7 juli 2012

Kyrkorna behövs för en folklig kampanj!

Fyra kristna debattörer med erfarenhet och kunskap om Mellanösternfrågor. Göran Rask, Gustaf Ödquist, Emmanuel Furbacken och Kjell Jonasson skriver i Kyrkans Tidning och i Sändaren en välbehövligt debattartikel som jag till 100% ställer mej bakom.

Två av debattörerna träffade jag under ”kom och se”

Citat” Nu behövs en kampanj i Sverige som påverkar vår regering så att de klart tar ställning för och driver en kraftfull påverkan i världssamfundet för att ett självständigt Palestina ska bli verklighet. En palestinsk stat i det ockuperade området, jämsides med den israeliska staten, med frihet och säkerhet för både israeler och palestinier. I dagsläget är det också det bästa vi kan göra för att stödja en demokratisk utveckling i hela Mellanöstern. En sådan opinion ger en tydlig signal om att det finns människor som vill förändra politiska orättvisor för att ge alla lika rättigheter och självbestämmande i demokratisk ordning. Att medborgare i demokratierna i väst påverkar så att ett självständigt Palestina bildas kan ge inspiration till de demokratiska krafterna i övriga Mellanöstern.” ur Kyrkans Tidning- "Kyrkorna behövs för en folklig kampanj! "
Och i  Sändaren -"Var är kyrkornas initiativ mot ockupationen? "


Debattörerna skriver även Citat” ”Kristen sionism”, ”ersättningsteologi” och olika uttryck för fundamentalistiska tolkningar av kristen tro hindrar människor att leva tillsammans i tolerans, fred och frihet. Det har vi ansvar att belysa och demokratiskt ta avstånd ifrån.
En som kört fast i ”diket ” fundamentalistiska tolkningar av kristen tro” är pingstpastorn Sten-Gunnar Hedin läs: Sten-Gunnar Hedin och verkligheten

Se dagens verklighet på Västbanken hur länge skall det få fortsätta?

Se även "Settlers setting fire to olive grove, 'Urif, 26.5.2012"



Läs mer om händelsen på filmen:  Press release-B'Tselem


Läs även andra bloggares åsikter om  
SvD  Dagen  
SvD-2
GP
Vårt Land 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar