10 mars 2010

FN-fördömer Israel

Citat”FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon fördömer Israels plan att bygga över 1600 nya bostäder på ockuperad mark där palestinier hoppas på att bilda en egen stat. Han upprepar därmed den kritik som USA:s vicepresident Joe Biden tidigare framfört.
"Generalsekreteraren fördömer det israeliska inrikesdepartementets godkännande tidigare i dag av planerna för byggandet av 1600 nya bostadsenheter i Östra Jerusalem", skriver FN-talesmannen Martin Nesirky i ett uttalande.
"Ban hänvisar till att bosättningarna är olagliga enligt folkrätten". "Vidare betonar han att bosättaraktiviteterna står i strid mot Israels förpliktelser enligt färdplanen för fred och underminerar varje steg mot en varaktig fred", skriver han.
läs mer här:Dagen och SvD samt DN

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon hänvisar till att bosättningarna är olagliga enligt folkrätten.

Alla tänkande människor med empati tycker det är naturligt att Genèvekonventionerna skall vara giltiga i alla konflikter och krig.
Men det tråkiga är att när man nämner Israel/Palestina så är det många bibeltroende kristna att där gäller de inte. Man försvarar med emfas staten Israels brott mot dessa lagar. Istället sysslar med eskatologiska spekulationer och tidens tecken men helt saknar empati för människorna i det heliga landet.

Här ett exempel: Vad kan hända när Israel fyller 62? Krig? Delning av Jerusalem??

Läs mer: Genèvekonventionen 60-år samt Byggstopp!

In weekly Friday protest in Bi'lin, Palestinian territories, thousands tear through segregation barrier.23 februari, 2010
Läs även andra bloggares åsikter omInga kommentarer:

Skicka en kommentar