19 juni 2014

IDF hotar vittne

Israeliska armén hotar palestinsk man som filmat dödandet av de två tonåringar i Nakba Day
 ( Läs tidigare Döden vid Bitunya )

Foto: International Middle East Media Center Editorial Group

De israeliska ockupationsstyrkorna hotade en palestinsk medborgare i går i Beitunia, öster om Ramallah.

Fakher Zayed, 47 år, sade att en grupp av de israeliska ockupationsstyrkorna stormade hans hem i går och tog honom till Ofer förhörscenter i Beitunia. Här den israeliska förhörsledaren anklagat honom för att orsaka problem för den israeliska armén genom att publicera innehållet i sina kameror och som visar hur den israeliska armén dödade de två palestinska barn under protester sista 15 : e maj, Nakba Day.
Några timmar senare, när de israeliska ockupationsstyrkorna släppte honom och varnade honom att om han berättade för mediabyråer eller institutioner för mänskliga rättigheter om morden och inte tar inte bort hans säkerhetskameror, eftersom de är olagliga, kommer de att orsaka stora problem för honom och hans familj.

Han tillade att förhörsledaren berättade att staten Israel är stark och inte bryr sig om vad resten av världen tycker om videon.

Zayed uppmanade de internationella institutionerna för att skydda honom och hans familj. Defense for Children International - Palestina , har  publicerat en video inspelad med Zayed s säkerhetskameror som visade hur den israeliska armén dödade de två palestinska tonåringar nära Ofer-fängelset förra månaden. Denna video blev viral och det förde omfattande kritik för den israeliska armén. I översättning ur PNN News 

Läs även : Army Threatens Man Who Recorded Nakba Day Killings i IMEMC

"Israeli forces have consistently denied that live ammunition was employed during the incident, maintaining that only rubber-coated metal bullets and tear gas canisters were used. The autopsy findings, however, rule out a rubber bullet injury as the cause of death. The full autopsy report will include an assessment of the bullet's trajectory."  Ur B'Tselem

Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

 1. ".. en palestinsk medborgare ..".......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som medborgare avses i modernt språk en person som har fulla politiska och sociala rättigheter och skyldigheter i en STAT.

   Radera
 2. Att det israeliska mördarbandet inte vill ha vittnen var knappast oväntat.
  Fast nu är man väl i full gång att vandalisera helt oskyldiga palestiniers hem i jakten på de försvunna israeliska tonåringarna.

  Israel och dessa "moraliska" militär - en prydnad för mänskligheten...

  SvaraRadera