12 februari 2013

Bra Laxvik-2

Den pensionerade prästen och Kyrkans Tidnings förre chefredaktör skriver en liten insändare i den kristna tidningen Dagen:

 "Somliga Israelvänners bibeltolkning upphör aldrig att förvåna”

Läs här hans lilla insändare Citat” Till synes alldeles oreflekterat tillämpar de (senast Arne Brännström i Dagen den 7 februari) de messianska profetiorna på den nuvarande staten Israel. Borde de inte åtminstone ta varning av att de frommaste bland alla fromma judar, haredim, inte alls gör den kopplingen? ” slut citat ur Fel Israel ?


Jag håller med honom till fullo.

Läs Arne Brännström:s insändare här: Därför svalnar stödet för Israel


Tidigare har Laxvik skrivit: citat” Den enda möjliga vägen till framgång är att FN tar sina egna resolutioner på allvar och sätter ner foten. Generalförsamlingen bör besluta om en tvåstatslösning med 1967 års gränser och uppmana palestinierna att utropa den nya staten.” ur FN måste sätta ner foten i Israel-Palestinakonflikten

Tidigare om honom” Han tillhör Sv. Kyrkan som tagit Jesu ord på allvar att ställa upp när människor som far illa, och ser nöden i Palestina. Istället för som vi i frikyrkorna fortfarande håller på med spekulationer om hur bildandet av den israeliska staten är en del av ett profetiskt perspektiv. “ ur Bra Laxvik
Publicerad den 6 jan 2013 Israel settlers attack Palestinian village in West Bank Israeli settlers have attacked the village of Mansheya near the occupied West Bank city of Bethlehem.

Läs även andra bloggares åsikter om

18 kommentarer:

 1. Vad vi inte gör för att komma med ytterligare bevis om brosättare attacker... - det hittar man naturligtvis på Press TV, aven om Press TV-kanalen kan inte längre sända via satellit TV.

  Somliga Israel "vänners" bibeltolkning upphör aldrig att förvåna, som följande inslaget... "Israel Makes Fake Video on Disintegration of Dome of the Rock" - http://presstv.com/detail/2013/02/06/287507/israel-makes-fake-video-on-disintegration-of-dome-of-the-rock/

  SvaraRadera
 2. Ni i frikyrkorna håller på med spekulationer om hur bildandet av den israeliska staten är en del av ett profetiskt perspektiv.

  Snacka om att förvandla politiska mål till profetisk perspektiv av konflikten mellan araber och judar.

  Apropå tolkningar och symbolik i religiösa kretsar - www.dn.se/nyheter/varlden/en-valtajmad-urladdning.
  Snacka om "Ett herrans liv" (Monty Python's Life of Brian)

  SvaraRadera
 3. Du har faktiskt helt rätt Jerry. Många av de kristna som säger sig stödja Israel gör det för man ser Israel och det Judiska folket som ett redskap för att påskynda den yttersta tiden.
  Därför gäller det att uppmuntra Israel att erövra så mycket land som möjligt och inte sluta fred, och påverka alla världens Judar att flytta till Israel.

  Därför är det jätteviktigt att stå bakom allt israel gör, men sen när alla Judar samlats i Israel är tanken att nästan alla skall förgöras och Israel gå under.

  detta är vansinniga, fasrliga och rasistiska ideer (exempelvis företrädda av den sk "kristna ambassaden" i Jerusalem) som så gott som alla kristna tar avstånd ifrån, men det är en stor skam för vanliga kristna med dessa grupper.

  Exempelvis Egon gör ett bra jobb att avslöja dem.

  SvaraRadera
 4. Du kanske begriper dig på araberna, men definitivt inte på judarna – med andra ord du ser enbart ena sidan av myntet.
  När man ser ena sidan av myntet blir det enkelt att ”avslöja” det andra sidan av myntet….

  När judarna känner sig hotade så försvinner alla deras åsiktsskillnader och dem blir riktigt samsvetsade.
  När dessa judar (t.ex. från Sverige) läser Egons blogg, uppfattas hans blogg allt annat än ”Egon gör ett bra jobb att avslöja dem”.

  Om du lever i uppfattningen att israelerna inte känner till allt som Egon (eller du) tar fram, så kan jag bara säga att du är blåögd.
  http://www.pjtv.com/?cmd=mpg&mpid=517&load=7999

  Tar vi till exempel din text ”Därför gäller det att uppmuntra Israel att erövra så mycket land som möjligt och inte sluta fred, och påverka alla världens Judar att flytta till Israel.” Tror du att judarna tolkar detta som något positivt?

  Israelerna tycker bara om ”svenska” Volvo bilar, men inte Sverige. Konstigt eller hur?

  Ni svenskar är världsmästare på att vara ’bäst’ på allt.

  SvaraRadera
 5. Hotat folk sammansvetsas. Bra sagt, Jerry. När israelkritik går till den grad att enbart den judiska nationen fördöms, klandras och nagelfars upplevs det som attacker.

  SvaraRadera
 6. Jerry, tänkte bara kommentera nåt du skrev där du och jag för en gångs skull såg ett gemensamt problem. Jag är väl medveten hur olika judiska inriktningen tolkar kristna sionister och deras idéer om vad som är det judiska folkets "plikter".
  Du har säker också hört olika sätt hantera detta, tänk bara på kristna ambassadens årliga Jerusalem parad som applåderas av en del extrema, men av de flesta ses som "nut case parade"


  Självklart är vi svenskar bäst på allt, läste du inte gårdagens analys i JPOST när man konstaterade att det bästa vore för Israel att snegla på den skandinaviska modellen då man både lyckas ha ett starkt välfärdssamhället och ändå ligga före Israel i företagande och innovation (Israel är nr 17 i världen Skandinavien är mellan 4-10). Så vi är ju bäst på allt !!! NOT !!! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är väl medveten hur olika judiska inriktningen tolkar kristna sionister och deras idéer, men frågan är om du är medveten hur olika judiska inriktningen tolkar araberna?

   Förmodligen har du aldrig lyssnat på vad araberna själva säger och hur judarna tolkar detta.

   Du och Egon undviker att skriva araber, ni tycker att dessa skall heta palestinier, medan Professor Azmi Bishara säger: Det finns ingen "palestinsk nation", aldrig existerat!
   ”Well, I dont think there is a Palestinian Nation at all.
   I think there is an Arab Nation, I always thought so and I didnt change my mind.
   I dont think there is a Palestinian Nation, I think its a Colonial invention Palestinian Nation.
   When were there any Palestinians? Where did it come from? What
   I think there is an Arab Nation, I never turned to be a Palestinian Nationalist, despite of my decisive struggle against the Occupation.
   I think that until the end of the 19TH century, Palestine was the South of Great Syria.”

   Hamas inrikesminister Fathi Hamad säger i en intervju, att hälften av palestinier kom från Egypten och den andra hälften från Saudiarabien.

   Palestinamandatet, var det område av det forna Osmanska riket.
   År 1946 blev Transjordanien den självständiga staten Jordanien och därmed minskade mandatområdet till att enbart omfatta Palestina.

   År 1948 upphörde mandatet helt - samma dag som staten Israel utropade sig själv i enlighet med FN:s resolution.

   http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PalestineAndTransjordan.png

   Wikipedia beskriver Palestina så efter det forna Osmanska riket;

   1914 fanns det befolkning på 791 000 personer, varav 60 000 (7.6%) var judar.
   1922 hade totalbefolkningen minskat på grund av första världskriget till totalt 757 000, varav 590 890 (78%) var muslimer och 83 700 (11%) var judar.

   Under mandattiden skedde en stor judisk invandring, så enligt FN:s undersökningskommission (UNSCOP) fanns det 1946 i Palestina 1,86 miljoner invånare, varav 33% var judar, 58% muslimer och 8% kristna.

   Vad fanns palestinierna då någonstans?

   Radera
 7. På förkommen anledning § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

  SvaraRadera
 8. Nu tror jag inte ens själv du vet vad du skriver Jerry, och du Roth hejar mest på här för hejandets skull. Försök hitta hem i ditt resonemang Jerry för nu är du ute och cyklar, tune out – tune home!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejandet av blogg ägaren ägnar du dig, ytterligare en "expert" som vet vad han skriver.
   Som du själv säger tune out - tune home, var det än må vara.

   Radera
 9. Jerry "Du och Egon undviker att skriva araber, ni tycker att dessa skall heta palestinier"

  Jag hinner inte svara på alla dina påståenden men måste vi har detta igen?
  Citat” Däremot är det sant att det finns många israeler som inte vill kalla palestinierna för palestinier, utan konsekvent kallar dem för araber istället. Genom att förneka att det finns en palestinsk nationell identitet vill man hävda att alla araber är ett och samma folk, oavsett om de bor i Palestina-Israel, Marocko eller Irak.” ur Amerikaner är ett påhittat folk

  Läs även vad en Palestinier tycker : I am not invented

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egon, du behöver inte svara till mig om dessa påståenden.

   Det är araberna själva som står för påståendet, jag endast tar fram deras ord!
   http://www.youtube.com/watch?v=P3n5-yG-6dU&sns=em

   Du gör påstående med Munther Isaac text, vad säger författaren till "I am not invented" till följande - http://www.youtube.com/watch?v=CbuM91PeSOs?

   Radera
 10. Re den skandinaviska modellen, Joakim. Glöm inte att efter USA har Israel flest registrerade företag på den högteknologiska Nasdaq-börsen. Inte dåligt av detta lilla land. Svenska företag sägs också lära sig av israeliska modeller men jag ids inte leta länk nu.

  SvaraRadera
 11. "flest registrerade företag på den högteknologiska Nasdaq-börsen", det där är min personliga Hasbara-favorit, näst efter "vi har fler Nobelpristagare än araberna".

  SvaraRadera
 12. BiB: Du har fått hasbara på hjärnan liksom tidigare DNA-basparsekvensen. Du antyder om rasism här i en kommenrarstråd som inte handlade om judar vs araber på något sätt. Och - jag har aldrig personligen eller i debatt kommit med någon liknande jämförelse. Du vill diskreditera. När diskussioner handlar om det vetenskapliga och kulturella brukar jag snarare hålla fram vad araberna bidragit med i algebra - från arabiskans al gebr- i poesi och fr den delen personlig renlighet högt övertruaffande västvärldens under århundradena. Du förnekar dig inte.

  SvaraRadera
 13. Himla intressant, jag trodde att mitt stora "NOT !" Efter mitt självgodhets statement skulle få de flesta inse jag skämtade. Så gör nämligen tonåringar i alla fall i Sverige.
  Jag tycker nämligen argumenten "visst bryter vi mot både folkrätt och mänskliga rättigheter, men tänk på vilken avancerad teknik vi har....", är så extremt obehaglig att jag inte ens fattar Israel vågar använda den. Jag tror nämligen väldigt många i Europa tänker på en ond regim, vars försvarare ständigt påpekade nyttan av deras fantastiska spetsteknolgi när övergreppen påpekades. Optik, legeringar, finmekanik, radio och motorvägar.
  Att demolera familjens hus är ett krigsbrott oavsett hur många nobelpris man fått !!!

  SvaraRadera
 14. Jag har inte "antytt någon rasism", jag bara påpekade två (1 och 2) populära avledningsmanövrar i Palestinadebatten.

  SvaraRadera
 15. Joakim: Så vi är ju bäst på allt, NOT(!) klingade sant, om Sverige. Du skulle se vad vi jobbar för att hålla fram Sverige vid våra internationella festivaler. Dragkedjan, kullagret, skiftnyckeln, osthyveln, taggtråden, och numera medicinska bidrag och själva Nobelpriset! "Världsberömt i Sverige" har ju annars blitt ett begrepp. Den ironin såg jag. Att hela inlägget skulle vara ironiskt däremot stod inte klart för mig. Ställ mig inför bloggrätta! Kan väva vidare. Bäst på empati - för somliga. Bäst på internationellt stöd. Bäst på att inte kolla vart stödet går, NOT.

  Ta upp det om Nobelprisräknandet med BiB som tog upp det. Det kommer inte från mig. Jag brukar aldrig, säger aldrig(!) göra så. Kommen från småbönder/arbetar-bakgrund där forna generationer var uteslutna från högre utbildning vet jag i mitt innersta att ett folks och lands värde aldrig definieras av hur många pris det får. Att israeler fått så många pris måste, tror jag, komma från att folket traditionellt värderar utbildning och studier. Det är något att vara stolt över men inte skryta över. Men jag känner sociologiskt sett igen hur olika folk som varit underdog, uteslutna från utbildning i det forna, somliga som överlevt slaveri, pogromer och genocide vill visa vad de bidragit med.

  Förslag: bojkotta internet och visa att du klarar dig utan krigsbrottsidkarnas framgångar, NOT. Typ. Just kidding, sort of. Definiera du ett land på ditt sätt så gör jag på mitt sätt.

  SvaraRadera