18 januari 2011

Mark Braverman judisk fredaktivist

Mark Braverman har sina rötter i det heliga landet - hans farfar, en 5:e generationen palestinsk jude som var född i Jerusalem, och som utvandrade till USA som ung man.
Mark växte upp i USA, och föds upp i den judiska traditionen, studerar Bibeln, hebreiska litteraturen, och judisk historia. Utbildad i klinisk psykologi och krishantering, Braverman ägnat sitt yrkesliv åt att arbeta med grupper och individer som genomgår traumatisk stress.

Han återvände till det heliga landet 2006, han förvandlades från att ha bevittnat ockupation av Palestina och genom möten med fredsaktivister och det civila samhällets ledare från den muslimska, kristna och judiska samfund.

Sedan dess har Braverman ägnat sig på heltid till Israel / Palestina konflikten.
Han är en av grundarna och verkställande direktören för Friends of Tent of Nations North America en ideell org. avsedda för att stödja palestinska mark rättigheter och fredlig samexistens i det historiska Palestina.

Han sitter i styrelsen för den israeliska kommittén mot Israeli Committee Against House Demolitions-USA den rådgivande kommittén för Friends of Sabeel North America, och det rådgivande rådet för Washington Interfaith alliansen för fredsprocessen i Mellanöstern. Han är medlem i amerikanska judar för en rättvis fred.


Mark Braverman använder sin uppväxt och erfarenhet för att skapa en förståelse för varför så många etablerade kyrkorna vägrar att ifrågasätta rasistiska och omoraliskt beteende av Israels sionistiska regering.

Se YouTube filmen: Varför Kyrkor Vägra att ifrågasätta Israels agerande?

Staten Israel bildades som en fristad för det judiska folket, men dess expansionism och behandling av palestinierna har gjort utsikterna till fred i det heliga landet avtar mer och mer. I boken Fatal Embrace , visar författaren Mark Braverman hur den judiska strävan efter säkerhet och egenmakt och den kristna kyrkans strävan efter att sona århundraden av antisemitism har enat dem för att undertrycka de samtal som behövs för att skapa fred. Han söker i sin egen resa som en jude och kämpar med den svåra verklighet i det moderna Israel, levererar Braverman ett starkt budskap till både judar och kristna: Det är inte antisemitiskt att stå upp för rättvisa för det palestinska folket. Han beskriver de andliga och psykologiska drivkrafter samtalen i Amerika och Israel, inom den judiska gemenskapen och inom kyrkan, vänder Braverman sig till profeternas "rop på rättvisa och att Jesu förvandlande tjänst för att visa vägen framåt.





Fatal Embrace


Sabeel- ecumenical grassroots liberation theology movement among Palestinian Christians.

Tack Stephen Sizer (vicar, or senior pastor, of Christ Church, Virginia Water.) för att du uppmärksammade mig på Mark Braverman


Läs även andra bloggares åsikter om  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar