa tre israeliska tonåringar som var tydligen kidnappade två veckor sedan."  Ynet News 


Utrikesminister Avigdor Liberman gisslade de hundratals israeliska arabiska demonstranter som drabbade samman med polisen vid Umm el-Fahm korsningen på fredagen under en protest mot IDF ansträngningar att spåra upp tre kidnappade ungdomar på Västbanken. Liberman, som leder Israel Beiteinu partiet, sade att demonstranterna "bör behandlas som terrorister i varje bemärkelse." ur Jerusalem Post 

Jag frågar mej är även Tony Blair och Jeffrey D. Feltman terrorister ? Enligt Utrikesminister Avigdor Libermans definition.
 
24 June 2014" Det officiella sändebudet för Mellanösternkvartetten Tony Blair uppmanade Israel att stoppa sina militära operationer på Västbanken och Gazaremsan, och attackera det palestinska folket.

Han betonade att de israeliska myndigheterna
bör sluta begränsa den fria rörligheten inom Västbanken, och döda civila och massarresteringar.

Under sitt möte med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, kritiserade han kidnappningen av tre israeliska bosättare på Västbanken
för 12 dagar sedan, och han uppmanade kidnapparna att släppa dem omedelbart.

Chefen för FN: s politiska avdelning, Jeffrey D. Feltman, har också uppmanat Israel att stoppa attackerna i de palestinska områdena ockuperade 1967 och inte använda kollektiva bestraffningar mot palestinierna.

Han förklarade inför FN: s säkerhetsråd som "Vi är oroliga för
arresteringar av omkring 350 palestinier och de 4 dödsfall, bland annat av en minderårig den 20: e juni. Även av det stora antalet skadade, allt som ökar på grund av den pågående israeliska militära operationen. " 
Dessutom, bad han FN: s säkerhetsråd att ställa in ett möte för att diskutera förhållandena i Mellanöstern. I översättning  PNN News 

Nej Israel börja lyssna på omvärldens råd.

Läs även " Att två israeliska pojkar och en ung man är försvunna är förstås också fruktansvärt. Israeliska myndigheter misstänker att de har blivit kidnappade och om det stämmer är det ett vidrigt brott och en solklar kränkning av deras rättigheter. Men oavsett vad som har hänt dem är ”svaren” från Israel bortom alla proportioner, i det som kallas ”Operation Brother’s Keeper” ur SKR:s följeslagare " Midsommarnattsdröm"

 Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer:

 1. Logiken Egon, "Nej Israel börja lyssna på omvärlden råd."?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Logiken börja lyssna på medlemen i Knesset Mohammad Barakeh medlemen av the High Committee of Israeli Arabs Raja Aghbariya, och Tony Blair och Jeffrey D. Feltman som har samma budskap.

   Radera
  2. I ett tal efter den israeliska operationen i Libanon 2006, Hassan Nasrallah (Hizbollah), "krönte" han Fouad Siniora regering i Libanon som "Feltman regeringen". Säger det inte något om honom?

   Ja ja, det officiella sändebudet för Mellanösternkvartetten Tony Blair...
   Tony Blair, vad kan man säga om denna krigshetsare (Iraq) som har inte ens en israelisk medborgarskap till skillnad av den israeliska araben Mohammad Barakeh som innehar en plats i det israeliska Knesset.

   Viktigaste frågan nu är vad händer med palestinska drömmen av en egen OBEROENDE staten Palestina?
   Nu när gruppen som tidigare var känd som den islamiska staten i Irak och Levanten och som häromdagen har bytt namn på sig och proklamerat sig att vara "islamisk stat" (ett kalifat) och som om det var inte nog skall dess ledare Abu Bakr al-Baghdadi vara "kalif för muslimer överallt".

   Radera