17 juni 2010

Israels informationskrig

Christian Braw är docent, tidigare psyopsinstruktör vid Eksjö garnison: Skriver citat” Israel har ett stort och kompetent informationsministerium, Palestinaaktivisterna har tillgång till engagerade opinionsbildare. Det syftar till att förändra människors verklighetsbild i en för dem gynnsam riktning.
Ännu ett skede i Palestinakrisen har nått sin kulmen: Ship to Gaza. När skeppen har bordats och beslagtagits är emellertid tiden inne för nästa steg:informationskriget.
Israel har ett stort och kompetent informationsministerium, Palestinaaktivisterna har tillgång till engagerade opinionsbildare. De senare arbetar på ett spontant men effektivt sätt. Men hur arbetar ett informationsministerium?”
Slut citat läs mer här: Israel, Gaza och informationskriget

Mer om Wikipedia - Christian Braw

Christian Braw skriver citat "Vänder man sig till en frikyrklig målgrupp är det bättre att tala om det utvalda folket" slut citat.

Vi som engagerat oss för palestinierna och en rättvis fred har mer än en gång stött på engagerande Israelaktivister som driver ett hårt optionsarbete för sin sak. Inte minst sk. kristna “Israel-vänner” som för en aggressiv retorik.

Dan Johansson är medlem i Malmö Pingstförsamling och dess församlingsledning. Han är en av deltagarna I detta mediekrig

Citat" Intresset för Israel är väldigt stort bland många svenskar. Samtidigt är rapporteringen från Israel ofta förenklad och ensidig." slut citat Fokus Israel

Fokus Israel 2020-06-17 from Fokus Israel on Vimeo.Även Livets Ord tillhör de som deltar i detta mediekrig:
Citat” Allmän massmedia är ofta ensidig i sin nyhetsrapportering från konflikten i Mellanöstern och de ger sällan en hel bild av läget. Ensidiga rapporter från den arabisk-israeliska konflikten ignorerar ofta bakgrunden till nyheten och den historiska bakgrunden är sällan ansedd vara viktig. se Livets Ords-Israelrapport läs även Livets ord och Israel

Tidningen Världen idag som står Livets ord nära har en klar Pro-Israelisk hållning. En tydlig nyhetsvärdering där nyheter om den vanliga palestiniers lidande under Israel ockupation väljs bort men varje dåd av Hamas får er en framträdande plats i nyhetsflödet, resultatet för läsarna blir en förvriden världsbild.

Det syntes tydligt nu under “Ship to Gaza” attacken Tidningen gjorde i mitt tycke ett ohederliga referat av Ulf Carmesunds presskonferens tidningen berättar inte allt som Ulf Carmesund sa på presskonferensen och som alla andra media, radio & TV berättat, nämligen att en israelisk soldat slog till mot kaptenens öra med sin gevärskolv så att han slogs till durken ( golvet på ett fartyg )?

Foto: Ulf Ekman tillsammans med förre premiärministern Benjamin Netanyahu Judiska vänner som har besökt Livets Ord

Läs även andra bloggares åsikter om


Dagen utrikes blogg
VårtLand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar