5 mars 2010

Tystnad duger inte

Tidningen Dagens Opinionsredaktör Thomas Österberg fortsätter med kritiken av Ilmar Reepalu.
Citat” Det gäller att vara varsam med orden. Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) känner sig i dagarna utsatt för personförföljelse av offentliga debattörer som anklagar honom för att sprida antisemitiska tankefigurer. Självklart har de som angriper honom ett ansvar för hur de uttrycker sig. Och det är förståeligt att Ilmar Reepalu blir illa berörd av personliga hotbrev där han beskrivs som ett "nassesvin".
Men också Reepalu har självklart ett ansvar för hur han uttrycker sig. Nu senast sa han i dansk tv att det är den "israeliska lobbyn" som motarbetar honom.
Begreppet Reepalu använder ligger nära den genom historien återkommande beskrivningen av en judisk konspiration som sägs vara på väg att infiltrera såväl medierna, politiken och näringslivet. Den här gången kan han svårligen tycka sig vara felciterad.”
slut citat läs hela arktiken här:
Tystnad duger inte, Sahlin

Jag tycker även opinionsredaktören Thomas Österberg borde vara försiktig med orden, för att nu fortsätter Thomas att polarisera citationen.

Den "israeliska lobbyn" har inget att göra med ”en judisk konspiration som sägs vara på väg att infiltrera såväl medierna, politiken och näringslivet.

Den "israeliska lobbyn" är helt enkelt de krafter som stöder den Israeliska statens ockupation av Västbanken och Gaza.

Så fort någon svensk politiker eller organisation kritiserar staten Israel brott mot folkrätten så rycker ” Den israeliska lobbyn" ut till försvar, i Sverige finns det många Samfundet Sverige- Israel är ett av exemplen. I den organisationen är de flesta kristna.

Man söker efter alla tillfällen att kritisera svenska politiker som kräver att staten Israel skall följa folkrätten Lars Ohly och halsduken

Citat ”EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M), ordförande för Samfundet Sverige-Israel, menar att Ohly legitimerar ett hat som riktar sig mot Israel och som ofta bottnar i antisemitism. Slut citat

Tidningen Dagen ställer stort utrymme ut till kritiken från dessa israeliska lobbygrupper Israel nekas medverkan på seminarium om Gaza

När det gäller att förmedla en allsidig bild av Israel/Palestina konflikten har tidningen Dagen har mycket att jobba på. Dagen och nyhetsvärderingen5

Jag önskar att tidningen Dagen istället för att bara kopiera in nyheter från de stora nyhetsbyråerna. Gjorde samma upptäckt som Alison Weir: - ser människorna bakom telegrammen Journalist som ifrågasatte

Här är min egen inställning: Antisemitism och Israelkritik

Du Thomas fundera på varför många judar i Göteborg känner sig tryggare än de i Malmö. Expressen

Citat” Judar, muslimer och kristna i bönemarsch för fred På söndag 18/1 2009 samlas judar, muslimer och kristna i Göteborg till en gemensam bönemarsch för fred i Palestina och Israel. Samling sker på Götaplatsen kl 16.00.
Bakom marschen står det interreligiösa rådet i Göteborg. Biskop Carl Axel Aurelius, rabbin Peter Borenstein och imam Fuad Colic har skrivit under ett gemensamt upprop för fred.
Slut citat Läs mer Solidaritet

Läs även andra bloggares åsikter omInga kommentarer:

Skicka en kommentar