19 februari 2013

Cremisan ett sista försökEn mässa för att be till Gud, och ett desperat försök att övertyga människor att upphöra med byggandet av muren som infördes av Israel för säkerhetsskäl i Cremisan. Folket i Beit Jala, vänner präster och nunnor, och ett folk som lider och ber för fred samlats under olivträden på på fredag.

Denna eftermiddag firades i sällskap av patriarken emeritus i Jerusalem, Michael Sabbah, och de ord som tidigare varit demonstranternas slagord blev passionerade hjärtliga böner till Gud fred. "Vi har firat mässa under olivträden i ett och ett halvt års tid för än om hoppet är litet i mänskligt sett, har vi en annan hopp som kommer från ovan och det är hoppet för vår tro. Vi tror verkligen att Herren kan medla , för att göra rättvisa. Det är vad vi tror, ​​ber vi inte om mer än dessa olivträd, att detta land kan finnas kvar i besittning av dess ägare. "

 Domstolen i Tel Aviv kommer med slutliga beslutet på Tisdag 19 februari. Och först då vet vi exakt om muren ska byggas eller inte. Förenta nationerna har redan röstat emot denna resolution, men deras ett yttrande är inte bindande. Vilket också sades i presskonferensen direkt efter firandet av eukaristin, där kartan och rutten på muren visades, med sträckningen som denna domstol meningen skulle göras olagligt.

 Fr. Mario Cornioli Latinska patriarkatet – Jerusalem
 "Muren kommer att ta beröva oss stora delar av marken för 52 familjer i den kristna församlingen och det kommer att vålla ett stora problem, sedan vi under det senaste ett och ett halvt år, kunna fira mässa under olivträden, har vårt vårt folk att få tillbaka lite hopp. Vi har också fört våra barn hit eftersom vi hoppas att röra Guds hjärta och Herren kan ge oss detta. Vi gör detta för freden, eftersom vi tror att det kan rädda Cremisan i verkligen kan fungera som ett första steg mot försoning och fred. " De konkreta chansen att muren inte kommer fortsätta att byggas är få och långt bort. Denna vecka i Tel Aviv den sista i ett passionerande försvar av Cremisan ägde rum argument mot överklagandet. Motståndarna är starka i denna process ger lite hopp. Men där människan inte kan gå, Gud kan. Det är därför alla dessa människor samlats för att be i dalen av Cremisan. Eftersom det ibland är rätt för att det ska vara så. Inte ge efter innebär också hoppas mot alla odds. "

Texten  från The Terra Santa News i översättning av EB
Tidigare om Cremisan Valley 13 febr.

 Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar