16 mars 2013

Glädje i Jerusalem över nye påven


De katolska kristna i Jerusalem ( och även alla kristna här ) gläds över den nye påven. Välkommen till påven! Må Herren hjälpa till att skapa fred och kärlek ... till alla människor. Vi har hopp! Vi är mycket, mycket lyckliga. Må det leda till fred för alla, inklusive palestinier och araber, som skulle skapa fred och viktigast, kärlek till människors hjärtan.

Tidigare ” Under nästan åtta åren av sitt pontifikat har förhållandet den Helige Fadern och detta land sett en snabb följd av gripbar uppmärksamhet. ” ur Påven och Mellanöstern
Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen
SvD
DN
Dagen-2
SvD-2 

2 kommentarer:

  1. Värt att peka ut att uppskattning av påven Francis även visas av judar i Israel. Han är känd som deltagare i interfaith dialogue och uppskattad av den judiska församlingen i Argentina. Han är jesuit, har visat stor ödmjukhet, empati för fattiga - utan att dras till liberation theology.

    SvaraRadera
  2. Den bok den nye påven skrev tillsammans med en rabbin kommer uty på engelska i maj. Den heter "On Heaven and Earth: Pope Francis on Faith, Family and the Church in the 21st Century".

    http://www.jta.org/news/article/2013/03/20/3122581/book-by-pope-and-rabbi-translated-to-english

    SvaraRadera