8 juli 2015

Barn i GazaJul 8, 2015 With children over the age of nine now having lived through three wars and a continuous economic siege, families in the Gaza Strip are worrying for the mental well-being of their children.The effects of last year’s war have resulted in widespread trauma, and 90 percent of parents report their children suffer from constant fear. Al Jazeera's Imtiaz Tyab reports from Gaza.

Tidigare: Nu har de stora TV-teamen lämnat Gaza, förödelsen efter det senaste kriget är stor många familjer har fortfarande inte fått sina hus uppbyggda och vintern är kall och regnig, glöm inte människorna där. ur Jul i Gaza

Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer:

 1. Nu har de stora TV-teamen lämnat Gaza, www.pcpsr.Org/sites/default/files/poll%2356

  SvaraRadera
 2. Egon!

  Min kommentar här och nu gäller inte detta inlägg. Det är en annan sak jag funderar kring.

  I någon mening upplever jag att du litegrand flyttat din goda opinionsbildning kring de kristnas situation i Palestina från bloggen till Facebook. Det finns skäl för det. FB blir ju "bredare" än bloggen. Ses av fler, gissar jag. Och det är ju bra. Men...

  Igår och någon dag tillbaka läste jag på FB ett lång ganska intetsägande käbbel utifrån något du hänvisat till. Särskilt en person vägrade noggrant och 100%igt att svara på dina och andras seriösa frågor utan valde bara slagordens, missuppfattningarnas och dövhetens väg. Ofta blir det så på FB där "tjafs-serierna" kan bli både långa och meningslösa - och samtidigt kortvariga då FB i sig är ett spontanitetens verktyg.

  Så jag undrar om det faktiskt inte vore bättre att åtminstone till en del "återgå" till bloggen som informations- och argumentplattform. Att kommentera på en blogg är - tycker jag - lite mer ansträngande och eftertänksamt än att snabbknappa ner en FB-kommentar. Kvaliteten skulle bli bättre. Och det skrivna mer bestående - typ.

  En fundering, alltså. Keep up the good work!

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentaren Stig , du har alldeles rätt att jag " flyttat din goda opinionsbildning kring de kristnas situation i Palestina från bloggen till Facebook." Innan jag gick med i facebook så såg jag hur läsararaktiviteten dalade , mycket beror att Twingly-länkningen till tidningar har upphört. Jag försöker skriva längre artiklar på min blogg som jag länkar till i FB. Det naturliga då för de som vill kommentera blir på FB då slipper jag även kommentartsgranskning som tar en massa tid. Visst "tjafs-serierna" kan bli både långa och meningslösa, men du kommer nog ihåg att det kunde bli mycket tjafs i min blogg ibland över 100 kommentarer .

  SvaraRadera