6 december 2016

Grattis Finland

Idag 6 december 2017 firar finländarna sin 100:e självständighetsdag. Det var år 1917 som Finland förklarade sig självständiga från Ryssland efter en månadslång process.

Det var första gången i modern historisk tid det bildades en självständig stat som heter Finland. ( Finland var tidigare är en provins i nuvarande sydvästra Finland ) Fram till 1809 var Finland en del av det Svenska riket, då det förlorades i kriget 1809 och det blev ett Storfurstendöme i Ryssland. Det finska folket har verkligen fått kämpa för att behålla sin självständighet.
"Det har i modern tid inte funnits en palestinsk stat” Stanley Sjöberg, pastor
Missunnar någon Finlands folk en egen stat? Exemplet Finland visar att statsbildningar är inget "hugget i sten" en gång för alla.
Så varför missunna Palestinierna en egen stat?  Varför motarbetar nu Israel en Palestinsk stat? Jag missunnar inte Israelerna en egen stat. 

Ordet Palestina eller Filastin finns inte i bibeln (men kolla i en kartdelen i en Bibel från 1917 vad området heter). Varken Sverige , Finland eller Amerika går ej heller att återfinna där, men betyder det att att dessa stater inte är legitima ,och folken ”påhittade” ?

Palestina var del i det stora Osmanska riket som delades upp i nationialstater på 1900-talet. 1922 delades området upp i Transjordanien och Brittiska Palestina manddatet.

"Är det någon finländare som reagerar på denna karta från 1588-1664 där Finland bara är en provins i nuvarande sydvästra Finland ?" Läs mer i Karta den heliga landet 1707

En fd. president jag  uppskattar är Jimmy Carter: America Must Recognize Palestine

 Läs även andra bloggares åsikter om   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar