23 mars 2012

På resa i Västbanken!

Om allt går enligt planerna så kommer jag sen torsdag em. 22 mars att befinna jag mej på Västbanken, nu när denna artikel läggs ut.
Jag är här för att delta i ” Kom och se”

 

Vi kommer att vara drygt 90 svenskar – samt en del ytterligare deltagare som bor i området - som kommer att mötas i Betlehem!

Läs även andra bloggares åsikter om  

16 kommentarer:

 1. Joakim Wohlfeil23 mars 2012 kl. 17:16

  Välkommen ner Egon, ser fram emot att träffa dig i Betlehem. //Joakim

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du arresterad av israelerna och förpassas hem pga din antisemitism.

  SvaraRadera
 3. Lycka till på resan!
  Skall bli verkligen intressant att ta del av dina erfarenheter!
  Blir det en "dagbok" att följa??

  SvaraRadera
 4. Ser att Bilda bidrar med 4000SEK till deltagare som är med i ett nät och föreläser efter konferensen. Hoppas det inte blir så politiserat och folkhatiskt som bl.a. den av Bilda sponsrade konstutställningen du själv skrev om. Bilda bad om ursäkt för en(!) bild som om det fanns fler helt osmakliga syftningar i bild.

  Bilda har fått stark kritik från Yusuf Aydin,Verkställande ordförande och Fader Misha Jaksic,Direktor för inter-ortodoxa och externa relationer på Sankt Ignatius:

  http://www.sanktignatios.org/2012/03/sankt-ignatios-gor-en-oversyn-av-sina-relationer-till-bildas-arbete-i-mellanostern/

  "...Studieförbundet Bilda har bett om ursäkt och har uppvisat en uppriktig ånger. Det är bra, men vi anser att det också är nödvändigt med en djupare reflektion över hur detta kunnat inträffa. Ett sådant övertramp ska helt enkelt inte ske i ett studieförbund, som dessutom utger sig för att besitta kunskap och erfarenhet i frågor som rör Mellanöstern, och kan därför inte betraktas som ett enskilt misstag..."

  Jag tackar Yusuf Aydin och Fader Misha Jaksic för deras kloka ord:

  "...Naivitet riskerar att slå över i förakt och till och med i hat. Ska Bilda kunna ta sin folkbildningsuppgift på allvar måste man reflektera djupare kring hur man hanterar mötet med den andre, skriver fader Misha Jaksic, direktor för inter-ortodoxa och externa relationer, och Yusuf Aydin, verkställande ordförande, på Sankt Ignatios – de ortodoxa kyrkornas samarbetsorgan, med anledning av Studieförbundet Bildas marknadsföring av utställningen Det håliga landet/The holy land..."

  SvaraRadera
 5. Ni får ha det så trevligt därnere, kom precis hem därifrån faktiskt. Hoppas ni klär er varmt!

  SvaraRadera
 6. § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.
  Du anonyme egentligen publiserar jag inte din kommentar, du stackare som inte vagar sta med ditt namn, men den var bara sa kul. Annu har inte detta skett ar nu bland vanner i Betlehem

  SvaraRadera
 7. Hur har de kristna på Västbanken det jmf med de kristna palestinierna i Israel?

  SvaraRadera
 8. Hej Martin. Svar De kristna med israeliskt medborgarskap har ju det battre se det jag tidigare skriv om Nasaret jag aterkommer nar jag ar tillbaka, nu skriver jag fran Betlehem

  SvaraRadera
 9. Hej
  Stämmer det att de kristna palestinierna förespråkar en religionsrevisionism som förnekar att Jesus och apostlarna var judar?

  Lasse

  SvaraRadera
 10. Hej Lars, nej det har jag aldrig hort.
  Jag aterkommer nar jag ater i Sverige med manga artiklar jag har varit med om mycket. Fran ett soligt och varmt Betlehem, med ett valkomnande folk

  SvaraRadera
 11. Jag tror att "Lars" avser att någon Fatah-representant sagt att Jesus och Apostlarna var palestinier. Vilket väl inte kan förnekas, de var ju judar som bodde i Palestina, eller?

  SvaraRadera
 12. Johan

  Nyligen hävdade en specialist på Nablusuniversitetet bl a att Moses, muslimen, ledde muslimer ut ur Egypten för att befria Palestina. Och nej, det hände inte den första april:-)
  E. Lande

  SvaraRadera
 13. Ja, även Islam räknar ju Mose som sin profet. Och vem som har respektive inte har blodsband 4000 år tillbaka som träffar på Mose och hans saktfärdiga ökenvandrare, ja, det är nog ett omöjligt och meninslöst projekt att försöka reda ut det.

  SvaraRadera
 14. Johan

  Du och specialisten verkar vara på samma kunskapsnivå. Kanske Joakim kan reda ut det åt dig:-)
  E. Lande

  SvaraRadera
 15. Om jag har fel i att Moses är en av Islams profeter så tar jag gärna emot information från den som är bättre insatt i ämnet än jag. Även du, fru Lande, kan göra det om du känner dig manad.

  SvaraRadera
 16. Herr Byegård
  Knasa dig inte. Det gällde påståendet att Moses var muslim och ledde muslimer ut ur Egypten för att befria Palestina. Varken muslimer eller Palestina existerade för över 3000 år sen. Är det så komplicerat? Muhammed dök ju inte upp förrän närmare 2000 år senare. Det låter nästan som mormonerna som konverterar de döda.
  E. Lande

  SvaraRadera