10 september 2016

Kristna Skolor i Israel-6

 

Publicerat aug 22, 2016  ISRAEL -"  I rankingen av bästa skolor som publicerats av den israeliska undervisningsministeriet några dagar innan 2016 läsår, är de kristna skolor framträdande. Ändå kristna skolor i Israel riskerar finansiell kollaps efter ministeriets budgetnedskärningar; Det har ännu inte uppfyllt åtaganden som gjordes vid slutet av strejken i september 2015. 
  
Under de senaste sex åren har den israeliska regeringen fortsatt att minska budgeten för dessa skolor, en drastisk minskning på 45% av bidrag de en gång fått. Dessa restriktioner, och undervisningsministeriet bestämmelse som begränsar möjligheterna för kristna skolor att ta emot pengar från föräldrarna. Två åtgärder som tillsammans lade skolor i centrum av en kris utan motstycke. Undervisningsministeriet har också bjudit in kristna skolor att ansluta sig till systemet israeliska offentliga skolor: ett förslag avvisades av kristna skolor som ser sin identitet hotad och korrekt noteras att de ortodoxa judiska skolor, antas vara i samma kategori som kristna skolor i Israels system, är i sin tur helt finansieras av staten och med bibehållet oberoende. "
I översättning läs mer i orginaltexten  Latin Patriarchate of Jerusalem

Tidigare:  Kristna skolor i Israel väntar fortfarande på $ 13.000.000 som utlovats av staten läs mer i Kristna skolor i Israel-5
 
Läs även andra bloggares åsikter om    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar