22 september 2009

Siewert Öholm och enögdheten

Siewert Öholm skriver i tidningen Världen Idag ( Livets Ord:s husorgan )

Citat” Jag är alldeles övertygad om att svenska folket med valet av alliansregeringen däremot inte ville ha ett enögt perspektiv på Israels situation i Mellanöstern.
Två ögon som blickar mot Mellanöstern skulle faktiskt se demokratin Israel som förebild för sina fanatiska grannar både i Gaza, Syrien och Iran. Två öron riktade mot Mellanöstern skulle också höra hoten om Israels utplåning, om atomvapenuppladdningen i Iran och hatutropen i fredagsbönerna och från minareterna.
Ett EU-ledarskap som både blundar och slutar lyssna där blod, terror och fanatism är helt uppenbar är en djup besvikelse. Gazakriget är ingen replik här. Opportunism och rädsla för starka islamiska krafter i både politik och ekonomi får inte hindra EU att bekämpa de våldsideologier som omger Israel.
I praktiken skulle Sverige som ordförandeland i EU kunna bryta både tabun och dödläge genom att från både svensk och EU:s sida inbjuda Benjamin Netanyahu till Stockholm.
Just nu är det Israelerna vi måste lyssna på igen. Aftonbladet kan ju bara stava till Hamas.
Slut citat Siewert Öholm redaktör, Världen idag Arbetsliv läs hela artikel här: 2009-09-21”Dags bjuda hit Netanyahu ”

Siewert Öholm tillhör dessa kristna sionister som inte ser det palestinska folkets lidande. Om det är några som är enögda är de dessa.Denna verklighet vill inte de se Siewert Öholm och hans vänner kallar sig ”Israel-vänner” tyvärr är de motsatsen. Allt fler röster hörs nu mot Israels ockupation.

Citat:J Street är amerikaner, men inte uteslutande, judiska, som stöder Israel och dess strävan efter säkerhet som judiskt hemland, liksom palestiniernas rätt till en suverän egen stat - två stater som lever sida vid sida i fred och säkerhet. Vi tror att ett slut på den israelisk-palestinska konflikten är bäst för Israel, USA, palestinierna, och regionen som helhet. ”slut citat läs mer här om J Street

Se YouTube filmen,"A number of prominent Israelis, former IDF officials, Diplomats, Politicians, and Writers, speak out in support of a two-state solution and J Street. De här Israelerna vill bo kvar i Israel och bo i säkerhe de uppmanar oss “Snälla stöd två-statslösningen och president Obamas fredinitiativ :Mer om Siewert Öholm Citat ”Kan du berätta varför du är så engagerad för Israel?
- Det föddes ungefär när staten föddes. Jag växte upp i en svensk frikyrkofamilj där kärleken till Israel och profetiorna var naturliga. Jag minns att min far, som var baptistpastor, blev glad och upprymd när han läste i Svenska Morgonbladet att Israel hade utropat sin självständighet. Hans glädje var inte enbart av religiösa skäl, utan en äkta glädje över att judarna äntligen fått ett hemland. Det var ett slags försvar för människovärdet. Sedan utvecklades denna kärlek till en insikt att människovärdet bara kan försvaras med en demokratisk grundsyn.
Slut citat läs hela artikel här. ”Stark israelvänskap bland de kristna”

Siewert Öholm om Kyrkorna och Mellanöstern

Andra om Siewert Öholm : Debattören
Pastor Stanley Sjöberg - eskatologiska spekulationer

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar