11 mars 2010

Flammor

Tidningen Dagen skriver 2010-03 om Holger Nilsson redaktören för tidningen Flammor citat "Undergångsstämning sprider sig". Året på allas läppar är 2012. Mayaindianernas undergångsår. Tidningen beskriver den aktuella biofilmen 2012 varvat med bibelord och Nasa-rapporter om hur solstormar kan slå ut stora delar av västvärlden. Bläddrar man framåt följer tidstecken från Israel och varningsklockor för en kommande Antikrist. slut citat " läs artikeln här: Holger tror att Jesus kommer tillbaka innan han dör

Hans tidning "Flammor" skriver mycket om Israel.se hans hemsida Flammor

Jag känner en olust över den förkunnelse Holger Nilsson och hans gelikar står för. De säger sig älska judarna men i själva verket är de bara en bricka i deras eskatologiska spekulationer. Fredens dödgrävare

För de kristna sionisterna är tanken på en Palestinsk stat och att Israel måste lämnar ifrån sig Västbanken en omöjlig tanke.Kristna sionister tolkar Israels skapelse som en uppfyllelse av en del gammaltestamentliga profetior.

Christian Zionists believe that in order to fulfill Biblical prophecy, Israel must conquer most of the Middle East.


Mikael Tellbe, född 21 augusti 1960, är teologie doktor och lektor i Nya Testamentet exegetik vid Örebro teologiska högskola och pastor i Filadelfiakyrkan (EFK), Örebro har en sund bibeltolkning, sysslar inte med den osunda spekulationsteolog som förekommer fortfarande i frikyrkorna. läs mer:Sund teologi

Läs även andra bloggares åsikter om3 kommentarer:

 1. Egon som säger sifg ömma för de kristna i Mellanöstern borde läsa länkar som den nedan innan han fortsätter att ensidigt demonisera Israel.
  http://persecuted-church.blogspot.com/2010/02/persecution-of-christians-in.html

  SvaraRadera
 2. Gunnar Johansson14 mars 2010 kl. 16:47

  "Jag känner en olust över Holger Nilsson och hans gelikar...", skriver du.

  På andra ställen i din blogg säger du att ratar inlägg med negativt laddade personomdömen. Därför känner jag själv en påtaglig olust över att du kallar denne gudsman Holger Nilsson och oss meningsfränder för "gelikar". Det är ett väldigt nedsättande ord.

  För övrigt vore det passande om du kunde specifiera din kritik mot Holger Nilsson i någon mån i stället för att bara avfärda honom så här platt och substanslöst. Kanske är det så att alla som försvarar Israels rättigheter och ser judarna som Guds utvalda folk per definition bara är "gelikar"?

  SvaraRadera
 3. Bäste Gunnar Johansson jag skrev denna artikel kl.06.48 på morgonen innan jag åkte iväg till arbetet, jag har inte tid att väg orden på guldvåg, vad jag menar är att jag olust över Holger Nilssons jag kommer ändra i texten, tack för påpekandet.

  SvaraRadera