18 januari 2012

Jimmy Carter i Egypten
Citat" Jimmy Carter, en före detta amerikansk president som har varit involverad i övervakningen av valet i Egypten, säger att medan "oegentligheter" har rapporterats till honom, tror han undersökningen är en exakt representation av folkviljan.
Den egyptiska valkommissionen beror på att avslöja resultatet av sin tredje och sista omgången av parlamentsvalet rösta på fredag​​.
Carter sa till Al Jazeera att han också tror att islamistiska partier som har vunnit flest platser i opinionsmätningarna hittills har berättat för dem de avser att uppfylla sitt lands avtal med Israel.
Al Jazeeras Mike Hanna rapporter från Kairo, den egyptiska huvudstaden."


Tidigare ”Egypten har medverkat till blockaden av Gaza under kriget julen 2009 stängde Egypten gränsen till  Gaza som förhindrade människorna i Gaza att fly till Egypten. Men en ny demokratisk regim i Egypten kommer troligtvis inte vara lika ”tillmötesgående” till Israels önskan att isolera Gazas befolkning.
Israel har byggt sin säkerhet på samarbete på en korrupt regim istället för en rättvis och långsiktig fred med palestinierna. ” ur Israel och Egypten

Citat” Långt innan han störtades, var Hosni Mubarak föraktad som en israelisk lakej, som betalas av USA. För egyptierna, hans avskyvärda roll i den israeliska blockaden av en och en halv miljon palestinier på Gazaremsan var särskilt skamligt. Sedan början på 1920-talet, har Brödraskapets ledare och aktivister hängts, fängslats, torterats och  förföljds. Deras regimkritisk referenser är oklanderlig. Deras ställning för palestinierna bidragit mycket till den här bilden.

Hade Israel slutit fred med det palestinska folket någonstans längs vägen skulle det muslimska brödraskapet har förlorat mycket av sin lyster. Som det är nu är kommer de att bli den centrala kraften i egyptisk politik efter de pågående demokratiska valen.” Israel och de islamistiska rörelserna

Jag fortsätter att be att Egypten utvecklas till en multikulturell demokrati där både Egyptens kristna och muslimer kan leva sida vid sida i ett demokratiskt Egypten.

Bed för Egyptens folk-2

Läs även andra bloggares åsikter om egypten

Dagen-Kopter motsätter sig extra skatt
Dagen 

1 kommentar:

  1. Till Lelle
    § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

    SvaraRadera