7 december 2012

Likud:s partiprogram

Citat "De judiska samhällena i Judéen, Samarien och Gaza är förverkligandet av sionistiska värderingar. Bosättningar i landet är ett tydligt uttryck för den obestridliga rätten av det judiska folket till landet Israel och utgör en viktig tillgång för att försvara de vital intressen av staten Israel. Likud kommer att fortsätta att stärka och utveckla dessa samhällen och kommer att hindra deras avveckling. 

Likaså hävdar de floden Jordan som den permanenta östra gränsen till Israel och det hävdar också Jerusalem som tillhör Israel. Jerusalem är den eviga, enade huvudstad staten Israel och endast Israel. Regeringen blankt kommer att förkasta de palestinska förslag att dela Jerusalem, inklusive planen att dela staden som presenteras till Knesset som de arabiska partierna och som stöds av många medlemmar i Labor och Meretz ” Ur Likud-Wikipedia




Israel:s nuvarande regering annonserade 1 dec. att man avser att bygga nya bosättningar (3 000 bostäder i östra Jerusalem och på Västbanken) på ockuperad mark. USA har använt uttryck som att man är ”chockerade” och EU:s Catherine Ashton har talat om ”extrem” oro för konsekvenserna av detta steg. Men vad har de väntat sig? Har de inte läst Likud:s partiprogram?

Citat” Den tyska förbundskanslern, Angela Merkel , har strängt tillrättavisade den israeliska premiärministern, Benjamin Netanyahu , i en ovanligt irriterande telefonsamtal, enligt rapporter i media. Netanyahu har inte gjort nångting för att främja fredsprocessen, sade Merkel i ett samtal i veckan, som redovisas i israeliska dagstidningen Haaretz. Den israeliska premiärministern ringde Merkel på måndagen att säga att han var besviken över att Tyskland hade röstat för FN: s säkerhetsråd resolution som fördömer bosättningarna som lade in sitt veto av USA. Enligt en tysk tjänsteman som citeras av Haaretz var Merkel rasande. "Hur vågar du?" sade hon. "Du är den som har gjort oss besvikna. Du har inte gjort ett enda steg för att främja fred." slut citat ur UK Guardian

Citat” Men Netanyahu var inte beredd att backa på de här planerna. Han sa att den mark som man nu planerar att bygga på ändå är mark som kommer att tillhöra Israel om det så småningom blir en tvåstatslösning med palestinierna. Men han sa också att han inte givit upp hoppet om att nå ett fredsfördrag så småningom, och sa sig vara beredd på förhandlingar med palestinierna utan förbe-håll. Kritiken från Tyskland, Israels starkaste bundsförvant i Europa, har träffat den israeliska re-geringen hårt. Det har även det faktum att Tyskland inte röstade nej i FN om Palestinas observatörs-status, utan la ner sin röst istället.” ur SR-Ekot


Trots att den Israeliska fredsrörelsen, Diakonia och Svenska kyrkan tillsammans med en stor grupp människorättsorganisationer krävt att EU ska gå från ord till handling och stoppa det ekonomiska stödet till israeliska bosättningar. Trading away peace
Så godkände EU-parlamentet med 379 röster för och 230 mot det nya handelsprotokollet ACAA mellan Israel och EU 23 okt. 2012.

Det är helt obegripligt hur EU agerar, man hade chans då att ställa krav på Israel, men man försatte detta tillfälle. -”Inget nytt handelsavtal innan ni märker bosättarvaror.”


Läs även andra bloggares åsikter om
SvD
SvD-2
GP
Vårt Land 

26 kommentarer:

  1. Egon

    Menar du att detta handelsavtal inte skulle vara av något större intresse för den europeiska marknaden?
    Eftersom du drar upp "Likuds partiprogram" så kan du väl också ta upp den palestinska national chartern, som fortfarande inte erkänner Israels rätt att existera, enligt Farouk Kadoumi.

    SvaraRadera
  2. Eva Lande kom med "palestinska national chartern, som fortfarande inte erkänner Israels rätt att existera"
    Du har nu 2 timmar på dej att bifoga länk som bekräftar ditt påstående, annars tar jag bort ditt påstående.
    Obs det är PLO som har förhandlingsmandat att företräda Palestinierna Israel-PLO Recognition:Exchange of Letters between PM Rabin and Chairman Arafat
    Israel-PLO Recognition
    § 2. – Du är välkommen med din kritik riktad mot skribenterna eller de som kommenterar under artikeln, men du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.

    Och kom inte med påståendet att Palestinierna inte erkänt Israel som "judisk stat". Det har inte heller Sverige gjort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att Sverige har inte erkänt Israel som judisk stat är inte en överraskning med tanken på hur antisemitismen växer sig starkare i landet.

      Radera
  3. Lande fortsätter med sin Likud-propaganda.

    Vad Farouk Kadoumi anser är irrelevant för sakfrågan, eftersom PNC är de som har beslutat.

    SvaraRadera
  4. Egon

    Vet inte om jag hinner i tid med bara två timmers frist eftersom jag ligger 6 timmar efter Sverige.
    Det finns en hel del länkar att kolla om man bara vill. Jag har bl a läst den här:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_National_Council
    Det har varit en massa snack utan verkstad i detta ämne. Enligt Kaddoumi lurade Arafat alla med sin slughet men resultatet är att chartern har inte modifierats.
    Ang "judisk stat" så röstade Sverige för en 1947! Har det "modiferats" också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gissa två gånger om Egon har läst följande om den judiska staten;

      "B. THE JEWISH STATE

      The north-eastern sector of the Jewish State (Eastern) Galilee) is bounded on the north and west by the Lebanese frontier and on the east by the frontiers of Syria and Transjordan. It includes the whole of the Hula Basin, Lake Tiberias, the whole of the Beisan sub-district, the boundary line being extended to the crest of the Gilboa mountains and the Wadi Malih. From there the Jewish State extends north-west, following the boundary described in respect of the Arab State.

      The Jewish Section of the coastal plain extends from a point between Minat et Qila and Nabi Yunis in the Gaza sub-district and includes the towns of Haifa and Tel-Aviv, leaving Jaffa as an enclave of the Arab State. The eastern frontier of the Jewish State follows the boundary described in respect of the Arab State.

      The Beersheba area comprises the whole of the Beersheba sub-district, including the Negeb and the eastern part of the Gaza sub-district, but excluding the town of Beersheba and those areas described in respect of the Arab State. It includes also a strip of land along the Dead Sea stretching from the Beersheba-Hebron sub-district boundary line to Ein Geddi, as described in respect of the Arab State." - General Assembly A/RES/181(II)
      29 November 1947 General Assembly A/RES/181(II) 29 November 1947.

      Radera
  5. Jerry Du referat till UN Partition Plan For Palestine 1947
    Där kallas staterna Jewish State resp. Arab State.
    Sverige och Israel upprättade diplomatiska relationer 12 juli år 1950. Att de dröjde så länge berodde på utredningen av Mordet på Folke Bernadotte Döden i Jerusalem

    SvaraRadera
  6. Gissa två gånger om judarna varit i majoritet i den föreslagna "judiska" staten 1947?

    SvaraRadera
  7. Den som snackar mest strunt är utan tvivel Lande – det står t o m överst att texten saknar belägg.

    När man inte ens kan reda ut sakerna när texten man hänvisar till dessutom serveras på engelska, då är det riktigt illa!

    SvaraRadera
  8. Ja Jerry, Sverige låter sannerligen höra tala om sig. Man blir inte stolt.


    SvaraRadera
  9. Egon

    "Israel-PLO Recognition"

    Rart brev av Arafat men tyvärr är det inte värt pappret det är skrivit på. Arafat var slug som en räv och lurade världen med en version på engelska, en annan på arabiska.

    SvaraRadera
  10. Guardian

    Ta av dig skon som klämmer!
    Om du har så svårt att reda ut sakerna på engelska, gör som Egon, översätt till svenska. Jag föredrar dock följande länk. Håll till godo:-)
    http://fr.wikipedia.org/wiki/Charte_nationale_palestinienne

    SvaraRadera
  11. Milde tid, jag hade tänkt hålla mig utanför denna diskussion, men så plötsligt står ett av de dummaste inlägg jag sett på länge och lyser mot mig på sidan.
    Det går inte låta bli att kommenterna....
    Eva Lande avslöjar !!!! .... Arafat var slug som en räv och lurade världen med en version på engelska, en annan på arabiska.....

    Vilket genidrag av arafat, genom att använde världens största semitiska språk, och ett av världens mest talade språk så garanterade naturligtvis Arafat att ingen skulle förstå.
    Att det finns en miljard användare, och att dessutom säkerhetstjänsterna i alla icke arabiska länder har egna arabiska experter garanterar naturligtvis att inget som den listige Arafat sa på arabiska nådde "världen".

    Låt oss gemensamt ta på foliehattarna och buga oss i vördnad för denna briljanta teori........

    SvaraRadera
  12. Guardian, skon klämmer för att du tycker inte om fakta som framställer din ideologi i ämnet i sin nackna ljus - franska eller engelska, alla har samma sanning om "liberation of their homeland" by armed struggle. Article 7 of the earlier document was changed from "Jews of Palestinian origin are considered Palestinians ..." to being restricted only to those "who had resided in Palestine until the beginning of the Zionist invasion.".
    "Gissa två gånger om judarna varit i majoritet i den föreslagna "judiska" staten 1947?" - Jews of Palestinian origin are considered Palestinians...

    Deras dokument är inte ändrad!
    Le 22 avril 2004, dans un entretien donné à Khaled Abu Toameh publié dans le journal jordanien Al-Arab (Kaddoumi : PLO Charter was never Changed), Farouk Kadoumi, un des pères fondateurs de l’OLP, affirme qu’Arafat a dupé tout le monde avec malice et intelligence concernant la modification de la Charte. Contrairement à ce que beaucoup de gens pouvaient croire, la charte de l’OLP n’avait jamais été modifiée dans le sens d’une reconnaissance du droit d’existence de l’État d’Israël. « Jusqu’aujourd’hui, la Charte nationale palestinienne n’a pas été modifiée. Le temps a fait que certains articles ne sont plus en vigueur, mais rien n’a été changé. Je fais partie de ceux qui sont contre une modification1. »

    SvaraRadera
  13. Milde tid Joakim, DU tänkt hålla dig utanför denna diskussion...

    Arafat överlevde sina motståndare för att han var slug som en räv.

    Arafat ljög för världen med sin engelska version, så att världen hörde det de ville höra!

    På arabiska till sina anhängare framförde han det riktiga versionen!
    https://www.youtube.com/watch?v=WQVMJ1zS6fQ&feature=youtube_gdata_player

    SvaraRadera
  14. Jerry, arabiska är alltså ingen hemlig kod utan ett av världens vanligaste språk. Om man vill dölja nåt är det extent o-slugt att säga det på arabiska.
    Eller menar du att alla, även alla västerlänningar som kan arabiska ingår i en komplott att inte föra nåt vidare, Mabruk !!! På med foliehattarna !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ofta används "Mabruk" i hebreisk slang, från vilket språk hämtade du Mabruk - arabiskan eller hebreiskan?

      Radera
  15. Mabruk Joakim, du måste vara riktigt smart حمار som upplyser oss om att "arabiska är alltså ingen hemlig kod utan ett av världens vanligaste språk.", det hade jag ingen aning om...

    SvaraRadera
  16. Joakim, du agerar medvetet obtuse, som man säger, och undviker sakfrågor för att anamma en hånfull ton. Detta diskvalificerar dig från hederlig debatt i god ton! :)

    Helt klart talade Arafat ur två munnar. Svenske utrikesministern Sten Andersson blev en coach som hjälpte sin gode vän Arafat att få ur sig de ord som krävdes för att bli accepterad i FN. Detta är Sverige stolt över. Men agerandet från PLO och senare PM visar att det var tomma ord.

    Omvärldens stora media var i huvudsak tillmötesgående, eller oinformerad, och gick efter den engelska versionen. Liknande kan ses nu när man ignorerar vad olika förespråkare för Hamas och Fatah säger. Bill Clinton, Dennis Ross och många andra fick erfara Arafats dubbelspel och lögner.



    SvaraRadera
  17. P.S., Joakim: Du talar om alla "användare". Jag tror inte internet var så allänt använt under den tid Arafat började talade ur två munnar, 1988 och framöver när Sten Andersson blev hans specielle kompis.

    SvaraRadera
  18. Joakim, sluta tala om foliehattar och märka ord. Stig tål det inte!

    Vi kan alltså, eftersom Arafats ord finns att se och höra helt öppet, dra slutsatsen att omvärldens ledare i FN och somliga NGOs valde att acceptera den engelska versionen trots att de kände till den arabiska?

    Nå, vilka är nu foliehattar eller värre?

    SvaraRadera
  19. Oye oye….inte visste jag att Mästerskapet i Knasbolleri hade börjat.

    Sista gången det gjordes en grej av PLO:s stadga var av dåvarande Likudregering 1998.
    Dom fick svar och sa sig vara nöjda – idag existerar inte denna diskussion.

    Om man använder bosättaren Itamar Marcus på PMW som referens, kan man lika gärna Ahmed Rami på Radio Islam.

    Hur hade det låtit om man påstod att israelerna sa en sak på engelska och en annan på hebreiska? A-ordet?

    Om Lande, Roth & Jerry vill ha röda clownnäsor på sig när man debatterar – fine, men jag har inget intresse av sånt här fullständigt oseriöst trams!

    SvaraRadera
  20. Nu Joakim, när du har informerat oss om att arabiska språket är ingen hemlig kod, då är det på tiden att du lär svenskar om muslimernas kultur.
    Kan du göra det?

    Sveriges diplomater saknar kunskapen om muslimernas kultur - http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4317647,00.html

    Säg nu, hur kan du förklara för svenskarna den arabisk israeliska konflikten?

    Svensken ser det hela genom sin blåa ögon som om allt utspelas i Malmös Rosengård (västerländsk kultur), eller liknande.

    SvaraRadera
  21. Guardian, der är inte oseriöst trams när det finns så många outbildade bland arabiska palestinier!

    Arabiska lädare måste vända sig till egna landsmän på deras egna språk.
    Sedan kan de säga helt annat till världspressen, för det är för få landsmän som kan tillräckligt bra engelska.

    Oye oye….inte visste du det....

    SvaraRadera
  22. Men hur kan ni veta vad Sten Andersson egentligen sa.
    "Andersson var slug som en räv och lurade världen med en version på engelska, en annan på det pyttelilla skandinaviska språket Svenska..." Listigt eller hur ;-)

    A-K,du behöver nog inte vara orolig för nån inte skall tåla ordet foliehatt i bedömningen av Lande´s senaste inlägg. Så här förklaras Foliehatt på Wiki:.... "Foliehatten har kommit att bli en symbol, särskilt i bloggosfären, för pseudovetenskap och konspirationsteorier. En foliehatt kan även vara en pejorativ benämning på en person som anammar, sprider och tror på diverse konspirationsteorier. Obefintlig eller bristande källkritik är utmärkande drag."....

    Vad mer krävs för att passa in perfekt ???

    SvaraRadera
  23. Guardian, du anser att Itamar Marcus sysslar med hets mot folkgrupp? På vilket sätt? Exempel, är du snäll. Hur är det med allvarliga anklagelser om rasism utan belägg och debattreglerna, Egon?

    Egon, om anonyme Guardian får kalla mig clown, får jag kalla honom pellejöns?

    SvaraRadera