5 augusti 2010

Bygga hus

citat" I Israel pågår just nu flera projekt där både inhemska och utländska frivilliga bygger upp hus som israeliska myndigheter har förstört. Arbetet är olagligt, men samlar ändå många som vill ge hemlösa, oftast palestinier, deras bostäder tillbaka.
Jag tycker att en människa med samvete, som håller ögonen öppna och ser hur det ser ut här och tar ansvar för hur det egna landet agerar, inser att det är nödvändigt att hjälpa dem som råkar illa ut, säger Jael Platt, israeliska som hjälper till att bygga upp ett palestinskt hus som har raserats av de israeliska myndigheterna i Anata strax utanför Jerusalem."
slut citat urSveriges Radio

AlJazeeraEnglish | 31 juli, 2010

Israel has demolished more than 20,000 Palestinian homes in occupied East Jerusalem since 1967.
And some residents have had their houses torn down multiple times. Al Jazeera's Jacky Rowland reports from East Jerusalem on how a small group of Israeli and international activists are helping rebuild Palestinian homes that have been repeatedly demolished.

I filmen intervjuas Jeff Halper director för The Israeli Committee Against House Demolitions
Och tidigare artikel Husrivningar

Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen

2 kommentarer:

  1. Bra att det finns Israeler som faktiskt bryr sig och inte accepterar den orättvisa som pågår.

    Dock är det inte lika kul att läsa att hela 20.000 palestinska hem blivit förstörda i östra Jerusalem sedan 1967, stackars människor.

    SvaraRadera
  2. Israels regering borde vara oerhört tacksamma för folk som Halper, de är det sista hoppet för den Israeliska demokratin

    SvaraRadera