14 april 2012

Israels rädsla för solidaritet med Palestinierna

Citat”Välkommen till palestinska arrangörens lanserade camping på tisdagen i en presskonferens som ägde rum i staden Betlehem, södra Västbanken. "” kommer återigen att utmana Israels politik att isolera Västbanken.

 Hade Israel inte uppblåst historien till sådana skrämmande dimensioner skulle få människor har uppmärksammat denna oskyldiga protest. Hade Israel välkomnade dem också varmt och skickade dem på sin väg till Betlehem, som skulle ha generat dem och även undergrävt deras mål. Men staten Israel kommer inte att stå sysslolösa. Det kommer definitivt inte att missa ett tillfälle att se löjliga och ännu mer föraktlig i världens ögon. Det kommer omedelbart förvandla dem till personae non grata, som det gjorde med Gunter Grass, och se dem som ett luftburet hot.

Inresa till Israel är tillåten endast till sina deklarerade vänner. Inte en spansk clown och inte en tysk författare, verkligen inte människorättsaktivister. En okunnig kristen amerikansk höger-extremistist är välkommen. En samvetsgrann europeisk vänsterintellektuell sänds till utvisningscellen. Det är Israel 2012. ” slut citat ur Israel is paranoid about pro-Palestinian activists -Haaretz

Jag var själv i Betlehem mellan 22-31 mars2012 en av ca 90 svenska kristna som vill ta ansvar för att stödja våra kristna trossyskon i Palestina som längtar efter fred och försoning och en Palestinsk stat läs mer om "Kom och Se""Välkommen till Palestina 2012"

Vi var just sådana fredliga aktivister som inte Israel vill ha in i landet.

Läs tidigare om: De kristna i Beit Jala ( en stad i Betlehems ”län” ) ber tillsammans mot konfiskeringen av deras mark, genom vilken muren är planerad att byggas. Varje fredag​​ firar man en mässa bland olivträden, och ber till Gud sin önskan om rättvisa. ur:    Mässa i Olivlunden


Läs även andra bloggares åsikter om
 GP
Aktivister blev utan flygbiljetter- SvD 
Aktivister blev utan flygbiljetter-DN
Dagen
Dagen-2
SvD
DN
GP
SR
Vårt Land 

5 kommentarer:

 1. Till slut vet man inte om man skall skratta eller gråta.
  Inte nog med att Israel gjort sig till åtlöje genom att kasta ut folk som definitivt inte varit någon säkerhetsrisk.
  Nu rapporterar Israel egen underättelsetjänst att 40% av de man slängde ut ur landet råkade vara vanliga turister.
  Nu behöver inte Israel vara orolig för att aktivister skall driva frågan om turistbojkott mot Israel, det sköter de så bra själva ;-))

  SvaraRadera
 2. Oooops, glömde länken....

  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israeli-official-40-of-names-on-shin-bet-fly-in-blacklist-were-not-activists-1.424470

  SvaraRadera
 3. Hejsan,
  jag jobbar för Välkommen till Palestina 2012 kampanjen. Vi har en hemsida som jag skulle uppskatta om du ville uppdatera på din blogg, där det även finns en svensk avdelning!

  http://palestinejn.org/palestinianspring/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om ni vågar berätta om "Palestinian sentenced to death for selling house to Jews."
   http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/23193/language/en-US/Default.aspx

   Radera
 4. Till WTO 2012, tack för att du tittade in nu är länken inlagd

  SvaraRadera