7 juli 2012

Kyrkorna behövs för en folklig kampanj!

Fyra kristna debattörer med erfarenhet och kunskap om Mellanösternfrågor. Göran Rask, Gustaf Ödquist, Emmanuel Furbacken och Kjell Jonasson skriver i Kyrkans Tidning och i Sändaren en välbehövligt debattartikel som jag till 100% ställer mej bakom.

Två av debattörerna träffade jag under ”kom och se”

Citat” Nu behövs en kampanj i Sverige som påverkar vår regering så att de klart tar ställning för och driver en kraftfull påverkan i världssamfundet för att ett självständigt Palestina ska bli verklighet. En palestinsk stat i det ockuperade området, jämsides med den israeliska staten, med frihet och säkerhet för både israeler och palestinier. I dagsläget är det också det bästa vi kan göra för att stödja en demokratisk utveckling i hela Mellanöstern. En sådan opinion ger en tydlig signal om att det finns människor som vill förändra politiska orättvisor för att ge alla lika rättigheter och självbestämmande i demokratisk ordning. Att medborgare i demokratierna i väst påverkar så att ett självständigt Palestina bildas kan ge inspiration till de demokratiska krafterna i övriga Mellanöstern.” ur Kyrkans Tidning- "Kyrkorna behövs för en folklig kampanj! "
Och i  Sändaren -"Var är kyrkornas initiativ mot ockupationen? "


Debattörerna skriver även Citat” ”Kristen sionism”, ”ersättningsteologi” och olika uttryck för fundamentalistiska tolkningar av kristen tro hindrar människor att leva tillsammans i tolerans, fred och frihet. Det har vi ansvar att belysa och demokratiskt ta avstånd ifrån.
En som kört fast i ”diket ” fundamentalistiska tolkningar av kristen tro” är pingstpastorn Sten-Gunnar Hedin läs: Sten-Gunnar Hedin och verkligheten

Se dagens verklighet på Västbanken hur länge skall det få fortsätta?

Se även "Settlers setting fire to olive grove, 'Urif, 26.5.2012"Läs mer om händelsen på filmen:  Press release-B'Tselem


Läs även andra bloggares åsikter om  
SvD  Dagen  
SvD-2
GP
Vårt Land 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar